Kontracepsioni dhe Hlayra femodenom


Zhvillimi i një brezi të ri të kontraceptivëve orale të kombinuara përmirësuar në mënyrë të qartë qëllimin e mbrojtjes kundër shtatzënisë paparamenduara. Pilula tradicionale kontraceptive, edhe pse në gjendje të ofrojnë mbrojtje shumë efektive kundër shtatzënisë së padëshiruar, por shpesh çon në komplikime të tjera fizike. Këto përfshijnë dhimbje koke, vjellje, ndjeshmëri të gjirit, stomak mërzitur, dhimbje në gjoks. Mjekët thonë se këto probleme - normale të marrin pilula kontraceptive, si të gjitha sistemet dhe organet e gruas ka nevojë për kohë për të marrë të përdoret për efektet e hormoneve sintetike. Hape reja gjeneruese janë të njohur edhe si pilula e tretë brez të tilla si Hlayra dhe femodenom projektuar në mënyrë të tillë për të lehtësuar habituation e trupit dhe të përshpejtojë varësisë për doza të ulëta të hormoneve sintetike që ato përmbajnë. Gratë që janë duke marrë droga të reja raportuan se ata mendonin shumë më pak komplikime sesa kur të marrë kontraceptivëve oral konvencionale. Megjithatë, këto dy barna janë brezi i tretë ndryshojnë në masë të madhe në aspektin e përbërjes dhe të përdorimit të tyre.
Çfarë femodenom?


Krahasuar me tradicionale kontraceptivëve orale të kombinuara nuk femodenom shumë të ndryshme. Ajo kryesisht luan rolin e faktit se këto pilula përmban dozë më të ulët, por opsioni më efektive progestogen sintetike. Me këtë progestogjeni përmirësime të reja version sintetik (Gestodeni) në të dhënat e pilulës është shumë efektive dhe më të mirë tolerohet nga trupi.

Këto pilula e kontrollit të lindjes të dizajnuara për 21 ditë të pranimit, që do të thotë që ju duhet të marrë një tabletë të drogës çdo ditë, në të njëjtën kohë, nga dita e parë e ciklit menstrual në 21 ditë. Ju duhet të marrin në konsideratë se pas kursi 21-ditor femodenom ju duhet të marrë një pushim për 7 ditëve të përgatitjes, dhe pastaj të fillojë kursin e ardhshëm. Ashtu si çdo hape tjera hormonale kontraceptive, ilaçet gjithashtu ofron mbrojtje efektive kundër shtatzania e padëshiruar duke mbizotërues ciklin natyror hormonal.

Pronat hormonale e kësaj droge janë quajtur jo vetëm për të ndaluar pjekurisë dhe vezë nga vezore jashtë, por të ndaluar spermës hyjnë në mitër, pasi ky i drogës bën tservykalnuyu dendur lëngshme se zakonisht. Ajo gjithashtu ju mbron nga shtatzënia e padëshiruar duke ndryshuar në mitër, që do të thotë se shanset e konsolidimit dhe zhvillimit të vezës së fekonduar në mitër reduktuar në masë të madhe.


Çfarë Hlayra?


Drogës Hlayra quajtur edhe kontraceptive të kombinuara me gojë, por ajo në fakt i referohet një grupi të barnave multyfaznыh projektuar për atë 28-ditë. Si kontraceptivëve oral monofaznыe Hlayra gjithashtu kombinon estrogjene sintetike dhe progestogjenet, por kombinimi i hormoneve të ndryshme nga tableta që do të merren në faza të ndryshme të ciklit menstrual. Një tipar unik i pilulës ndihmon trupin tuaj të marrë të përdoret për të drogës më të shpejtë. Ai redukton efektet anësore yyazytsirnist. Megjithatë, drogës duhet të merret Hlayra gjatë gjithë ciklit menstrual, dhe ndryshe nga pilula për 21-ditë, ju menjëherë pas marrjes kursin e parë duhet menjëherë të fillojë hapin e ardhshëm. Kjo mund të jetë një proces i vështirë, por tableta janë në dispozicion në flluskë shënuar me udhëzim të dukshme grafike kështu që nuk ka pasur komplikime, ndërsa duke marrë këtë drogë.