Antibiotikët dhe alkooli - Compatibility


Pyetja "Pse me antibiotikë mund të jetë alkool?" Excites ata që trajtohen bie në festat apo ngjarjeve të mëdha. Duke marrë antibiotikë dhe alkooli nuk e rekomandojmë kombinuar asnjë mjek si ai ndikon në funksionimin e të tjera, dhe jo gjithmonë e dobishme për metodën.

Mund të alkoolit me antibiotikë?Përgjigja më e saktë dhe të sigurt në një situatë të tillë - "jo." Alkooli dhe antibiotikët janë të papajtueshme për shkak të ndikimit që kanë në trup të dyja. Siç e dini, qëllimi i antibiotikëve - të vrarë qelizat që shkaktojnë sëmundjet tona - kërpudhave dhe baktereve. Pasi në trup, gjiri në stomak, substanca aktive kanë filluar të veprojnë me pengon riprodhimin e baktereve të dëmshme dhe vrasjen e atyre ekzistuese. Pas se antibiotikët duhet, pa vonesë, të lënë trupin përmes mëlçisë.

Alkooli, duke marrë në trup, gjithashtu decomposes dhe etanol në gjak bie, nëse ju pini alkool. Etanol ndikon në proceset kimike që ndodhin në qelizat. Përballimi i substancave aktive antibiotikëve, alkooli mund të shtypur ato, të bashkohen me ta në një reagim negativ ndaj organeve të brendshme.
Alkooli gjithashtu ndikon në mëlçinë dhe enzimat e saj. Kjo situatë ndikon në gjatësinë e antibiotikëve të qëndrojnë në trup - mëlçisë mund jo vetëm ata në mënyrë efektive dhe në kohë për të tërhequr dhe riciklimi. Në këtë rast, antibiotikët të qëndrojnë në trup për më shumë se atë ilaçe të kërkuara, dhe duke qenë helm substancë toksike të trupit. Përveç kësaj, produktet avari edhe të hyjë në reaksione kimike me alkool, e cila nuk përfitojnë të gjitha organet tona të brendshme.

Ndërveprimi i alkoolit me antibiotikë


Shumë antibiotikët pas alkoolit të justifikojë faktin që udhëzimet të drogës panjohur ndalojë ndërveprim të tillë të drejtpërdrejtë. Mbani në mend se inspektimet e drejtpërdrejta të reaksioneve kimike të alkoolit dhe antibiotikët nuk bëjnë ndonjë kompani farmaceutike, pasi ajo fillimisht prodhon barna për trajtimin e sëmundjeve, nuk përzierjen e tyre me alkool.
Trup në periudhën e një sëmundje është dobësuar dhe humbet forcën e saj. Edhe në qoftë se ajo është një infeksion fungale që nuk shfaqen direkt në shëndetin tuaj, ne nuk duhet të dobësojë trupin më shumë alkool dhe droga narkotike. Ata jo vetëm të reduktuar mbrojtjet natyrore, por edhe të krijojë një sfond negativ për veprimin e drogës.

Mjekët, përcaktimi një antibiotik të veçantë, kanë në mend se gjatë trajtimit, ju mund të heqë dorë nga alkooli. Askush nuk mund të parashikojë të cilat reaksione kimike të zhvillohet në trupin tuaj dhe se si ato ndikojnë në rrjedhën e përgjithshme të sëmundjes. Është gjithashtu e rekomanduar që të mos pini alkool gjatë 3 ditëve pas përfundimit të kursit, për të dhënë trupin tuaj krejtësisht tërhiqet antibiotik.
Manifestimet më të zakonshme të antibiotikëve negative ndërveprim dhe alkoolit janë të përzier, të vjella, dehje të përgjithshme, ethe, dhimbje barku. Shpesh, pacientët vini re se antibiotikët thjesht nuk kanë asnjë efekt kur pirja e alkoolit, që janë veçse kotësi.

Në mënyrë të tillë a situatë duhet parasysh se së pari: a përjetim shkurtër e alkoolit ose trajtimin e nje semundje qe mund të shkojnë në një fazë kronike ose për jetën jap komplikime tek organet e tjera?

Antibiotikët dhe alkooli - një mit?


Disa pohojnë se mund të pini alkool me antibiotikë, duke konfirmuar faktin se një dozë e vetme nuk bëjnë keq. Megjithatë, të jenë të vetëdijshëm se ekziston një listë e antibiotikëve që nuk përzihen me alkool në çdo sasi. Edhe përdorimi i një herë e alkoolit me pilula të këtij lloji mund të çojë në reagim dysulfyramovoy.

Me një reagim të tillë në trup është sintetizuar acetaldehyde e cila çon në dehje, dhe në doza të mëdha edhe vdekje. Një përgjigje e tillë është përdorur kur kodimin pacientin e varësisë alkoolit.