Si të dukem më i ri se sa vitet e tyre,


Si të dukem më i ri? Kjo pyetje është e interesuar në të dy burrat dhe gratë. Nëse ju largoheni nga rrobat dhe flokët - dhe kozmetikë për gjysmën e bukur të njerëzimit, pamja, iyazytsirno mund të ndikojë në stërvitje dhe të ushqyerit.


Së pari, ushqimi


Nuk ka studime shkencore që krahasojnë pamjen e njerëzve që hanë të drejtë dhe të balancuar, me ata që janë të ushqyer keq, abuzuar ushqime të dëmshme dhe jo të marrë ushqyesve të mjaftueshme, vitamina dhe minerale nga ushqimi. Në të njëjtën kohë, mungesa e të nevojshme për komponimet trupit mund të ndodhë graying e hershme të flokëve, ndryshimet në cilësi të lëkurës dhe gjendjes, dhe karakteristika të tjera, kështu që është e logjikshme të supozohet se është më mirë për të ndjekur parimet e ushqim të shëndetshëm.
Tani ushtrimi fizik


Këtu komplikuar. Kohët e fundit, Arkivi revistë shkencore e Mjekësisë të Brendshme publikoi rezultatet e një studimi që përfshinte 2401 palë rritur e binjakeve. Subjektet raportuan informacion në lidhje me shëndetin e tyre (treguar sëmundje kronike) dhe festoi regjimin e tij të aktivitetit fizik në vitin e kaluar. Shumica e të anketuarve pasiv fuqishëm lëvizin vetëm 16 minuta në javë, më aktive - 199 minuta në javë. Studimi tregoi se ata që kishin lëvizur me yyazytsirnistyu mbipeshë më të madhe - është shfaqur në indeksin e tyre në masë të trupit. Në analizimin e gjakut të subjekteve, ajo u gjet se në shumicën e sporteve - telomeres më të gjata. Telomeres - segmente të ADN-së që mosha tentojnë të bjerë. Kështu, trupi është i përfshirë në mënyrë aktive në sport njerëz më të rinj se ata që të çojë një mënyrë jetese i ulur. Të paktën në nivel të biokimisë.


Që gjatësi telomere në leukociteve ndikon gjenetikë, kërkuesit kanë kryer një krahasim të 67 çifte të binjakëve - sepse ata gjenomit duket si. Ajo u gjet se në mes aktive dhe vëllai i tij binjak dembel (ose motra) diferenca në gjatësi telomere është ende e dukshme. Në të njëjtën kohë duhet të marrë parasysh kufizimet e studimit. Ne studiuar vetëm marrëdhënien ndërmjet kohëzgjatjes së ADN-së dhe aktivitetit fizik. Përveç kësaj, hulumtuesit mbështetur në atë që u tha të anketuarve, kështu që nuk mund të thotë se trafiku më shumë do të thotë më shumë të "re" e ADN-së. Për të bërë të tillë një deklaratë do të ketë për të kryer një eksperiment klinik me një grup njerëzish. Megjithatë, fakti që edhe binjakët kanë treguar dallime të konsiderueshme në gjatësi telomere, sugjeron se lëvizja ndihmon për të ngadalësuar proceset që lidhen me plakjen.

Sigurisht, kemi biseduar në lidhje me leukociteve, jo për muskujve. Muskujve njeri në sport (veçanërisht nëse ajo është e angazhuar në trajnim forcë) të fortë dhe të ngurta. Dhe që në masë të muskujve bie me moshën, personi kryen trajnim forcë përveç ushtrim kardio, shumica do të ketë trup të ri dhe dinjitoz.
Në një përpjekje për të arritur përmes pamjen sportive të re, mbani në mend se mund të merrni dhe anasjelltas. Një person i angazhuar në sport në natyrë, më të ekspozuar ndaj rrezatimit ultravjollcë, dhe kjo mund të jetë më shumë rrudhat. Një njeri i hollë gjithashtu mund të ketë më shumë rrudha se sa ai që është depozita më e theksuar yndyrë në fytyrë (nga rruga, në një popull shumë sportive mund të jenë të mbipeshë).

Në çdo rast, shenjën më të dukshme të të rinjve - të energjisë. Kushdo që ha si duhet dhe në mënyrë aktive duke lëvizur, të jenë shumë energjike. Kështu, në 60 vjet, nuk ka gjasa që të shikoni 20, por kur të kthehet në dietë e frutave të freskëta dhe perime, drithëra, arra, kardyonahruzkah ditore dhe javore trajnimi forca mund të duken shumë të mira për moshën e tij.