Produkte që përmbajnë kamfor, të çojë në kapjen në fëmijët


Përdorimi i pavend i produkteve që përmbajnë kamfor çon në konfiskimet epileptik dhe konfiskimet në fëmijët e vegjël. Të dhënat e marra mbi rezultatet e një studimi të ri, ekspertët e Albert Einstein Kolegji i Mjekësisë në Universitetin e Yeshiva / SHBA /.
Kamfuri, substancë natyrore lëmuar me një erë të fortë aromatike që është gjetur në shumë produkte të konsumit. Fëmijët janë veçanërisht të pambrojtur ndaj ekspozimit ndaj efekteve toksike dhe të forta të kamfuri, e cila është zhytur lehtë nëpërmjet lëkurës dhe mukozës. Megjithatë, mjetet të cilat përfshijnë kamfor, është mjaft popullor dhe shitur gjerësisht pa etiketimin e duhur. Ata janë përdorur shpesh për të kontrolluar dëmtuesve, si dhe për qëllime mjekësore dhe aromatike.


Mjekët zbuluan se vaj kamfor dhe komponimet e tjera që përmbajnë substanca të shkaktojë konfiskimet serioze në fëmijët e vegjël. Pediatër të rekomandojë prindërit vidyazykatysya për çdo produkt të kamfuri dhe me kujdes kontrolloni për praninë e saj të të gjitha mallrave të përdorura për fëmijët, sidomos nëse fëmija vuan nga epilepsia, alergji apo ndjeshmëri të veçantë për përbërësit të ndryshme natyrore.