Amaranth Amaranth pasuri të naftës


Nëse përkthyer nga gjuha greke "Amaranth", fjalë për fjalë do të thotë "i pavdekshëm." Dhe kur e marrim si bazë gjuhën ruse, rezulton se Mara është perëndeshë e vdekjes dhe prefiksin "një" mohimin e vdekjes, rezulton se Amaranth fjalë për fjalë "pavdekësi."
Amaranth, bimë vjetore do të ngrohjes dhe të lehta, ka një tufë lulesh të dendur spicate, dhe ata kurrë nuk zbehet, gjethet vijnë në ngjyra të ndryshme: të verdhë, të kuqe, të gjelbër. Unike e bimët e saj është se ajo është shumë ushqyese dhe të gjitha pjesët e bimës janë të ngrënshëm. Në Amerikën e Jugut, fara e kësaj bime, për shekuj me radhë, kanë qenë ushqim i Aztecs.



Amaranth përmban një numër të madh të substancave biologjikisht aktive të nevojshme për trupin e njeriut për funksionimin normal. Amaranth vaj amarantovoe aset është marrë nga të ftohtë të ngutshme nga fara e Amaranth, dhe ajo është një burim i vlefshëm i shëndetit dhe jetëgjatësi, ashtu siç është në vaj përmban të gjitha elementet e nevojshme.

Përbërja dhe vetitë shëruese të Amaranth

Amaranth është një kulturë që ka tërhequr kohët e fundit vëmendje të madhe të shkencëtarëve. Hulumtimi zbuloi një potencial të madh për përdorimin e Amaranth jo vetëm për parandalimin, por edhe për trajtimin e sëmundjeve të ndryshme.


Proteinat përmbajtura në vaj Amaranth, përbërja amino acid i afërt për kalkulimin teorike të proteinës ideal dhe barabartë me qumështin gjirit. Me atë sasi të lysine, amino acidet esenciale, shumë më e lartë se në bimë të tjera ose ekstrakte të tyre. Dhe pa bollëk të aminoacideve ushqimi nuk tretet dhe kalon në tranzit nëpër zorrë.

Amaranth është e pasur me acide yndyrore polyunsaturated (PUFAs). Sidomos jo zëvendësueshëm, linoleik dhe linolenic, ata janë pjesë e yndyrave bimore. Dhe si zëvendësueshëm, oleik, stearik, palmitik. Por kjo nuk është vetëm linoleik i zë vendin, përmbajtja e tij është 77%, dhe të gjitha PUFA tjetër, funksionimi normal i trupit mund të sintetizojnë linoleic. Që nga ajo është e sintetizuar aminoacideve dhe arachidonic, e cila nga ana formuar prostaglandins. Por ajo është një person i shëndoshë në kohën tonë është shumë e rrallë, kështu që nutritionists konsiderojnë të domosdoshme amino acidet themelore. Nëse nuk ka mendjemprehtësi PUFA thyerje ndodh në metabolizmin e trupit, edhe pse kjo nuk është menjëherë e dukshme. PUFAs luajnë një rol të rëndësishëm në formimin dhe funksionimin e membranave qelizore. Dhe në mënyrë rigoroze duke folur, asnjë qelizë në trupin tonë nuk mund të funksionojë në dëm të tyre. Struktura e naftës Amaranth janë serotonin, acidet biliare, choline, ksantynы, steroid, vitamina, vitaminë E, një të rralla dhe lehtësisht të tretshëm formë tokotryena, vitaminë D, acid Pantothenic, etj


Komponenti më aktive dhe e rëndësishme e naftës Amaranth është squalene. Ajo mbart oksigjen dhe kapjen e tyre ushqen indet dhe organet. Njerëzit Squalene e nevojshme për të luftuar bakteret, kërpudhat, sëmundjet tumor. Kjo është vërtetuar se nuk është një bollëk i oksigjenit dhe është shkaku kryesor i plakjes trupin e njeriut. Ndër të tjera squalene rrit rezistencën ndaj sëmundjeve të ndryshme, përshpejton shërimin plagë dhe rivendosjen trupin pas operacionit.

Histori shumë interesante e zbulimit të squalene dhe përdorimin e tij të mëtejshëm. Squalene ishte nxjerrë para nga mëlçisë thellë peshkaqen detit. Ata kanë nevojë për atë për të mbijetuar në det të thellë. Por për të prodhuar squalene nga uji i thellë peshkaqen mëlçisë të shtrenjtë, dhe në vaj Amaranth është e mjaftueshme. Në rrjedhën e studimit të mëtejshëm u treguar se squalene është një komponent i natyrshëm i lëkurën e njeriut dhe të qëndrojnë në gjëndra dhjamor, ajo shkaktoi një bum në kozmetikë, si dhe dermatologji, pasi ajo ka veti të veçantë shëruese.


Nëse vajra Amaranth lyej lëkurën para terapisë rrezatuese, doza e rrezatimit mund të rritet. Përdorni vaj Amaranth një seancë të terapisë rrezatuese dhe pastaj të përshpejtojë shërimin e organeve dhe sistemeve, duke aktivizuar proceset e shërimit në indet dhe organet.

Vaj Amaranth është një mjet i fuqishëm për shërim, parandalimin dhe trajtimin. Ajo operon në të gjithë trupin, duke ringjallur vetitë e saj mbrojtëse, normalizes metabolizmin, ul kolesterolin në trup, përmirëson mëlçisë, zemrës, dhe rikthen aktivitetin hormonal të sistemit imunitar, largon toksina nga trupi, dhe rrit efektin terapeutik të shumë barnave.


Treguesit Amaranth në trajtimin e sëmundjeve të mëposhtme:

. Sëmundjet kardiovaskulare: angina, hipertension, sulmet në zemër, tru, etj
. Tuberkulozi.
. Kanceri.
. Sëmundje të mëlçisë: hepatiti, kesh, etj
. Diabetes.
. Në dermatologji, eczema, psoriasis, etj
. Në Gjinekologji: adnexitis, endometritis dhe të tjerët.
. Shkelja e sistemit imunitar.
. Burns, plagë presion, lëkurës dhe ulcerat mukozës.

. Çrregullime metabolike.
. Helmimit me droga toksike, dhe ushqim me helmimit me alkool.
. Sëmundjet e traktit urinar.
. Anemia.
. Cachexia dhe kequshqyerja.
. Lodhje nervor.


Si të përdorni:

. Për një përdorim të brendshëm, dy teaspoons, dy, tri herë në ditë, në formë të pastër, dy orë pas një vakt apo 30 minuta para një vakt. Ose të përdoren për të bërë të ftohtë enët, salads, sauces, snacks.
. Jashtë për sëmundjet e lëkurës, të lubrifikuar zonat e prekura dy herë në ditë, dhe pas 15 minutash mbetjet e naftës janë hequr inde.

. Në cosmetology, si pjesë e maska ​​në shtëpi.

Për të arritur efektin e një përdorim më aktiv të naftës Amaranth duhet të përdorin atë në trajtimin e barnave dhe duhet patjetër të konsultoheni me një mjek.