Viagra zvogëlon dhimbjen e sulmeve dysmenorrheaPër gjyqet herë të parë klinike të një metodë të re në lehtësimin e dhimbjeve në dysmenorrhea primar. Si përbërës aktiv në administratën intravaginal përdorur një ilaç i njohur me emrin tregtar " Viagra "(Sildenafil citrate). Zakonisht ky ilaç është përdorur për mosfunksionim ngrerë në meshkuj.
Pronat Prandaj reja "Viagra", që nxisin eliminimin e dhimbjes në dysmenorrhea, u bë një zbulim i vërtetë për shkencëtarët. Të gjitha rezultatet e hulumtimeve klinike janë botuar në revistën Riprodhimi njerëzor .Dysmenorrhea primar ndodh në 50% të të gjitha gratë e moshës riprodhuese. Kjo sindromë është një proces ciklik, i cili është i shoqëruar me dhimbje, në barkut. Dysmenorrhea nuk është e lidhur me ndryshimet patologjike të organeve të femrave. Shkaku i këtij sindromi është datë të panjohur.


Në mënyrë tipike, reduktimi i dhimbjes ndodhin gjatë menstruacioneve, droga nonsteroidal anti-inflamator janë përdorur. Por përdorimi i tyre i zgjatur çon në dështim të veshkave dhe dëme në mukozën e stomakut. Në eksperimentet e mëparshme, analizoi veprimin e "Viagra", e cila subjektet marrë rrugë orale. Ajo u gjet se sildenafil citrate në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon dhimbjen gjatë dysmenorrhea, por së bashku me efektet pozitive, të drogës ka një efekt të rëndësishëm anësor - dhimbje koke të rënda. Kjo e metë vendosi sildenafil sildenafil oral për të ulur dhimbjet gjatë menstruacioneve.


Gjyqi i parë klinik "Viagra" si droge eliminon dhimbjen e dysmenorrhea, kërkuesit kanë kryer një kolegj mjekësor në Universitetin e Pensilvanisë. Ata në mënyrë aktive promovuan një staf prej spitaleve kroate, të vendosura në Nova Hradyshka.


Eksperimenti morën pjesë 62 gra krejtësisht të shëndetshme të moshës riprodhuese 18-35 vjeç në më pak të prekur nga sulmet e dhimbje gjatë menstruacioneve. Hulumtuesit e ndarë të gjithë pjesëmarrësit në dy grupe. Anetare te grupit te pare, pas secilës sulmi i dysmenorrhea trajtuar me 10 mg sildenafil citrate ("Viagra"), futet në mënyrë organizmit vaginale. Pjesëmarrësit në grupin e dytë pranuar placebo njëjtën mënyrë, nuk do të ndikojnë në trup. Eksperimenti dhimbje vlerësuar pjesëmarrësit në një shkallë të veçantë. Kështu treguesit e dhimbje në orën e dytë, të tretë dhe të katërt të eksperimentit u krahasuar me dhimbje bazë ndjerë testuar menjëherë pas marrjes.


Sipas rezultateve të testit janë përmblodhi. Pra, në ato gra që kanë marrë Sildenafil Citrate ("Viagra"), ulur dhimbjet në të gjitha fazat e eksperimentit. Për më tepër, ajo u gjet se rruga intravaginal e administratës, të drogës nuk ka efekte anësore. Dhe, sigurisht, gratë që morën placebo gjatë eksperimentit, asnjë përmirësim në gjendjen e tij nuk ndihen.


Parimi i drogës nuk është ende e qartë. Supozimi se "Viagra" mund të forcojë rrjedhjen e gjakut në myometrium dhe endometrium e mitrës, gjatë hulumtimit nuk janë konfirmuar. Prandaj, zhvilluesit e kësaj metode të planifikuar studime në shkallë të gjerë, duke përfshirë në ndikimin e drogës në sasinë e rrjedhjes menstruale.


 
R3r3r378.