Në Francë, një zemër unik mundi


Kohët e fundit, shkencëtarët francezë kishin kryer një operacion të veçantë për të zëvendësuar pacientin në zemrën plotësisht autonome artificiale. Ky dizajn i ri organ i krijuar në Francë nga "Karmat." Ajo peshon më pak se një kilogram dhe kushton rreth 80 mijë euro..


Kjo zemra është plotësisht unik, dhe tipar të saj kryesor është karakteristikat funksionale.


Pas implementimit në trupin e njeriut, ai nuk kërkon rregullore jashtë. Specialistët e zemrës shpikje të angazhuar në organizata të teknologjisë së lartë, duke përfshirë inxhinierë të hapësirës dhe të aviacionit kompanitë. Parimi i operacionit nuk është shumë e ndryshme nga "të gjallë" biologjike. Për të rregulluar normën e zemrës dhe qarkullimin e gjakut duke përdorur sensorë presion ajri dhe instrumentet për të përcaktuar lartësinë. Ata menjëherë procesit të të dhënave mbi rrjedhën e gjakut dhe trupit automatikisht reagon.Operacioni për të implant kishte ekspertë francezë të udhëhequr nga Alain Karpante. Pacienti, i cili iu nënshtrua operacionit ishte në prag të jetës dhe vdekjes. Ai vuajti nga dështimi akute të zemrës. Në kohën e tanishme, ai vuri në kujdesin intensiv. Mjekët në përfundimin se gjendja e tij është stabile dhe trupi artificiale bën dështimet.


Sipas agjencisë franceze të lajmeve, në të ardhmen e afërt për të kryer disa transaksione të ngjashme. Trupi unik i zhvilluar në fillim të viteve 90 dhe kërkoi një investim të madh financiar. Por krijuesit besoj artificiale risi mjekësi zemra dhe hap të rëndësishëm përpara. Ajo do të shpëtojë nga Sëmundjet e zemrës dhjetëra mijëra.


Gjithashtu në të ri të trupit dy pompë zemre që ofron sistemin e qarkullimit të gjakut plotësisht funksional. Kjo cilësi e dallon trupin e sapo formuar e modeleve të mëparshme, e cila kishte një pompë dhe ata mund të zëvendësojë vetëm një atrium. Mjekët dhe zhvilluesit e zemrës personalisht e uroi Kryeministrin e Francës, duke e quajtur marrëveshjen një përparim në mjekësi dhe kardiologjisë.


 
R3r3r358.