Llojet dhe mobilje qëllimi mjekësore


Mobilje, në shërbim të mjekësisë, që të ketë treguesit e cilësisë më të mirë të kenë pamjen estetike dhe të frymëzojë pacientëve vetëm paqen dhe besimin. Ajo ende të frikësuar për të vizituar një numër të madh të institucioneve shëndetësore, sidomos dentisti.
Mobilje mjekësore mund të shihet jo vetëm në spitale dhe klinika, por edhe në shtëpitë konvikt, Spas shëndetësore, shkolla, kopshte. Në kohët e Bashkimit Sovjetik, mobilje ishte vetëm një veshjet, tavolinë afër, shtrat me rrjetë metalike.
Situata e tanishme me një shumëllojshmëri të mobilje arritur pikën më të lartë. Është çdo mobilje, për çdo qëllim, çdo dizajn. Përveç estetikë, lehtësinë e përdorimit dhe mobilje në mendime, sigurinë, besueshmërinë.


Karrige mjekësore është disa lloje: gjinekologjike - kanë të bëjnë me zyrën e gjinekologu për të shqyrtuar pacientëve; dentare - themeluar në zyrën e dhëmbëve; për trajtimin e pacientëve me probleme dentare; Masazh - Masazh është projektuar në një pozitë të ulur; karrige - aplikim të gjerë, të zbatueshme kudo.
Tabela - ndodh disa lloje: të drogës - krijuar për mjekun, të cilët kanë gjatë ditës së punës për të shkruar diçka; Takimet e tabelës - shumica kokat për të jashtme të objektit; tryezë masazh - projektuar për masazh pjesët e ndryshme të trupit të pacientit, një atribut i rëndësishëm i çdo masazh profesional.


Mjekësi Veshjet - bëri të veçanta, materialeve veshin-rezistente, sepse ai jo vetëm që e ka të ruajtur historinë, por edhe gjatë ditës për të përmbushur dhe të kalojnë disa punëtorë të cilët do të përdorin atë. Shikime: odnostulkovyy, flutur, i çmendur kit, odnostulkovyy me e sigurt, me dy dyer me një të sigurt, të gjithë-metalike (një / flutur). Të gjitha rastet e mbyllur me çelës, me rafte. Dizajni i kabinetit përbëhet nga qoshe të rrumbullakosura, e cila ndihmon për të shmangur lloje të ndryshme të lëndimeve.

Krevat Mjekësore - vijnë për të ndihmuar punonjësit e shëndetësisë për t'u kujdesur për të sëmurët, për fëmijë dhe invalidët.
Ndër të gjitha shtretër janë mobilje më të njohura mjekësore. Dallimi i tyre nga mjaltë zakonshëm. shtretër (shtretër) se përdorimi i tyre mund infermiere pacientët e ndonjë ashpërsi. Këto shtretër janë në dhomë, në shtëpi ose në një qendër rehabilitimi. Shtrat funksionale përbëhet nga disa seksione që janë në gjendje për të transformuar aeroplan për nevojat e pacientit (ulur, shtrirë, etj). Mekanizmi i ngritjes dhe uljes çdo seksion mund të jetë mekanike, pneumatike, hidraulike dhe elektrike.

Mjekësi shtrat kujdesit intensiv - të përdorura në zyrat e kujdesit intensiv. Ajo është e pajisur me rrota (për mundësinë e zhvendosjes) dhe mbështet ndihmëse dhe masat mbrojtëse shtrirë në krevat. Kjo do të thotë se pacienti "në lëvizje" mund të vihet në një pikoj, e vënë nën mbrapa jastëk të veçantë e pacientit, dhe të tjerët.
Shtretër obstetrik - ngritur për monitorimin e pacientit në periudhën perinatale. Ndryshe nga specie të tjera - prania e handrails në çdo anë dhe seksioni kodrina këmbë.

Krevat pediatrik mjekësore - projektuar për vëzhgimin dhe trajtimin e fëmijëve nën moshën shtatë vjet. Shtrati është i lartë, muret anësore ndashëm - për sigurinë e fëmijës. Krevat duhet të ketë një certifikatë të Departamentit të kontrollit të cilësisë. Pa këtë dokument, shkruani shtretër mjekësore në operacion nuk është e mundur!