Në Francë, zemra e parë artificiale futurFrancezi 75-vjeçar ishte pronari i parë i dizajnit unik të carmat bio - R3r3r359. bioprotenznoho zemër artificiale
. Operacionet Transplantit u zhvillua 18 dhjetor 2013 në një spital të Parisit të quajtur pas Georges Pompidou. Pacienti para transplantimit ishte në gjendje shumë të rëndë.
Por pas disa orë të përfundimit të transaksionit, gjendja e njeriut është stabilizuar plotësisht.


Operacioni unik për transplantin e një zemre kryer grup artificial prej 16 kirurgët zemrës udhëhequr nga Alain Karpente, i cili për 25 vjet ka zhvilluar analog biomechanical e zemrës njerëzore. Në vitin 2008 kompania u themelua Karpente


Carmat
, Çfarë është një njësi e hapësirës ajrore evropiane dhe grupin e mbrojtjes
Astrium
. Në bazë të carmat dhe krijoi modelin e parë të punës bioproteznoho zemër.


Carmat zemra artificiale është pesha të lehta (900 gram) dhe një shkallë të lartë të përputhshmërisë me indet e njeriut, e cila është arritur nëpërmjet përdorimit të Biomaterial microporous, të krijuara nga lopët e muskujve të zemrës. Përveç kësaj, transplantin e zemrës artificiale carmat, pothuajse tërësisht eliminuar rrezikun e clots gjakut. Pajisja është mundësuar nga bateri litium vendosur në një rrip të veçantë. Ata akuzojnë mjaftueshme për të vazhdueshme operacion 12-orëshe. Kontrolli i pajisjes është duke përdorur sensorë të instaluar në trupin e pacientit nëpërmjet një transmetues dhe të sinkronizuara me kompjuterin tuaj.


Zemra artificiale projektuar për operacion të pandërprerë për 5 vjet. Gjatë kësaj kohe pajisja bioproteznom është rreth 230 milionë shkurtime "zemër".


Aktualisht, provat klinike janë kryer zemrën artificiale, leja për të cilën është marrë në tetor 2013. Në ditët e ardhshme pajisjet e planifikuara transplantimin e kanë disa njerëz me çrregullime të zemrës në fazën terminale.