Katër sekretet nga ata që kurrë nuk e sëmurë


Kollitjes dhe stafit chhaly, shokët e klasës, udhëtarët e tjerë në transport, të afërmit Ky kohën e dimrit realitet. Megjithatë, disa me fat arritën të ruajtur shëndetin dhe jo kapjen e Ard, megjithë këtë mjedis. Cila është arsyeja?
Nëse keni lënë jashtë vaksinimin, ka katër aspekte kryesore të jetesës që nuk mund të lënduar.


Quite një qëndrimi të gjatë jashtë


Ajo do të duket ngrohtë dhe të rehatshëm në shtëpi dhe të qëndrojnë në një vend të ngrohtë për jetë të shëndetshme se duke qëndruar në rrugë, ku të ftohtë dhe shpesh të lagur. Megjithatë, nëse personi është në dhomë, ai flet për jo vetëm njerëzit e tjerë, por për fat të keq, germs e tyre. Duke qenë jashtë lejon pjesa tjetër imun i ngarkesës virale dhe aktivitetit fizik rrit formimin e neutrofilet e monocitet - një grup i qelizave të bardha të gjakut, neutralizues goditi viruset gjak dhe bakteret, të cilat gjithashtu forcon sistemin imunitar.
Pushim dhe relaksim


Normalisht, lista e gjërave që duhet të bëhet gjatë ditës, humbi ngjarje të tilla të rëndësishme si pushim dhe relaksim. Kjo është krejtësisht e gabuar - stresi i vazhdueshëm në jetën e përditshme të çon në rritjen e niveleve të glukokortikoideve në gjak, dhe citokineve - molekulave të informacionit që janë të nevojshme për të drejtuar një përgjigje imune - në të kundërtën, formuar më pak. Rezultati është një rrezik i rritur frekuencën e ftohjet. Përveç kësaj, njerëzit nën stres të kujdesit të keq për veten e tyre, më pak gjumë dhe ha rregullisht, e cila gjithashtu ndikon në gjendjen e përgjithshme dhe aftësinë e tij për të luftuar sëmundjet e frymëmarrjes në veçanti.
Duar të pastra


Duart e pista mund lehtë të bëhet një burim i infeksionit. Mos e prekni gishtat në sy, hundë dhe gojë, dhe duart duhet të lahen sa më shpesh të jetë e mundur. Sapun dhe ujë - mjetet më efektive për parandalimin e sëmundjeve të frymëmarrjes që janë të transmetueshme jo vetëm ajrore, por edhe nga kontakti. Megjithatë, ka edhe disa nuanca - mikrobet mund të jenë të trazuar dhe të bukur, kështu që më mirë të përdorni sapun dhe bombol me vrimë nxjerrëse të mirë të projektimit - kur nuk është e nevojshme për të prekur duart. Duhet të rrah duart për të paktën 20 sekonda, dhe pastaj pije dhe të fshijë me kujdes, dhe në çdo rast nuk ka të bëjë me rrobat e mia - kjo është e plotë të mikrobeve! Dhe në duart lagështirë pryvolnee shumë baktere sesa thatë.Të paktën 7 orë gjumë në një rresht


Një natë pa gjumë nuk shkaktojnë më shumë dëme, por mungesa e vazhdueshme e gjumit dëmtojnë rëndë sistemin imunitar. Edhe pse ekspertët thonë se nevoja për gjumë - është thellësisht personal, studim Carnegie Mellon, i kryer në vitin 2009, tregon se të gjithë ata që flenë më pak se 7 orë, rrisin rrezikun e sëmundjeve akute respiratore rreth trefish.
Për shumë, vetëm koha për reflektim dhe vlerësim u zhvillua një ditë pas ngjarjeve është gjumit. Sidoqoftë, intensifikimi i të menduarit nuk mund të fle mirë. Është e rëndësishme të theksohet, megjithatë, se disa kohë të tjera për të analizuar se çfarë po ndodh dhe zgjidhjen e problemeve.