A preferencat e duhanit
Përfitimet e fshehur


Kush tha se pirja e duhanit e cigareve është tashmë zakon aq i keq? E pra, me përjashtim të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve dhe çdo mjek në Tokë?
Megjithatë, në qoftë se duhanpirësit me fat për të shmangur kancerin, sëmundjet e zemrës, emfizemë, dhe probleme të ngjashme, ata do të mbrohen në mënyrë të qartë - për arsye të pashpjegueshme nga shkenca - nga disa sëmundjeve dhe Sëmundjet.
E quajti atë një frymë e ajrit të freskët në një mushkëri nxirë. Edhe pse pirja e duhanit afatgjatë - kjo është pothuajse një biletë të garantuara në stacionin "vdekje të hershme", në artikullin e shënuar pesë përfitimet e mundshme të pirjes së duhanit. Frymë thellë.
Pirja e duhanit zvogëlon rrezikun e ngulitur artificiale përbashkët gju


Ndërsa duhanpirësit mund të mburrem, duke blerë cigare, ata të paktën të mund të kurseni të holla duke shmangur kirurgji të shtrenjtë për të zëvendësuar një të përbashkët gju. Rezultatet e habitshme të një studimi të ri kanë treguar se duhanpirësit meshkuj me pak yyazytsirnistyu kthehet tek kirurgu për një zëvendësim të përbashkët të plotë, se sa ata që kurrë nuk e tymosur.
Çfarë mund të jetë arsyeja? Zëvendësim gju është më e zakonshme në mesin e vrapuesit dhe njerëzit që vuajnë nga obeziteti - duhanpirësit më pak varur drejtuar dhe ata janë më pak gjasa për të blerë trashje.


Pas shqyrtimit të moshës, peshës dhe aktivitetit fizik, shkencëtarët nuk mund të shpjegojë qartë, megjithëse efekt të vogël mbrojtëse e pirjes së duhanit në trajtimin e osteoporozës. Është e mundur që nikotina të përfshira në duhan, ndihmon në parandalimin e veshin e kërc dhe nyjeve.


Ul rrezikun e sëmundjes Parkinson


Studime të shumta kanë zbuluar marrëdhënie të mbinatyrshme inversi midis pirjes së duhanit dhe sëmundjes Parkinson. Duhanpirësit afatgjata janë të mbrojtur disi nga sëmundja e Parkinsonit, dhe kjo nuk është për shkak se ata thjesht nuk jetojnë deri në moshën kur ata mund të përballen me sëmundjen.

Jo zatsyklyuyuchys për të përcaktuar shkaqet, studiuesit gjetën se numri i viteve që një person pi duhan, është më e rëndësishme për të forcuar efektin mbrojtës sesa numri i cigareve tymosur përditshme.
Hulumtuesit në Universitetin e Harvardit kanë dhënë disa nga dëshmitë e parë bindëse se duhanpirësit janë më pak gjasa për të zhvilluar sëmundjen e parkinsonit. Studiuesit e Harvardit zbuloi se efekti mbrojtës dobësohet pas duhanpirësve të lënë duhanin. Dhe duke u përpjekur për të kuptuar mekanizmin e veprimit të duhanit, ata arritën në përfundim të mundshme vetëm për tani, ajo është e panjohur.Zvogëlon rrezikun e trashje


Pirja e duhanit - dhe në veçanti nikotina përfshira në tymit të duhanit - është për të mposhtur oreksin. Ajo ka qenë i njohur për shekuj me radhë, duke filluar me kulturën e popujve indigjenë në Amerikë epokën para-kolumbian. Kompanitë e duhanit gratë kapur në një goditje me karrem mbjellë mbi: pirja e duhanit mund t'i bëjë ata të pakta.
Sipas rezultateve të hulumtimit, në mënyrë të pashmangshme do të fitojë peshë pas vidyazyka pirja e duhanit është një pengesë e madhe për të vidyazyka e varësisë.
Lidhja midis pirjes së duhanit dhe kontrollin e peshës është mjaft komplekse, vetë aktet nikotina si një nxitës dhe suppresses oreksin. Por procesi i duhanit gjithashtu shkakton ndryshime në sjellje që distracts duhanxhi nga të menduarit në lidhje me ushqimin. Për disa njerëz e duhanit vetëm ka ushqim më pak të shijshme dhe shkakton një humbje të mëtejshme të oreksit. Si pryhnichuvacha oreksit, nikotina gjithë yyazytsirnosti, vepron në pjesën e trurit të quajtur hipotalamus. Të paktën, kjo është se si vepron nikotinë në minj.

Jo mjeku i arsyeshëm nuk do të rekomandojë pirjen e duhanit si një mjet për humbje peshe - duke pasur parasysh bagazhet toksike që e shoqëron këtë zakon. Megjithatë, rezultatet e studimit nxitur shkencëtarët për të zhvilluar në bazë të drogës tonë që do të ndihmojë njerëzit në luftën kundër peshë të tepërt.


Zvogëlon rrezikun e vdekjes pas disa sulmeve të zemrës


Krahasuar me njerëzit pinë duhan, duhanpirësit të cilët kanë pasur sulme në zemër, kanë shkallë të vdekshmërisë më të ulët. Pirja e duhanit ka qenë edhe reagimi më të favorshme për të dy llojet e trajtimit të përdorura për të hequr pllakë nga arteriet. Kjo terapi fibrinolitik, e cila përdor drogë dhe Angioplasty, e cila heq pllakë nga arteriet përmes vendosjes në flluska e ajrit apo stent.

Megjithatë ka një problem. Arsyeja se duhanpirësit ka një sulmi në zemër, është si më poshtë: Pirja e duhanit shkatërron arterieve, duke lejuar grimca për të grumbulluar yndyrë në vende dhe bllokoj lumen. Një nga teoritë se pse duhanpirësit shpejt shërohen, është se ata janë më të rinj - duhanpirësit të kryer sulmin e tyre të parë në zemër 10 vjet më herët se pinë duhan.
Megjithatë, studiuesit thonë se mosha në vetvete nuk është e mjaftueshme për të shpjeguar plotësisht diferencën në normat e mbijetesës dhe "paradoksin duhanxhi-së", i cili është ende gjallë dhe mirë. Ne nuk kemi vënë përpara ndonjë teori alternative.Përmirëson efikasitetin e klopidogrel drogës zemrës


Clopidogrel është një medikament përdoret për të reduktuar mpiksjes se gjakut në pacientët që vuajnë nga sëmundja ishemike e zemrës dhe sëmundje të tjera të sistemit kardiovaskular, çon në goditje dhe sulme zemrës. Pirja e duhanit është ndoshta ndihmon klopidogrel është më e mirë për të bërë punë.
Siç doli, duke përmirësuar efektivitetin e klopidogrelit ndodh në rast se numri ditor i cigareve tymosur të paktën dhjetë. Hulumtuesit sugjerojnë se tymi i duhanit përmban një substancë e cila aktivizon proteinat e caktuara quajtur tsytohromы që konvertohet klopidogrel në një gjendje më aktive.

Përsëri, nuk ka mjek të mirë nuk do të inkurajojë pacientit për të marr një cigare për të marrë maksimumin e klopidogrel. Por kjo dhe katër të tjera "përfitimet" e pirjes së duhanit tregojnë se duhani - ndoshta ndryshe nga bimë të tjera potencialisht toksike - mund të përmbajnë kimikate të caktuara të cilat kanë vlerë të vërtetë terapeutik.