Përballja me stresin meditim


Njerëz të tjerë të kuptojnë meditim ndryshe, respektivisht, si dhe metodat e meditimit janë të shumta. Në këtë artikull ne do të shikojmë në llojin e meditim quajtur vetëdijes meditim. Kjo praktikë ndihmon për t'u çlodhur dhe lehtësimin e efekteve të stresit.
Pikat kryesore



Qëllimi i vetëdijes meditim - të përqëndrohet në gjërat që ndodhin tani, në këtë moment. Në fund të fundit është se një njeri ka thënë për veten e tij se nuk është duke u përpjekur për të ndryshuar ndonjë gjë.




Meditimi mund të ju ndihmojë të relaksoheni, sepse ju të ndaluar shqetësuese në lidhje me atë që ka ndodhur dhe çfarë mund të ndodhë në të ardhmen.






Për këtë lloj të të menduarit ju nuk keni nevojë për ndonjë mjete të posaçme dhe pajisje. Ju vetëm duhet të marrë një pozitë të rehatshme në një karrige ose në dysheme. Ju edhe mund të shtriheni në qoftë se ju është më i përshtatshëm.




Nëse ju nuk mund të përqëndrohen, mos u shqetësoni dhe mos e fajësojnë veten. Pasi të keni kapur veten se çfarë mendimet tuaja ndryshojnë përsëri të përpiqet të përqëndrohet në këtë moment të pranishëm. Një mënyrë për t'u përqëndruar - për të i kushtoj vëmendje të trupit tuaj. Për shembull, vini re se si ju jeni duke marrë frymë, të shpejtë apo të ngadalshëm, të thellë apo sipërfaqësore.





Meditimi mund të shkaktojë ndjenja të caktuara dhe emocionet. Nëse kjo ndodh, ju duhet të lënë ata. Vetëm të përqëndrohet në atë që ju janë ndjenja. Por mos merrni humbur në mendimet e tij që mund të shkaktojnë këto ndjenja dhe emocione.



Çfarë është vetëdija Meditim?

Ndërgjegjësimi Meditim - kjo është kur ju uleni dhe të bëjë asgjë, dhe vetëm të përqëndrohet në këtë moment të pranishëm. Në këtë kohë ju nuk mendoni për të kaluarën apo të ardhmen.
Pas praktikës së meditimit, ju mund të vëreni se të bëhen më të kujdesshëm dhe të përqendruar, madje edhe kur nuk medituar. Ndërgjegjësimi do të thotë të përqëndrohet në ato gjëra që ndodhin tani.

Ne jemi të gjithë shumë të zënë. Një person mund të bëjë disa gjëra në të njëjtën kohë. Për shembull, ju mund të shkoni në dyqan, të bëjë një listë dhe të flasim në telefon në të njëjtën kohë. Por në qoftë se ju qëllimisht bëni diçka që ju bëni vetëm një gjë.
Për shembull, në qoftë se ju shkoni vetëm, mendoj se si lëkura juaj ndjehet e ajrit? Ajo është e ngrohtë apo të ftohtë, të thatë ose me lagështi? Këpucët - nuk compressing këmbët tuaja dhe është i përshtatshëm për ju ecin në të? Kjo do të thotë duke shkuar me vetëdije.
Çfarë është meditimi?
Njerëzit gjithmonë medituar për të përballuar me një sërë problemesh, të tilla si:




Eksitim, stresi dhe depresioni




Dhimbje




Zakonet, të tilla si droga, nikotinës dhe alkoolit.



Meditimi mund të ndihmojë të merren me këto probleme, por kjo nuk do të zëvendësojë trajtimin që urdhërat e mjekut.
Ajo që më tërhoqi për meditim - ju mund të meditoni veten, sa herë që ju doni, dhe kjo do t'ju ndihmojë të relaksoheni dhe të ndjehen më mirë. Ju nuk keni nevojë për ndonjë pajisje shtesë për këtë.
Në qoftë se ju mësoni për të menduar për këtë moment të pranishëm nëpërmjet meditimit, ajo do të ndihmojë të mbajë një mendje të mprehtë dhe fokus më të mirë në aspekte të tjera të jetës tuaj. Për shembull, ju mund të reagojë shpejt në rrugë, kur ju përzënë për shkak se ju do të mendoni vetëm për ngarje. Ju nuk vidvolikatymetsya, duke menduar për ndonjë gjë apo të dëgjuar radion.

Si për të praktikuar meditimin?
Stërvitje



Zgjidhni një kohë dhe vend që ju nuk do të ketë për t'u shqetësuar. Mundohuni të gjeni një vend të qetë, por mos u shqetësoni, nëse ju do të dëgjoni tingujt tilla si makina të trafikut. Pas të gjitha këtyre tingujve - e këtë moment.




Në fillim, të përpiqen për të medituar vetëm 10 minuta në një kohë. Pastaj ju mund të rrisë kohën e meditimit. Ju gjithashtu mund të përpiqen për të medituar 10 minuta në mëngjes dhe 10 minuta në mbrëmje.




Para se të ulen, kujtoj veten se ju jeni këtu për të menduar vetëm për këtë moment të pranishëm. Shqetësimet tuaja të përditshme dhe mendime të tjera meditim fund prisni.




Praktikë



Uluni në një pozitë të rehatshme në një karrige ose në dysheme. Ose shtrihem, nëse ju pëlqen. Ju mund të mbyllni sytë tuaj apo të shikoni poshtë, drejton shikimin në dysheme.




Kur ti ulesh, do të përpiqen të mendojnë për frymarrjen tuaj. Kjo është një mënyrë e mirë për të përqëndrohet në të tashmen. Mos e ndryshoni frymë. Vetëm të mendojnë se në mushkëritë tuaja dhe gjoks.




Në qoftë se mendimet nuk mund të takohen, mos u shqetësoni dhe mos e gjykoni veten. Ju mund të shënojë në vetvete mendoi: ". Unë pyes veten se çfarë duhet të bëj në takim pune në 10:00" Atëherë lirimin këtë mendim dhe kthehen në të. Ju mund të përsëris këtë disa herë gjatë meditimit, kjo është normale.





Gjatë meditimit ju mund të ndjeheni emocione të caktuara, të tilla si zemërimi, padurimi, trishtim apo gëzim. Mos u mundoni për të hequr qafe të këtyre ndjenjave, ata janë pjesë e të tashmen. Përqëndrohen në frymëmarrje, ajo ndihmon që ju të merrni përsëri në mendimet që mund të shkaktojnë ndjenjë të re. Për shembull, në qoftë se ju mungon durim dhe duan t'i japin fund meditim, shkoni larë. Është më mirë për të larë se të mendoni për atë. Ku në trupin tuaj që ju të ndiheni të padurueshëm? Si e bën atë të ndikojë në frymëmarrje?



Çfarë tjetër?

Të gatshëm për të provoni? Mos harroni se kjo merr kohë për të trajnuar trurin për të menduar vetëm për të tashmen, kështu që të jetë i durueshëm dhe jo shumë të vështirë për veten.