Vitamina B7 vitamina H, vitamina biotin Mangësitë Simptomat
Vitamina B7 (vitamina H, biotin).


Biotin është shpërndarë gjerësisht në natyrë dhe gjendet në produktet me origjinë bimore dhe shtazore.


Simptomet e mangësi vitaminë.
Efektet e mundshme e mangësi biotin:


Nga lëkurës dhe mucous membranes - dermatit seborrheic, inflamacion ose zbehje (për shkak të anemi), lëkurë të thatë dhe mukozës, humbje e flokëve;Nga gjaku i - anemi, depresioni, sheqerit të lartë të gjakut dhe kolesterolit nivelet;
Sistemit qendror nervor - pagjumesi, depresion;


Të tjerët - humbje e oreksit, dhimbje të muskujve, të përzier, glossitis, malcim nullesh;

Bashkëpunimi

Raw bardhë veze përmban një substancë të quajtur avydynom - Antivitamins biotin që lidh biotin dhe parandalon thithjen e tij në gjak. Kur ngrohje ndodh denaturation (çrregullim i pakthyeshëm i strukturës) avydyna dhe vezë prandaj gatuar termikisht nuk parandaluar asimiluar biotin.
Alkooli dobëson kapacitetin për thithjen e biotin, sepse abuzimi kronik i alkoolit mund të çojë në një mungesë të biotin.

Yndyrna dhe vajra që kanë pësuar zgjatur trajtimit të ngrohjes apo kanë qenë në kontakt me ajrin për një kohë të gjatë, ngadalësojnë thithjen e biotin.
Antibiotikët, droga dhe sakarinë squfurit që përmbajnë gjithashtu të ndikojë negativisht në thithjen dhe metabolizmin e biotin. Nëse keni nevojë për trajtim afat-gjatë me antibiotikë - sintezën e biotin në mënyrë dramatike mund të shkurtër për shkak të vdekjes së baktereve të dobishme të zorrëve, duke rezultuar në plotësim e dëshiruar biotin.

Lexo më: choline (vitaminë B4)