Pse ka një gjakderdhje në mes të ciklit të


Besohet se midpoint e ciklit menstrual nuk duhet të shoqërohet me ndonjë gjakderdhje. Megjithatë, në jetën e çdo gruaje ka raste kur ajo duhet të përballet me problemin e gjakderdhjes në këtë kohë. Besohet se në mes të ciklit menstrual femrat nuk duhet të shqetësojnë çdo diktim. Për fat të keq, shumë gra është dashur të përballen me të njëjtin problem si në mes të ciklit të menstruacioneve. "Çfarë është, se si ajo mund të shkaktohet? " - Është kjo çështja e ankesës së drejtë seksit në një specialist. Shumë shpesh gratë janë seriozisht të shqetësuar për shëndetin e tyre, por mjekët thonë se gjërat nuk janë aq të frikshme. Sigurisht, kjo nuk është një justifikim për të bërë asgjë ose për të vetë-mjekoj. Gjakderdhje në mes të ciklit të mund të tregojë një çrregullim serioz në trup. Prandaj është shumë e rëndësishme për të diagnostikuar sëmundjen, nëse ka ndonjë. Vetëm një mjek mund të bëjë diagnozën e saktë, do të përcaktojë shkakun e gjakderdhjes dhe trajtim. Shkaku më i zakonshëm i gjakderdhje në mes të ciklit - luhatjet në nivelet e hormonit të estrogjenit në gratë. Në këtë rast, gjakderdhja zakonisht ndodh në 10-16 ditë pas periudhës së fundit menstrual. Tashmë provuar se një rritje të mprehtë apo rënie në nivelet e estrogjenit në gjak ul endometrium, e cila është shkaku i gjakderdhjes.


Në raste të tilla gjakderdhja nuk është shumë i fortë. Ndonjëherë ajo mund të përshkruhet më shumë si diktim nga vagina. Ata mund të vazhdojnë nga 12 në 72 orë. Nëse pas kësaj kohe nuk do të ndalet alokimin - është arsye serioze për të parë një mjek. Ndryshimet hormonale në trup - është një nga shkaqet më të dëmshme të gjakderdhjes. Ndryshimet hormonale mund të provokojë sëmundje tiroide të ndryshme, të hershëm apo ndërprerjen e kontraceptivëve oral, dhe të fillojnë ose anulimin e barnave hormonale që përmbajnë estrogjen. Një tjetër shkak i zakonshëm i gjakderdhjes është prania e infeksioneve vaginale. Mund të provokojë gjakderdhje dhe trauma vaginale. Në këtë rast, humbja e gjakut mund të jetë mjaft i rëndësishëm. Traumatizoj murin e mitrës dhe mund të vënë pajisje intrauterine, në qoftë se instalimi nuk ishin përmbushur kërkesat e caktuara. Statistikisht spirale intrauterine është shkaku mjaft e zakonshme e gjakderdhje. Kjo është arsyeja pse shumë mjekë janë kundër kësaj metode të kontracepcionit. Nëse shkaku i gjakderdhje ishte infeksion, mjeku do të përcaktojë llojin e analizave, ai duhet të marrë në studim. Infeksioni mund të çojë në pasoja serioze. Është e rëndësishme për të diagnostikuar atë dhe të vazhdojë me trajtimin. Shkaku i gjakderdhje mund të çojë në ndërhyrjen mjekësore, apo të ndonjë procedure. Shumë shpesh gjakderdhje dhe lengjet vaginale janë vërejtur pas koagulimit (djegien) e mitrës. Edhe metodat më beninje të ekspozimit mund të shkaktojë gjakderdhje, për të mos përmendur djegur e tanishme erozioni, azotit të lëngshëm dhe reagents tjera. Në disa raste, lengjet vaginale mund të provokojë stres. Gruaja që e gjeti veten në gjakderdhje, duhet të i kushtoj vëmendje për gjendjen e tyre psikologjike. Kanë nevojë për më shumë pushim, shëtitje, hani e drejtë. Kjo duhet të jetë një pjesë integrale e trajtimit. Është e rëndësishme për të kuptuar se gjakderdhje të zakonshëm mezhdumenstrualnoe ndajnë dhe metrorrahiyu. Metrorrhagia - gjakderdhje të fortë mitrës. Në rast se duhet të telefononi menjëherë në spital apo ambulancë. Nëse humbja e gjakut do të jetë e rëndësishme, ajo mund të krijojë një kërcënim shumë serioz për shëndetin dhe jetën. Shkaku më serioze e gjakderdhje të rënda mitrës - gabim. Disa gra nuk mund të mendoj se shtatzënë derisa ata nuk do gjakderdhje të hapur. Në mënyrë tipike, gabim i tillë sayazytsilnyy mund të jetë shkaktuar nga trauma. Një gabim në fazat e hershme të shtatzënisë nganjëherë ndodh për shkak të mos-zbatueshmërinë e fetusit. Është e rëndësishme për të kërkuar kujdes mjekësor që ai ka marrë të gjitha masat që do të shpëtojë shëndetin dhe jetën e grave. Për fat të keq, në disa raste, gjakderdhje të rënda mund të jetë mjaft e rrezikshme. Gjetja shkakun e gjakderdhje në mes të ciklit, mjeku juaj duhet të përshkruajnë trajtimin e duhur. Nëse shkaku kryesor është specialist hormonal çrregullim do të përshkruajnë terapi të hormoneve. Kjo do të ndihmojë për të rritur nivelet e estrogjenit në gjak. Nëse shkaku i gjakderdhjes është prania e sëmundjeve inflamatore, mjeku do të përshkruajë trajtimin korrekt. Në disa raste ju mund të kenë nevojë trajtim në një spital ku gratë japin të gjithë ndihmën e nevojshme dhe për të ndihmuar të zgjidhur problemin e gjakderdhje në mes të ciklit menstrual. Ekspertët thonë se shumica e grave që me të cilat përballen me këtë problem, e drejtuar atë më shumë se një herë. Ajo do të jetë për aq kohë sa nuk ka asnjë të shkaktojë gjakderdhje të caktuar. Menstruacioneve në mes të ciklit të mund të fillojnë për arsye të ndryshme. Për të siguruar asnjë sëmundje serioze gjinekologjike, është e domosdoshme për të kërkuar kujdes mjekësor.