Jodi përmbajnë bimë trajtimin e sëmundjes tiroide


Ime e parë Herbalist dashur dhe të paharrueshme popullore mësues Pyotr Pipko, duke treguar me herbs dhe thirrjen e tyre, i dha një udhëzim të shkurtër mbi pronat e tyre.
"Për shembull, thotë ai - shikojnë - tryfol. Ajo përmban jod, e përdorur për të trajtuar shkakton strumë. "
"Këtu, - thotë ai përsëri, - farë e keqe - Netreba. Ajo përmban jod, e përdorur për të trajtuar shkakton strumë. "
"Këtu - për herë të tretë thotë Peter Ivanovich - gjineshtër. Ajo përmban jod dhe për këtë arsye përdoret për të trajtuar shkakton strumë. "
Të tilla "këtu - tha Peter Ivanovich," siç e dini, ishte pafundësisht shumë. Por çfarë është e habitshme në këto mësime? Dhe kjo është ajo.


Herbs diçka të ndryshme, dhe të gjithë përmbajnë jod. Kjo është gjëja e parë.
Së dyti, të gjithë "nga kulture", por goiter diçka është e ndryshme me tirotoksikozë, dhe anasjelltas, me hypothyroidism. Se bari - një i emëruar në tyretoksykozom me goiter, hypothyroidism me të tjerët, dhe të tjerët në përgjithësi, dhe pavarësisht nga fakti se i tjetrit. Në atë kohë, kur Peter Ivanovich mori praktikant tim, kam kaluar disa vjet mjekun dhe të përkryer kuptuar se hypothyroidism dhe hyperthyroidism trajtohen krejtësisht të ndryshme, duke kundërshtuar efektin e drogës. Dhe në qoftë se ata nuk mund të jetë vendi që të jetë oh-oh, sa e keqe!

Natyrisht unë nuk mund të jetë një pyetje: çfarë është dallimi në mes bimëve që përmbajnë jod?Ndryshimet në përbërjen e jodit permban bimë.


Këtu kam bërë një hulumtim pak për të cilën ju tani dhe tregoni.
Për të filluar, unë mend të gjitha bimët që e dija që përmbajnë jod dhe janë të destinuara për trajtimin e kancerit tiroide.
Pastaj unë obklavsya libra të ndryshme shkencore, e cila përshkruan herbs. Ajo që unë isha duke kërkuar në to? Para së gjithash, unë kam qenë i interesuar në çfarë forme jod përfshira në bimë.

Ajo doli se shumica e jodit që përmbajnë bimë që kanë jod si jodur kaliumi dhe natriumi. Përveç kësaj, disa prej tyre përmbante mbetje yodnovatystoy acid (yodatы).
Një grup tjetër interesante e bimëve që përmbajnë jod në një kompleks të ndërlikuar, të quajtur diyodtirozin.
* Sigurisht, komponimet e ndryshme komplekse organike të jodit në përbërjen e bimëve shumë më tepër. Për shembull, si pjese e leshterik jod lidhur me alginate. Megjithatë, jo të gjithë prej këtyre komponimeve janë të njohura, dhe më nuk ka kuptim të qartë të pharmacodynamics dhe farmakokinetike. Ne mund të supozojmë se prania e komponimeve të tilla jodit jep atyre pronave të ndryshme terapeutike për të gjithë trupin. Këtu ne do të veprojë pikëpamjet e më shumë ose më pak të vendosur mbi efektet e komponimeve jodit në lidhje me gjëndrën tiroide.

Kështu, natrium dhe jodur kaliumi nga njëra anë, dhe diyodtirozin - nga ana tjetër.
Në kapitullin në funksion tiroide kemi përmendur këto substanca. Le të rifreskoni këtë informacion në kujtesën dhe të kujtojnë Fazat sintezë skematike e hormoneve tiroide në gjëndër.
Kap tyrotsyt e parë lundrues në jodur gjakut - joneve të formuara nga shkëputje të kaliumit apo natriumi jodur, ato substanca që janë bimët më të jodit që përmban.
Pastaj tyrotsyt akuzat Colloid TG proteina tyrosine të "kapem" një atom të jodit. Pra monoyodtyrozyn. (Mono - që do të thotë "njeri").

Pastaj monoyodtyrozynu "ngjitet" atom dytë jodi. Pra diyodtirozin (D - që do të thotë "dy").
Kështu, diyodtirozin të përfshira në disa bimë, një substancë që hyn në fazën e dytë të sintezë hormonal në gjëndrën tiroide.
Këtu tani mund të shohim "kimike" dallimin në mes të bimëve jodit që përmban: një që përmban feedstock për sintezën e (jodur), dhe të tjerët - të ndërmjetme, në mënyrë që të babbling, vakt gati (diyodtirozin).
Përkundër faktit se diyodtirozin është predhormonom dhe kushton vetëm një hap larg nga triiodothyronine, më të fuqishme të hormoneve tiroide, ai nuk ka asnjë aktivitet hormonal. Ajo duhet të Diiodotyrosine dy molekula bashku, do hormon thyroxine (tetrayodtyronyn). Dhe me lidh një molekulë me një molekulë Diiodotyrosine monoyodtyrozyna do triiodothyronine, 4 herë më aktive se thyroxine.

Këtu, është ajo që dallimi i parë mes bimeve jod përmbajnë. Unë them "Dallimi i parë", atëherë nuk është e dytë, dhe ndoshta të tretë. Por le të mos nxitojnë gjërat. Çdo gjë në rregull.


Dallimet në efektet e jodit që përmbajnë bimë.


Është e logjikshme të supozohet se bimeve përmbajnë jodur dhe barëra me Diiodotyrosine e nuk i njëjti do të zbatohet për të gjëndrës tiroide dhe trupin si një e tërë.
Dhe në të vërtetë, ajo është.
Efektet e jodit studiuar mjaft mirë. Hyrja trupin në sasi të mëdha që tejkalojnë kërkesat e përditshme për jod, jodur kaliumi dhe natriumi jodit bllok orhanyfykatsyyu, dmth saj bashkuar tyrosine amino acid. Përveç kësaj, sasia e tepërt e jodur redukton furnizimin me gjak të gjëndrës tiroide. Ky efekt është emrat Chaikov dhe Wolff, nga kohët e lashta e përdorur për të trajtuar hyperthyroidism.

Megjithatë, jodur tilla veprim i përkohshëm, i rastit, të përhershme. Përfundimisht tyreotokysokz përsëri mbizotëron. Jo vetëm qëllim jod zgjatur në sëmundjet autoimune mund të provokojë forcimin e shfaqjes së tyre. Disa autorë madje kanë tendencë që të argumentojnë se përdorimi i zgjatur i produkteve që përmbajnë jodur provokon degjenerimi malinje në indet tiroide.
Kështu që tani për tani përdorimin e jodit të kufizuar në dy raste. Rasti i parë - Trajtimi i goiter endemike (kur pak jod në ujë dhe ushqim). Këtu jodit janë përdorur, që është, në forcë të plotë, dhe është një mjet i njohur. Industria prodhon për këtë qëllim barnave të veçanta që përmbajnë jodur kalium. Disa prej tyre janë quajtur - "-100 jodur" ose "jodur - 200" ". Iodomarin",

Rasti i dytë - një rënie e jodit në qumësht për të shpejt të reduktuar funksionin tiroide para operacionit për goiter me tyretoksykozom.
Megjithatë, ekziston një tregues i tretë për jod në doza shumë të vogla. Kjo sëmundje të gjirit Fibrocystic dhe cysts në gjëndrën tiroide. Metoda nuk mbështetet nga të gjithë mjekët. Zakonisht Homeopaths përdorur.
Çfarë është e njohur për efektet Diiodotyrosine? Parë, një substancë përdorur në mjekësinë në formë të pastër. Le të marrin një vështrim në "Droga" Mashkovsky. Në një artikull në lidhje me Diiodotyrosine ai ka shkruajtur:

"Diyodtirozin Aktiviteti rënda hormonal nuk ka; ajo pengon prodhimin e tiroides hormon stimulues i hipofizës mëparshëm, aktivizimin aktivitetin e gjëndrës tiroide ".
Dhe më tej:
"Diyodtirozin përdorur në goiter shpërndarë toksike, forma hypertyreoydnыy e goiter endemike dhe sporadike dhe sëmundjeve të tjera që përfshijnë tirotoksikozë, kryesisht me të butë dhe të moderuar të fundit; me tirotoksikozë në exophthalmos shtatzëna thyrotoxic.
Në tyretoksykoza rënda dhe me exophthalmos rëndësishme diyodtirozin përdorur me merkazolilom.

Zbatohen edhe diyodtirozin në përgatitje për kirurgji në pacientët me goiter toksike.
Me zhvillimin e efekteve goitrogenic nga methyluracil drogës antithyroid ose zëvendësim tjetër të përkohshëm të Diiodotyrosine zakonisht çon në një rënie në gjëndrën tiroide "[ppm. Mashkovskiy "Farmaceutikë sredstva", Vëllimi 1, M: Medicine. - 1988. - p. 547-548].


Analiza e recetave komplekse të përdorura për trajtimin e kancerit tiroide.


Hapi i ardhshëm në studimin tim të vogël, me titull "Jodi përmbajnë bimore", ishte zhdukur.

Unë zgjodha udhëzon dhe libra rreth bimëve të gjitha variantet e njohura të asamblesë dhe formulimet e rekomanduar për trajtimin e sëmundjeve të gjëndrës tiroide, dhe i ndau në dy grupe:
1. për trajtimin e hyperthyroidism
2. për trajtimin e hypothyroidism.
Pastaj unë shkroi një kolonë në dy grupe sipas jodit që përmbajnë bimëve që janë gjetur fletore tim. Çfarë mendoni, çfarë ishte rezultati?
Në kolonën "tirotoksikozë" ishin të bimëve, kryesisht përmban jod. Prandaj, në kolonën "Hypothyroidism" ishin bari me Diiodotyrosine lartë në magazinë.

Unë do t'ju them se të gjitha shtyllat nuk ishin dy ose katër. Dy të parët që ju e dini. Kolona e tretë I quajtur "gushë endemike", dhe e katërta - "kancer tiroide". Kolona e katërt është shumë herët për të diskutuar. Por një e treta - impiantet për trajtimin e goiter endemike - ishte pikërisht dy herë më shumë se parë dhe të dytë. Pse? Dhe arsyeja e thjeshtë se ajo përfshinte ato barëra që përmbajnë jodur, dhe ato ku ka diyodtirozin. Kjo është e kuptueshme: në qoftë se nuk është një mangësi e jodit në ujë dhe ushqim, dallimi në çfarë forme ai do të shkojë në trup. Kjo është arsyeja ky "Imoraliteti" në goiter endemike jodit që përmbajnë bimë. Megjithatë, në qoftë se marrëveshja është e hollë, duket se diyodtirozin më mirë si ai shpejt absorbohet nga gjëndër tiroide. Kjo është pavarësisht nga fakti se ajo është ende "i ditur" në hekur me "rezervë", - jod dhe tyrosinës, por nuk është mjaft sintezë.

Të lëvizin. Nëse goiter эndemycheskomu "ende", e cila yodsoderzhaschey bar do të trajtohet, dmth bar me jod, i cili është ende që sëmundja trajtojnë. Ne mund të themi universale. Këto bimë janë shumë të pakta, por ata janë në mënyrë të barabartë emëruar edhe për të trajtuar hyperthyroidism, hypothyroidism.
Çfarë po ndodhte? Me sa duket, në mënyrë të qartë jod, edhe pse mungon në këto bimë. Pra, doli se këto barëra përmbajnë substanca që nuk janë në tyrotsytы dhe qelizat imune të pranishëm në gjëndër dhe proceset përgjegjës për mbikëqyrjen dhe rregullimin e indeve.

Këto bimë janë Netreba, knotted rannik dhe Lemna mitur. Ne mund të supozojmë se jod në aktet e tyre përbërjen si një dirigjent sjell substancës ymmunorehulyruyuschye skenë. Efekti i këtyre bimëve janë në mënyrë të barabartë si të mirë në të përhapur shkakton strumë toksike dhe thyroiditis autoimune në. Për shkak se të dyja këto sëmundje janë të natyrës imun.
Veçanërisht interesante është se këto bimë vlerën përmendur kolonë të katërt, I cili përmendur më lart - bimë për trajtimin e kancerit tiroide. Kujtojnë se bari i thjeshtë në një kolonë të veçantë është për teka tim, por në bazë të rekomandimeve të përvojës kombëtare dhe disa magazina të drejtave të autorit.

Pse është se të njëjtën fabrikë është aq e ndryshme, dhe nganjëherë të kundërta, dhe pronat? Përgjigjja është e thjeshtë. Nëse substanca është në gjendje për të rregulluar ndonjë gjë, kjo aftësi shtrihet në të dy anët. Ju mund të merrni dhe stimulim dhe ndalimin. E gjitha varet nga përqendrimi i substancës aktive. Kështu foli një herë edhe Paracelsus, duke shpjeguar ndryshme se helmin e drogës. Tellingly, dhe Netreba dhe rannik klasifikohen si bimë helmuese. Efekti Varësia ushtruar nga një substancë në sistemin e dozës aplikuar përshkruar sundimin farmakologjike Arndt - Schulz. Këtu është shprehja e tij grafik:

Shifra është e qartë në lidhje me temën tonë që sjell një sistem harmonik imunitar në tiroide doza mjaft të ulëta Netreba ose norychnyka.
Në mënyrë që të marrë një efekt antitumor, kanë nevojë për më shumë të prekshme, doza kuptimplotë bimëve.
Prandaj, hulumtimet në këtë barishte jodit gjatë. Sipas rezultateve kam marrë një klasifikim të të dhënave bimore, lejon qëllimisht në zgjedhjen e bimëve për trajtimin e një gjëndër tiroide.
Përdorni tabelën shumë lehtë. Për të zgjedhur një fabrikë për të trajtuar hyperthyroidism, shikoni në kolonën №1. Hypothyroidism kërkon emërimin e një fabrike nga kolonën №2.

Shumica bimët, si I shkruar lart, kolonë №3 - për trajtimin e goiter tipik, e cila përfshin pothuajse të gjitha bimët e jodit permban. Duhet të theksohet se goiter endemike mund të jetë një funksion normal, dhe ndoshta me hypothyroidism. Prandaj, duhet të zgjidhni me kujdes.
Së fundi, kolona №4 - bimët përdorura në kancer tiroide. Në kllapa, kam shkruar se bimët përmban agjentë immunomodulatory. Fakti që shumë bimë të tjera nga folësit e tjerë gjithashtu përmbajnë agjentë imunomodulues. Megjithatë anticancer veti kur kanceri tiroide është vetëm në bimë me folësit №4.

Një analizë e detajuar e çdo trajtim specifik të sëmundjes përpara. Ne sapo përfunduar ende merren me bimë që përmbajnë jod.
E pra, ju mund të frymë dhe të shkojnë çaj pije? Kush është i lodhur dhe mund të bëjë. Por përsëri për problemin e zgjedhjes së bimëve do të kthehet. Pse? Shikoni afër në një tavolinë, mos harroni të gjitha që kemi biseduar rreth. A nuk ju përshtypja se diçka e humbura? Se diçka mungon? Kjo është ajo! Bimëve të përdorur në trajtimin e sëmundjeve tiroide, më shumë se ne shih në tabelën. Rrjedhimisht, jo të gjithë prej tyre përmbajnë jod. Kjo është shumë e rëndësishme. Sidomos në qoftë se ju kujtohet, për shembull, efektet e luhatshmërisë në jodur tirotoksikozë dhe ndikimin jodit negativ në rrjedhën e sëmundjeve autoimune.

Prandaj, ne shpallim parullën: "Jo vetëm jod!" Dhe lëvizë.