Anastrozole do të përdoret për parandalimin e kancerit të gjirit në gratë postmenopausalNë Universitetin e Londrës Queen Mary (Queen Mary) zhvilluar hulumtimet klinike të drogës "Anastrozole" , Çfarë estrohenozavisimyh përdorur në trajtimin e kancerit të gjirit (gjirit) që ndodh gjatë menopauzës. Përpjekjet e shkencëtarëve fokusuar në përcaktimin e efektivitetit të përdorimit të "anastrozole" jo për trajtimin dhe për parandalimin e kancerit të gjirit në femra postmenopauzë.
Rezultatet treguan një reduktim të ndjeshëm në rrezikun e kancerit të gjirit pas kryerjes së një kurs pesë-vjeçare e pritjes "anastrozole". Përveç kësaj, të drogës ishte më e sigurt dhe më efikas "Tamoxifen", e cila është përdorur për të parandaluar dhe për të parandaluar përsëritjen e kancerit të gjirit gjatë menopauzës. Rezultatet e hulumtimit janë botuar në revistën The Lancet ."Anastrozole" e pengon aromatase, një enzimë që përmbahet në yndyrë trupit dhe muskujve me të cilat menopauza ndodh gjatë konvertimin e androgens në estradiol. Efekti i drogës është i bazuar në zvogëlimin e përqendrimit të qarkullojnë estradiol dhe si pasojë - uljen e rrezikut të kancerit të gjirit estrohenozavisimyh. "Anastrozole" është gjatë përdorur në trajtimin e kancerit të gjirit që ndodhin gjatë menopauzës. Efikasiteti në parandalimin e kancerit të gjirit estrohenozavisimyh është themeluar kohët e fundit si rezultat i hulumtimeve klinike të kryera nga Universiteti i Londrës Queen Mary.


Një double-verbër, placebo-kontrolluar studim "anastrozole" ka zgjatur për 9 vjet (2003-2012 g.) Për të testuar të drogës ishin të përfshirë rreth 4000 gra nga 18 vende. Mosha merrnin pjesë ishte 40-70 vjet, dhe ata ishin në një gjendje të menopauzës. Për eksperiment janë zgjedhur gra me një prirje të lartë për zhvillimin e kancerit të gjirit estrohenozavisimyh: shumëfishta arsimin gjirit mirë të aftë për të degjenerimit në kancerit; prania e një histori familjare të 2-dhe më të afërmit e gjakut të prekura nga kanceri i gjirit. Të gjithë pjesëmarrësit u ndanë në dy grupe të barabarta. Pjesëmarrësit në grupin e parë çdo ditë për pesë vjet, duke marrë 1 mg "Anastrozole". Pjesëmarrësit në grupin e dytë, në të njëjtën mënyrë, duke pasur parasysh placebo zakonshme.


Pas përfundimin e gjyqeve janë përmbledhur. Në mesin e anëtarit të grupit të parë duke marrë "Anastrozole" u gjet 40 raste (2%) të zhvillimit të kancerit të gjirit. Një normë e ngjashme në grupin e kontrollit ishte 4%, ose 85 raste. Ky medikament ka treguar efikasitet të mirë në peshën minimale të efekteve anësore.


Sipas kreu i grupit hulumtues Jack Kazyka "anastrozole" është "e drogës e zgjedhjes" për parandalimin estrohenozavisimyh e kancerit të gjirit në gratë postmenopausal. Jack Kazyk shpjegoi se "Anastrozole" më efektive "tamoxifen" dhe mund të përdoret për parandalimin e pacientëve me kancer të gjirit me një prirje më të madhe për të zhvilluar këtë sëmundje. Përveç kësaj, droge të përdorur në studim, në krahasim me "tamoxifen", ka në mënyrë të konsiderueshme më pak efekte anësore.


Hulumtuesit në plan të paraqesë në Institutet Kombëtare të Shëndetit propozimin për të përfshirë një pesë-vjeçare kurs "Anastrozole" udhëzime në Mbretërinë e Bashkuar Shëndetësor Kombëtar. Këto rekomandime janë tashmë relativisht "tamoxifen."