Si për të arritur frymëmarrje të freskët


Të gjithë njerëzit e dinë - e lehtë për të parandaluar sëmundje se sa për të trajtuar të zhvilluara, rrjedhje afatgjatë, sëmundje pakomplikuar. Pllakë ushqimi është shkaku i sëmundjeve më të gojës. Bakteret dentare pllakë të shkaktojë zhvillimin e kariesit të dhëmbëve dhe malcim nullesh, periodontitis, halytoza (halitosis). Akumulimi dhe rritja mykrobnopyschevoho pllakë në sipërfaqet e kontaktit të dhëmbëve në zonën e qafës së mitrës në hapësirat ndërdhëmbësh është duke shkaktuar inflamacion formimin ndërdhëmbësh papilla e gurit dhe rritjen e saj në rrënjë më të thellë, që shoqëron shkatërrimit ndarëse mizhkorenevyh. Pllakatë në hapësirat ndërdhëmbësh trudnoopredelymыh shkakton formimin e ashtuquajtur "Dëmtimit të dhëmbëve fshehur". Bakteret grumbulluar në vulat kufitare dhe ngjyra në një kohë shumë të shkurtër është demineralization e faqes dhe zhvillimin karies mesme. Jeta e shërbimit të cilësisë së lartë, vula të shtrenjta është reduktuar nga 8-10 deri në 2-3 vjet. Halitosis (fryma e keqe) është një problem për 50-65% të popullsisë të Evropës dhe Shteteve të Bashkuara për të luftuar atë çdo vit shpenzuar gati dhjetë miliardë dollarë.Bashkëbiseduesi i halitosis nuk ka gjasa të shkaktojë dikush emocione pozitive. Erë Natyra lidhur me përqendrim të lartë të komponimeve të paqëndrueshme të squfurit të përmbajtura në ajër exhaled që qëndrojnë mikroorganizmave pllakë. Kryesor i tyre - mercaptan metil, sulfide hidrogjeni, skatole dhe cadaverine. Në mënyrë tipike, pacienti nuk është në gjendje për të vlerësuar objektivisht pamjen e halitosis. Në të kundërtën, nuk është shpesh një nënvlerësim subjektive e halytoza ashpërsi. Kjo është për shkak të fenomenit të mbaresa nervore përshtatja në erë e tyre. Një metodë e thjeshtë e vetë-diagnozën halytoza: flosses hapësira të pastra ndërdhëmbësh në molars sipërme dhe të poshtme. Pas 45-60sek vlerësuar flosses erë. Për të luftuar agresioni bakteriale të jetë e mundur dhe e nevojshme. Nënshtrohen higjienës orale profesionale nadyasennyh hequr pllakatë dentare dhe pidyasennyh paktën 2 herë në vit.


Pjesa më e madhe e popullsisë nuk e ka kuptuar aq shumë ende nuk e kuptojnë rëndësinë e trajtimit dhe masat parandaluese e higjienës orale. Shumë kalojnë këtë procedurë formale, duke i dhënë dentisti në mëshirën e shëndetit të tyre me gojë, duke supozuar se të mjaftueshme për të ardhur në pritje për të zgjidhur të gjitha problemet. Por kjo nuk është e pa ndihmën e pacientit, pa përpjekjet e tij, këmbëngulje dhe dëshirë të gjitha llojet e trajtimeve dhe medikamente kështu. D. nuk janë të efektshme, kot ndonjëherë të dëmshme. Në të vërtetë shërim - një punë të madhe të pacientit, ai me vetëdije motivuar sjelljen në përputhje me rekomandimet e mjekut.Dashuria veten "dashnor"


Ekziston një pikëpamje e përhapur se, në qoftë se dhëmbi nuk është i lënduar, atëherë trajtojnë nuk është e nevojshme. Për fat të keq, një qëndrim i tillë të çon tij të dashur në pasoja të trishtuar në formën e dhimbje dhëmbi në njërën anë dhe kostot financiare shtesë - nga ana tjetër. Sigurisht, ju gjithmonë mund të mbështeteni në peshën e dhimbjes, fitues dhimbje papërmbajtshëm dhe disa vite nuk mendoj për një vizitë në "të tmerrshme" mjek - dentist. Por pas një farë kohe, përsëri një dhëmb i lënduar. Ju prapë mund të fshihet pas "punësim" mbështeten në fuqinë e drogës moderne për të shtypur dhimbje dhëmbi palodhur vetmja gjë që ju do të arrijë si rezultat, kështu që është - formimi i inflamacionit në kockë dhe rreth dhëmbëve, "një udhëtim terheqese përmes natës Moskë, apo hapja e disa klinika pritjes dhimbshme , mësim sasi të respektuar të parave. Ju ashpër vjen keq që identifikuar veten e tyre!?


Pra, ende kanë për të "dhëmbët show" Doktor! Fakti që e parë dhimbje dhëmbi - fillimin e një procesi të gjatë të shkatërrimit. Vetë gjatë dhe kokëfortë vetëm të çojë në një iluzion se çdo gjë shkoi. Dhe pastaj, për shkak se ajo mund të heq. Dhe tani, në vend të dhëmbëve të mira të shëndetshme mbeten në rrënojat gojë, dhe njerëzit thjesht nuk janë turp që do të buzëqeshje, por flasim. Si rezultat, për restaurim duhet të bëjë më shumë përpjekje, dhe më e rëndësishmja në situatën aktuale - para se të hiqni një të vogël "vrimë". Përfundimi është i thjeshtë - e dua veten dhe për të shpëtuar paratë tuaja - trajtim dentar në kohë në një spital modern, ku vendi i parë është shërim parim dhe të mos bëjë dhimbje dhe frikë.