Në Shtetet e Bashkuara kanë vdekur nga sëmundje të mushkërive një aktor i cili luajti në të reklamave të cigareve Marlboro


Aktori, i cili luajti në cigare reklamave "Marlboro" ndjek shkëmb keqe. "Cowboys Marlboro», siç quhen vdesin nga sëmundjet e mushkërive të lidhura me pirjen e duhanit.

Në veçanti, Wayne McLaren, David McLean dhe Dick Hammer vdiq nga kanceri në mushkëri, shkaku i të cilave ishte, në veçanti, dhe përdorimin e cigareve. Ata tymosur "Red Marlboro", të cilat janë quajtur "Cowboy Killer".

Tani vdekja kapur me Eric Lawson, i cili luajti reklamat "Marlborough" 1978-1981. Aktori pirja e duhanit me pothuajse të gjithë jetën e tij, një pasion për cigare në 14 vjet. Lawson vazhdoi për të pirë duhan, derisa ai të vënë diagnozën fatale - sëmundja pulmonare obstruktive kronike.Aktori vdiq më 10 janar 2014 në shtëpinë e tij në San Luis Obispo (AK) të moshës 72 vjeç.


Në reklamat e cigareve «Marlboro», Eric Lawson është i njohur për serinë televizive "Dinastia" dhe "Baywatch".

Në vitin 1997, ai u detyrua të përfundojë karrierën e tij për shkak të lëndimeve të marra në perëndimore shtënat.

Kohët e fundit, Lawson ishte i përfshirë në reklama antismoking.