Pronat e naftës detit buckthorn dhe aplikacionet


Pronat e shërimit të buckthorn detit kanë qenë prej kohësh i njohur, ai detyrohet famën e saj të grekëve të lashtë, ata kanë përdorur degët e kësaj bime për të trajtuar plagët në kuaj dhe ushtarë. Në këtë artikull ne do të diskutojmë pronat naftës detit buckthorn dhe aplikimet. Jo shumë ka kaq bimë kanë veti të veçantë, dhe e njohur sidomos nga mjekësia zyrtare.
Dhe kështu, të fillojë, vaj buckthorn detit është prodhuar nga trajtimi i veçantë i detit buckthorn pulpë frutit dhe farërave-fara, me shënime se përqindja e naftës në pulpë është 8%, dhe eshtrave në 12%, ndërsa dyqanet e të gjitha pronat e shërimit buckthorn detit.



Struktura dhe vetitë e vajit detit buckthorn:

Prona e një të vërtetë unik, dhe është drejtpërdrejt e varur në përbërjen, është një burim i vërtetë i vitaminave dhe substancave biologjikisht aktive aq të nevojshme për trupin tonë, dobësuar mjedisin aktual të keq, ritmin furishëm të jetës dhe rritjen e sensibilitet të reaksioneve alergjike. Këtu janë vitaminat përkasin atij: acid Askorbik (vitaminë C), P (byoflavanoyd) B1 B2 B9 C, provitamin A (karatynoyd), E (tocopherol); 15 mykroэlemenotov: magnez, hekur, mangan, alumini, silici, bor, titan dhe të tjerët. Substanca biologjikisht aktive janë tocopherols, sterole, acide yndyrore polyunsaturated: oleik, linoleik, palmitik, linolenic. Vaji ka një ngjyrë të ndritshme portokalli, për shkak të përmbajtjes së lartë të carotenoids në të.


Prandaj, ne konkludojmë se vaj buckthorn detit ka anti-inflamator, rivendosjen, antimicrobial, bio-nxitës, rrit prodhimin e enzimeve nga pankreasit, dhe anasjelltas, zvogëlon sekretimin e stomakut lëng. Getting në lëkurën ose mukozën, pasi ajo mbulon atë dhe krijon një film, duke mbrojtur membranat qelizore nga shkatërrimi, duke siguruar atë me të gjithë e nevojshme. Prandaj, vaj buckthorn detit, mund të përdoret si nga jashtë dhe brenda, madje edhe me lezionet shumë të rënda dhe të mëdha në trajtimin e. Vaj buckthorn deti është një antagonist i kolesterolit që shkaterron atë, dhe në këtë mënyrë gjendet përdorimin e tij në pacientët me arteryosklerozom kontribuon ton poderzhanyyu vaskulare, përmirësimi elasticitet të tyre. Ndihmon normalizimin funksionin e gjëndrave endokrine, gjëndrës tiroide, gjëndër veshkave, gonads, etj


Përdorimi i naftës detit buckthorn

Vaj buckthorn detit është përdorur për të trajtuar një shumëllojshmëri të sëmundjeve, kohëzgjatjen e trajtimit, dozë, çdo rast është i ndryshëm. Konsideroni disa prej tyre:

I. më shpesh përdoret si një mjet për të multivitamin, me hipo - ose beriberi, lodhje, të rritur, 1 lugë çaji për gjysmë ore para ngrënies.

II. Është e rekomanduar për të përdorur në personat debilitated prirur për infeksione të shpeshta virale, sëmundjeve kronike inflamatore, pas operacionit, në këtë rast detit buckthorn naftës akteve si një imunostimulyator jospecifik, dhe promovon riparimin e indeve, siç përdoret brenda para ushqimit për një lugë çaji. Në sëmundjet e traktin e sipërm respirator: rinitit, faringjit, grykët, sinusit, si dhe me infeksionet respiratore virale, të përpunuara në vend Mukoza e hundës dhe gojës.


III. Vaj buckthorn detit në trajtimin e përdorur me sukses në trajtimin e sëmundjeve të traktit gastrointestinal: gastrit, stomakut dhe ulcerat duodenale, kolit, kapsllëk, ulur veprimtarinë motorike të zorrëve, dëmtim të toksik të mëlçisë, pancreatitis, tumoret, etj Në këtë rast, theksin në inflamator dhe plagë shëruese pronat e naftës detit buckthorn. Në këtë gjendje të naftës detit buckthorn është përdorur brenda vendit, një lugë çaji para ngrënies dhe, si microclysters.

IV. Në praktikë kirurgjikale vaj buckthorn detit është përdorur pas një operacioni në ezofag, stomak, zorrët e vogla dhe të mëdha. Si një mjet për shërimin e plagëve postoperative dhe qepje. Përveç kësaj, të dyja jashtë: djegiet (termike, diellore, kimike, rrezatimi), vlon, fistulat, ulcerat në lëkurë, vlon, etj


V. dermatologji për të nxitur rritjen e flokëve, shërimin e shpejtë të plagëve të çdo etiologji, abrasions, psoriasis, neurodermatitis. Veçanërisht e rëndësishme të theksohet se më herët trajtimi filloi vaj buckthorn detit, aq më pak plagët janë formuar ose ata nuk janë aq të vrazhdë. Në cosmetology, me lëkurë të problemit, duart, trupin.

VI. Në stomatologji për të trajtuar stomatitit, plagët, mukozës orale, periodontitis, pulpitis.

VII. Në oftalmologjisë, e kanë dëshmuar efikasitet të lartë në trajtimin e ulçerës detit buckthorn naftës dhe defekte të kornesë, keratitit, konjuktivit, djegiet e syve, duke përfshirë kimike dhe rrezatimit.


VIII. Në gjinekologji aplikuar topically, me gërryerjet, ulcerat e mukozën e vaginës dhe mitrës, trashje, si dhe sëmundje të tjera inflamatore ose lëndimet traumatike, në formën e tampona mbarsur me vajrat e buckthorn detit.

IX. Në onkologji, vaj buckthorn detit ndihmon të lehtë për të transferuar kimioterapia dhe për të rritur efektin terapeutik të citostatikëve.

Me të gjitha vetitë shëruese të buckthorn detit dhe qëllimin e përdorimit të saj, vaj detit buckthorn, ende ka contraindications për përdorim, edhe përkundër faktit se ky i drogës është e frymëzuar nga natyra, kjo sëmundje të tilla si cholecystitis akute dhe pancreatitis, hepatiti, ndonjë shkak, në fazën akute, dhe në pacientët prirur për diarre.


Unë shpresoj që ju të lexoni artikullin, fitoi njohuri të reja në lidhje me pronat e të dobishme dhe aplikimet e naftës detit buckthorn. Megjithatë, është e dobishme të kujtojmë se natyra e mençur ka krijuar një produkt unik në pronat e saj, përbërjen dhe ka gjetur përdorimin e saj në trajtimin e një numri të madh të sëmundjeve mund të shkaktojë dëme. Prandaj, para përdorimit, të jetë i sigurt që të konsultoheni me mjekun tuaj si doza dhe kohëzgjatja e trajtimit mund të tregojë vetëm atë.