Avastin kundër kancerit ovarian
Progresi i ngadalësuar, por mbijetesa nuk është e bëhet më mirë


Hulumtimet kanë treguar se droga kancerit - Avastin - ndihmon të ndaluar zhvillimin e kancerit ovarian në pacientët me sëmundje të rënda. Megjithatë, nuk është e qartë se sa efekt trajtim i tillë në jetëgjatësinë e pacientëve në krahasim me trajtime të tjera të kancerit.
Avastin është përdorur për të trajtimin e kancerit progresive të zorrës së trashë dhe rektumit, trurit, mushkërive dhe të mëlçisë. Fundmi, medikament është aprovuar për trajtimin e kancerit ovarian. Sipas hulumtimit europiane dhe kanadeze, mjekësi provuar një mundësi për të ndaluar sëmundjen për 5-6 muaj në pacientët me kancer ovarian të cilët janë në rrezik të lartë.


Teste të ngjashme të kryera nga shkencëtarët amerikanë kanë treguar se përdorimi i kombinuar i Avastin dhe kimioterapia dhe përdorimit të vazhdueshëm të drogës pas kimioterapisë për 10 muaj mund të ndalojë zhvillimin e kancerit nga rreth 4 muaj shtesë. Shkencëtarët të cilët kryer gjykimin, argumentoi se Avastin është një nga disa barnave të cilat janë lëshuar së fundmi, të cilat mund të përmirësojnë efektet e kancerit ovarian. Ky medikament mund të konsiderohet si një standard të ri të kujdesit për kancerin ovarian të rënda, sidomos në gratë në rrezik të lartë të rikthim.
Paraqet vdekjen Avastin?


Nuk ka asnjë përgjigje të vetme në pyetjen se nëse pacientët jetojnë duke marrë në mënyrë të konsiderueshme më të gjatë Avastin se ata që përdorin droga të tjera. Por shkencëtarët thonë se dëshira për të vazhduar monitorimin përpara se të bëjnë ndonjë deklaratë.
Mungesa e të dhënave të sakta për mbijetesën povыshaemoy do të thotë se pacientët me kancer ovarian merr Avastin në SHBA, do të vazhdojë trajtimin në të ardhmen e afërt, pa miratimin e drogës nga ana e FDA - Zyra e ushqim dhe ilaçe.

Kompania zvicerane farmaceutike Roche prodhon Avastin vetëm nuk do të kërkojë vërtetimin e FDA. Ekspertët do të presin për të dhënat përfundimtare të marra gjatë vëzhgimeve.


Avastin: jo aq efektive sa i shtrenjtë?


Veprimi Avastin nuk është i ngjashëm me kimioterapi klasike vret qelizat e kancerit të shumëfishohen me shpejtësi. Në vend të kësaj ilaçe pengon zhvillimin e enëve të gjakut të reja të cilat japin ushqyesve të tumorit, por lejon tumor vetë të rritet. Ky proces quhet angiogjenezes.

Avastin ishte një nga frenuesit e parë angiogenesis në dispozicion, të përdorura në kancer kolorektal. Në rastin e kancerit ovarian, Avastin pengon një proteine ​​të njohur si faktor rrites endothelial vascular, apo VEGF, e cila është zakonisht e lidhur me përhapjen e sëmundjes.
Jo të gjithë është i bindur se përfitimet e shumës së re proporcionale të drogës që do të tretur në mënyrë të pashmangshme në qoftë se Avastin do të jetë një komponent i detyrueshëm i trajtimit të kancerit ovarian progresive. Kryer në studimet amerikane mbi çmimet Avastin, kanë arritur në përfundimin se shtimi i drogës në kimioterapia tradicionale nuk është mjaft fitimprurës. Droga kimioterapia terapi Avastin mirëmbajtjen dhe pacienti kushtojë tridhjetë herë më të larta se sa kimioterapia vetëm.