Këto ilaqet kundër depresionit të tmerrshme
Pra, është e vështirë për të marrë një pilulë? Është e vështirë. Dhe njerëzit që vuajnë nga depresioni e di pse


Ilaqet kundër depresionit, veçanërisht në kombinim me psikoterapi, duke ndihmuar njerëzit të heqin qafe e depresionit. Në shumicën e pacientëve, përmirësime të ndodhë brenda disa javësh, dhe si statistikat tregojnë, trajtimi gjatë antidepressant (deri në 36 javë) ul normën përsëritje në 18%, ndërsa frekuenca e tyre në mesin e njerëzve që i nënshtrohen kurs të shkurtër të trajtimit është 40%.
Nëse ilaqet kundër depresionit janë aq të efektshme, pse shumë njerëz të ndaluar marrjen e tyre pas disa javë? Pse disa të fillojë të humbasë doza e shenjat e para të përmirësimit?


Shpjegimi i këtij fenomeni mund të jetë shumë arsye, duke përfshirë edhe faktin se ilaqet kundër depresionit tregojnë efektin mesatarisht 6 javë pas fillimit të terapisë.
Nëse keni emëruar ilaqet kundër depresionit, informacionin e mëposhtëm do të ju ndihmojë që të ndjekin dhe të marrin trajtim për depresion.


Si arsye emocionale mund të bëjnë njerëzit të ndaluar duke marrë ilaqet kundër depresionit?


Ne nuk priren të mendojnë e trurit tonë është perspektiva në të cilën ne mendojmë për të mëlçisë, pankreasit ose gju tona nyjeve. Pra, ideja e marrjes së një antidepressant krijon disa probleme filozofike për shumë njerëz që vuajnë nga depresioni. Ne mjaft në rendin e gjërave për të marrë insulinë për trajtimin e diabetit dhe askush nuk ndihet e tjetërsuar pas zëvendësim hip. Por një ide që një pilulë mund të përmirësojë disponimin ose edhe më e rëndësishme - Ndryshimi mund të jetë një mendim frikshme. Përveç kësaj, shumë njerëz mendojnë se duke marrë këto pilula kthyer ato në zombies dhe të ndryshojë tërësisht identitetin e tyre.
Si të merren me klishetë dhe depresioni?


Në frikën e përshkruar më sipër, ka edhe klishetë lidhur me depresionin dhe ilaqet kundër depresionit. Sipas disa vlerësimeve, rreth 10% e amerikanëve do të marrë një antidepressant në një pikë në jetën e tyre. Por disa ende mendojnë se duke marrë pilula për të përmirësuar disponimin është e gabuar.
Interesante, njeriu është asgjë me vlerë për të deklaruar një parti që ai vuan nga diabeti dhe ka nevojë për insulinë para se të marrë ushqim. Por për të thënë se ai u diagnostikua me "depresion" mund të tingëllojë gjumit frikshme. Për fat të keq, kjo vetëm tregon se shoqëria jonë është ende një stereotip se depresioni është një problem individual.

Ndodh dhe kështu që dikush merr ilaqet kundër depresionit, por familja e tij besojnë këtë varësisë fenomen. Nuk është një mit që ilaqet kundër depresionit janë pilula gëzim. Dhe në fund del se njeriu vendosi të ilaqet kundër depresionit që marrin, por njerëzit rreth sulmoi vendosmërinë e tij.
Kështu, problemi - ka stereotipet që ende vazhdojnë në disa kultura dhe familjet. Në vendimin e tyre brenda ilaqet kundër depresionit mund të ndihen më keq se ju mund ta imagjinoni, por në fakt kjo praktikë - vetëm realitetit të botës sonë.