Si për të punuar shndrit


Çfarë ndodh nëse puna e mëparshme ju nuk e keni mësuar saktësisht se çfarë është e nevojshme nga ju për këtë? E vërteta e hidhur e jetës është se sukseset shkëlqyer dhe talente të mëdha shpesh të shkojnë pa u vënë re. Kjo është arsyeja pse ju duhet të kujdeset për veten e tyre.


Ju merrni një dy për qind kandidatët më të suksesshme për punë nëse:

ju keni qenë në dhjetë diplomuarit lartë universitare;
Ju - një ish-atlet apo figurë e kaluar e njohur publikut;
nëse ju jeni fabulously bukur, fantastike apo e bukur, dhe madje edhe rritja nën dy metra;


Ju - një i diplomuar i një universiteti prestigjioz, ose kanë një talent të natyrshëm fitimprurës për të shitur veten.Realiteti: Shanset janë, ju jeni në mesin e mbetur 98% e kandidatëve të cilët kanë të ngjiten larg nga lëkura për të bërë një karrierë. Por, çfarë nëse puna e mëparshme ju keni mësuar saktësisht se çfarë është e nevojshme nga ju për këtë? Përdorni njohuritë tuaja universale - njohuri që mund të përdoret në ndonjë nga një milion veprave për të zgjidhur ndonjë prej milion detyrave.
Numëroj njohuritë më të rëndësishme universale, për të cilat kërkesa është në rritje në mënyrë të qëndrueshme, mund të jetë e gjatë. Ne u japim një listë të vogël, por në qoftë se ju keni të paktën tre ose katër prej tij, e ardhmja juaj është e ndritur.

1. talent Kontabilitet. - Njerëzit të cilët dinë se si të merren me të holla, të marrë vendime në çështjet financiare dhe analizimin e të dhënave digjitale është gjithmonë një çmim.

2. Aftësia për të menaxhuar. - Njerëzit të cilët janë në gjendje të punojnë me vartësit, eprorët dhe kolegët në statusin mund të japë urdhra dhe udhëzime për të dëgjuar, tregojnë respektin dhe mirëkuptimin, në mënyrë të sigurtë mund të aplikojnë për çdo derë.
3. Aftësia për të komunikuar. - Njerëzit të cilët janë në gjendje të flasin dhe të shkruajnë qartë do të shihni se disa kompani të braktisin talentet e tyre.

4. Aftësia për të numëruar kohë. - Njerëzit të cilët mund të përfundojë punën në kohë, të kapërcyer stresin dhe para kohe, "janë vlerësuar shumë, dhe kompania fjalë për fjalë të ndjekur për ta.
5. Aftësia për të negociuar. - Njerëzit janë të aftë për qasje objektive dhe të balancuar për zgjidhjen e problemeve që nuk kërkojnë shpallje shtesë.
6. Aftësia për të folur. - Njerëzit të cilët janë në gjendje të bindin disa bashkëbiseduesve, ose grup i nxënësve të gatshëm për të dëgjuar me kujdes për të dhe më vjen keq, mund të shprehin në mënyrë të qartë mendimin jo vetëm shumë e dobishme për çdo kompani, por gjithashtu kanë një mundësi të shkëlqyer për të lëvizur lart.

7. Aftësia për të shkruar. - Njerëzit të cilët janë në gjendje për të shkruar një raport, memorandum, letër ose memorandum gjuhë të thjeshtë dhe të arritshme, tani u këput.
8. aftësitë organizative. - Njerëzit të cilët janë në gjendje të përcaktojnë qartë problemin, propozon disa mënyra për të zgjidhur atë, zgjidhni më të mirë të tyre, janë të rralla dhe shans për të marrë një punë në ato është shumë e lartë.
9. Aftësia për të kryer intervista dhe negociatat. - Njerëzit mund të merrni informacion dhe të marrin vendime, të domosdoshme për çdo kompani. Aftësia për të bërë pyetje të mira dhe të vlerësojnë në mënyrë kritike të përgjigjes për të bërë përshtypje ndonjë udhëheqës.

10. Aftësia për të mësuar. - Njerëzit të cilët janë në gjendje të investojnë në njohuritë e njerëzve të tjerë të kokës, zgjojë interesin e tyre dhe të bëjnë të mësuarit e nevojshme shumica e kompanive.
Mbi të gjitha është vlerësuar aftësitë që lidhen për të punuar me njerëz. Nëse ju pëlqen të bisedojnë, të ndihmuar të tjerët dhe të punojnë në një ekip, ju duhet të paraqesë shkathtësi këto aftësi, dhe ju do të hapë mundësi të jashtëzakonshme.


Mëso të shkëlqejë në punë


Kompanitë duan punonjësit e tyre të shkëlqejë. Ata duan të dinë se kush mori fitues, jo askush gri frikësuar, ndonjëherë aksidentalisht hits shenjë. Punonjësit të cilët krenohemi në punën e tyre dhe të tregojnë të gjitha, të dërgojë një sinjal për autoritetet se ata kanë diçka për të cilin ato janë paguar - talent.

Si ju i përmbushni sukses dhe njohjen ju e meritoni? Që ju të merrni një kompliment? Si ju të çojë, kur ka një arsye? Ne ju ofrojmë këshilla për t'ju ndihmuar të çuar përpara dhe në të njëjtën kohë sy zengjim.


Modestia - nuk dekoratë më të mirë


"Vajzat janë mësuar nga fëmijëria që përulësi dhe terri - gruaja më e mirë dekoratë", - thotë Dr Pamela Butler, një psikolog praktikuar, autor i "Vetë-grua" dhe "Bisedoni me ta, ose se si për të mësuar për të komunikuar me personin më të afërt për ju." "Për shkak të këtij arsimi - ajo vazhdon - gratë shpesh ndihen të pakëndshme kur ata njohin suksesin profesional. Ata me kënaqësi dëgjojnë vetëm komplimente për cilësinë e tij pasiv femërore. Gruaja krenar për të pranishëm për ju, të tilla si enët, që kishte përgatitur, por ajo smutytsya Nëse shefin e lavdërim. "Falënderimi veten


Në qoftë se shumë gra të vështira për të pranuar një kompliment, është krenar për sukseset e tyre dhe rozyazyka tyre dinjiteti duket atyre rast krejtësisht të padenjë. Ata ngatërrojnë vetë-promovimit, mënyrë efektive për të bërë një karrierë me krenari, dhe ky gabim mund të jetë shumë e kushtueshme për ta. Për shembull, një grua për të cilin nuk ka vështirësi të shkruar një CV të shkëlqyer (në fund të fundit, kjo është vetëm paketimin e bukur), e cila është mbajtur mirë intervistën mund të zhduket sa më shpejt që ajo do të punojë. Dhe njeriu që ka mbetur pas intervistës në besimin që fton këtë "gjenerator të ideve", nuk mund të dëgjoni prej saj një tingull.

"Unë gratë shpesh takuar që hezitoni për të tërhequr vëmendjen - thotë një ekspert në vetë-promovimit nga Robert Russell Robert - Presidenti i New York firma kërkimore« RR Laden Associates ». "Në këto gra", - ajo vazhdon - zhvilluar qëndrim të gabuar ndaj biznesit. Askush nuk do të dini se çfarë ju jeni të aftë për të, nëse ju vetë thoni në lidhje me të. Ata janë perceptuar si bragging vetë-promovim, por në realitet ajo është një deklaratë e vërtetë, një lloj raporti. Në fund të fundit, po e raportoni në punën e tyre për ata që paguajnë për të. "

E vërteta e hidhur e jetës është se sukseset shkëlqyer dhe talente të mëdha shpesh të shkojnë pa u vënë re. Bosi mbingarkuara me punë mund të shihni një punëtor ulur shenjat e ardhshme të gjeniut. Kjo është arsyeja pse ju duhet të kujdeset për veten e tyre. Nëse ju - vetë marrëdhëniet tuaja zëvendës publike, atëherë kryejnë detyrat e tyre në mënyrë efikase.
Sigurisht, ju mund të reklamuar veten ndryshe. Ju mund të promovuar veten e tyre siç duhet, si ju mund të - gabimisht. Këtu, për shembull, të dy qasjet mund të zgjidhni shitës, raportimin e shitjes përvojën e saj të parë.

"Unë kisha në një klient përshtypjen se ata pothuajse menjëherë bleu tërë kit. Kur kam arritur për të arritur këtë, imagjinoni se çfarë do të ndodhë më pas! Unë jam i sigurt se asnjë nga firmës sonë nuk mundën t'i bëjnë prezantimin më të mirë! "
Këtu është një tjetër mundësi: "Ata blenë të gjithë kit dhe vetëm gjysmë ore" Në këtë rast, agjenti i parë shkoi shumë larg. Ai kaloi vijën që ndan një raport të thjeshtë të lavdëruar pakufizuar.
Por, çfarë nëse punën tuaj - një pjesë e krijimtarisë kolektive? Robert Russell këshillon më shumë të tjerët you. Për shembull: "Unë dua të falënderoj Bob për ndihmën e tij në duke punuar në raportin tim." Ju pranoni arritjet e të tjerëve, por duke i dhënë për të kuptuar se ajo është - punën tuaj.

Një tjetër faktor i rëndësishëm, mos harroni se historia e fitoreve të përshtatshme, dhe ka audiencë të papërshtatshme. Pra, bojë detaje të gjitha të arriturat e tyre vetëm për ata që kanë nevojë për ato, të tilla si shefin tuaj. Para se kjo dëshirë të panjohura nuk është e nevojshme. Së pari pyesni veten, "Çfarë unë dua - të shkaktojë xhelozi apo karrierë?". Mos harroni të gjithçka
Të suksesshëm të biznesit shpesh kërkohet të mirënjohjes që kthen ata janë dorëzuar me shkrim. Ata mbledhin dhe letra dyqan të sajë nga bosi apo klientit, vë në dukje nga gazetat lokale - çdo gjë që merr në duart e tyre.

Por, çfarë nëse ju nuk pysyazykah Faleminderit? Krijo Pyetni miratimet pysyazykah. Le gazetën e murit tuaj bahatotyrazhka ose të shtypura asgjë në lidhje me progresin tuaj - ju mori një diplomë bursave në mbrëmje institutit mirënjohje për suksesin në shitje.
Përveç kësaj, është e rëndësishme që shefi juaj e di në lidhje me arritjet e vogla tuaja të përditshme. Ajo gjithashtu ndihmon dokument pysyazykay, por më e lehtë. Për shembull, do të përgatisë një shënim për punën që jeni duke bërë, le të na njohin në të cilën fazë është, dhe të përcaktojë se si të angazhohen në të ardhmen e afërt. Ju mund të shtoni data e parashikuar e përfundimit të punimeve.

Një tjetër mënyrë është që të dërgoni shefin e-mail tuaj të rëndësishme që ju shkruani. Dhe të kërkoni për një mundësi në dritë më të favorshme për të treguar pikat e forta të tyre - aftësi organizative, idetë, qartësia e mendimit. Kompania juaj gjithashtu duhet të shkëlqejë
Duke punuar në forcë të plotë - kjo është gjëja më e mirë që ju mund të bëni për kompaninë tuaj. Çfarëdo që ju bëni, çdo gjë duhet të ndikojë pozitivisht në të gjithë kompaninë. Në qoftë se ju do të përfitojnë reputacionin e kompanisë, ju merrni një qoshe në kujtim të eprorët e tij si dikush që duhet të vlerësojmë.

Por si për të arritur mendime të mira për veten dhe kompanisë? Klientët tuaj dhe konsumatorët që ju duhet të shihni një profesionist i shkëlqyer. Nëse keni përshtypjen se ata do të mbajnë kompetencat e tyre, kjo përshtypje prej jush që do të transferohen në firmën tuaj. Përdorni çdo mundësi për të qenë të thotë. Mos humbisni ngjarje për të bërë një fjalim, ose të paraqitur kompaninë tuaj në konferencë tregtisë. Çdo herë që të tregojnë se ata janë në gjendje të komunikojnë në mënyrë efektive me njerëz të keni qasje pak për qëllimin isha i vogël. Të jetë i sjellshëm.

Kjo nuk është e re, por shpesh njerëzit harrojnë se biznesi është gjithmonë një vend të mirënjohjes. Ditën tjetër, pas thirrjes së biznesit mëngjes dhe falenderoj pronarin. Pas intervistës, shkruani një letër të shkurtër.
Mos harroni të rasteve të veçanta. Pasi klienti vlerësoi artistin për punën e industriale. Në përgjigje, artisti i dha vizatim origjinal në kuadër të bukur. Panevojshme të thuhet se artisti bleu një klient i rregullt?
Njerëzit të cilët me të vërtetë duan të jenë të nominuar, që do të përdoret çdo mundësi në mendje. Nëse është e mundur nuk paraqiten, ato krijojnë tyre, sepse prej tyre presin ato kompani. Të jetë e dukshme - nuk është se sekreti i suksesit. Të jetë në qendër të vëmendjes dhe ju duhet ta dini dhe pas arritjes së njohjes dhe pozicionet, dhe paga.

Por, më e rëndësishmja, nuk është afër dhe argëtim. Çdo njerëz të begatë do të ju se është një ndjenjë e madhe për të treguar - për të parë se puna e shkëlqyer bërë fituar njohje të merituar.


Fjalët që ju kurrë përsëri


Ton pasigurt dhe e falje mund të jetë e dëmshme për reputacionin tuaj. Një herë dhe për të gjithë heqin dorë nga përdorimi i këtyre fjalëve në letër:
- Kjo sigurisht nuk është e mirë, por
- Ndoshta nuk duhet të them këtë, por
- Edhe unë nuk mund të besoj se punën time një sukses.

- Mendova se mund të jetë
Samantha Dzhoblynh