Udhëzimet antibiotik norfloxacin për përdorim


Antibiotikët gjerë spektrit - Norfloxacin. Medikament vjen në formën e pikave për vesh dhe syve, si dhe në formën e tabletave. Secila tabletë është 200-400 mg e përbërës aktiv. Medikament takon lista B e medikamenteve. Mbani norfloxacin antibiotik duhet të jetë në një vend të thatë, të errët, larg nga fëmijët. Ky medikament ndikon negativisht bakteret aerobe Gram-pozitive. Këto përfshijnë - Streptococcus agalactiae, Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus saprophyticus, Staphylococcus aureus; Staphylococcus warneri, Bacillus Cereus, Enterococcus faecalis. Gjithashtu në bakteret aerobe Gram-negative - cloacae Enterobacter, aerogenes Enterobacter, Citrobacter freundii, Neisseria gonorrhoeae, mirabilis Proteus, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae, Serratia marcescens, Proteus vulgaris, Citrobacter diversus, agglomerans Enterobacter, Haemophilus aegyptius, Haemophilus ducreyi, Klebsiella rhinoscleromatis. Gjithashtu ndikon Providencia alcalifacien, Edwardsiella TARDA, Hafnia alvei, Salmonella, parahaemolyticus Vibrio, Ureaplasma urealyticum, Yersinia enterocolitica, Escherichia coli. Drogës është aktive në Shigella spp. , Haemophilus influenzae, Salmonella spp. , Yersinia enterocolitica. Për fat të keq, të drogës nuk tregojnë aktivitetin e saj në lidhje për detyrimin anaerobe llojin dhe Treponema pallidum.


Indikacione: norfloxacin antibiotik është përdorur për të gjitha semundjeve infektive, sëmundje të cilat janë të ndjeshme ndaj drogës (shih më lart.) Ndaj drogës Kundraindikacionet: mbindjeshmërisë tek një ose më shumë e medikamentit dhe quinolones; ulet glukoze-6-fosfat dehidrogjenazës; gji ose shtatzënë. Gjithashtu norfloxacin (tableta), nuk mund të aplikohet për fëmijët, adoleshentët deri në 18 vjet; bie - deri në 12 vjeç. Drogës është kundërindikuar plotësisht për ata njerëz që vuajnë nga pjezë këputje. Me rritjen kujdes dhe vetëm nën mbikëqyrje të rreptë mjekësore mund të aplikohet: SMC (aksident cerebrovaskulare); atherosclerosis e enëve të trurit; në sindrom vrullshëm epilepsi, duke përfshirë; si dhe hepatike dhe dështimi i veshkave. Por, natyrisht, norfloxacin, si shumë droga të ketë një numër të reaksioneve negative. Këto përfshijnë: të vjella, vjellje, shije të hidhur në pamjen e gojës, thirrje të shpeshta për të vepruar e jashtëqitjes, gjakderdhje uretral, dhimbje koke, marrje mendsh, kruarje, ënjtje, pagjumësi. Gjithashtu vuri në dukje pamjen e halucinacione, këputje të tendons, tendinitis, tingëllim në veshët. Pas aplikimit sy pika (futje pikë-pikë) duket djegie dhe dhimbje në sy, vizionin e paqartë, fotofobi. Mbani në mend se norfloxacin - një antibiotik spektrin e gjerë. Gjatë trajtimit me këtë drogë ju duhet të marrë shumë lëngje, sidomos ujë; Shmangni ushtrimin e tepruar; dhe rrezet e diellit direkte. Natyrisht, e gjithë kjo duhet të jetë nën kontrollin e diuresis circadian. Kur dhimbje në tendons ose kur simptomat menjëherë tendovahynyta anulojë drogës. Ndërsa marrja e drogës ndaluar për të pirë pije alkoolike dhe kofeynsoderzhaschye. Si të përdorni: Siç u përmend më lart, norfloxacin dispozicion në tableta dhe pika. Drops norfloxacin aplikuar topically dosed 1-2 pika në vesh të prekur apo sy. Në mënyrë tipike, katër herë në ditë. Me lezione të thella (i infektuar) mund të prodhojë instalacioni çdo 2-3 orë 1-2 pika. Secili shishkë përmban 5 ml të medikamentit; eshte nje bombol. Pas hapjes shishe duhet të ruhen jo më shumë se 10 ditë. Në trajtimin e infeksioneve të tjera, tableta norfloxacin marra per os, dmth përdorimin e drogës nga goja. Ky medikament duhet të merret 2 herë në ditë, mundësisht në të njëjtën kohë; një orë para ose pas një vakt. Valuta marrë një mesatare prej 7 deri në 14 ditë. Në rastet kur dy ditë pas pranimit norfloxacin plotësisht zhduken simptomat duhet të vazhdojë duke marrë drogë, përndryshe ata do të shfaqet përsëri, dhe antibiotik do të jetë i paefektshëm. Vini re se doza dhe kohëzgjatja e administrimit të zgjedh mjekun individualisht, në varësi nga shkalla e sëmundjes dhe rezultatet e testeve laboratorike. Drogës është marrë vetëm nën mbikëqyrje mjekësore, veçanërisht në qoftë se pacienti ka një histori të një numri të comorbidities. Kur administruar norfloxacin këshillueshme për të marrë probiotics, këto përfshijnë Linex.