Përgatitjet për heqjen e gurit dhe pllakë


Bardhë Stone thekur pllakë që formon në sipërfaqen e dhëmbit, si pasojë e ushqimit dhe bakteret, si dhe elemente të tjera të lëngjeve me gojë. Ai shfaqet në mishrat dhe në mes të dhëmbëve. Në një mënyrë tjetër është quajtur "gur". Jashtme duket si shkumës ngrirë të bardhë. Pllaka - një ndikim dhëmb në një numër të madh të depozitave bakteret shpesh është e butë dhe ngjitës. Kohëzgjatja shfaqet jo vetëm në dhëmbë, por edhe në mishrat, gjuhën. Kohëzgjatja është e të gjithë, me sa duket, edhe pas pastrimin më të plotë të dhëmbëve. Konsideroni të gjitha përgatitjet për të hequr gurit dhe pllakë.


Gur Nadyasennyy mund të shihet lehtë. Gur Poddesnevoy mund të dallohet vetëm duke përdorur mjete të posaçme. Gurit statistikisht vërejtur në 80% të njerëzve. Guri pllakë dhe të këqija, sepse goja e njeriut, edhe, dhëmbët dhe mishrat. Për shkak të këtij bollëk në rritje të baktereve dhe mikroorganizmave. Kjo çon në sëmundje të ndryshme të gojës. Rezultati është prishjen e dhëmbëve, çamçakëz sëmurë, një erë të pakëndshme. Me praninë e vulave në bakteret gojë shumëfishohen intensivisht.


Shkaqet e gurit dhe pllakë?
Kohëzgjatja shfaqet kur dhëmbët pastrohen mjaft mirë. Gurit të përbërë nga pllakë në sipërfaqen e dhëmbit përafërt. Pllaka fillimisht butë, ajo mund të hiqet me një furçë dhëmbësh. Pastaj ai futur dhe rrinë kripë gëlqere, ajo bëhet e vështirë, për të hequr një gur bëhet e pamundur në shtëpi, ju duhet të shihni një specialist. Në pikën ku rezulton microflora pllakë nuk është e natyrshme, por bëhet patologjike. Nëse pllakatë nuk është pastruar më shumë se një javë, ajo fillon të kalit, zonë pryhoplyuyuchy prydesnevuyu. Më gur është formuar në dhëmbë, janë më pak të përfshirë në procesin e përtypur ushqimin. Kjo parandalon ato pastrohen natyrshëm.


Një tjetër arsye është shfaqja e gurit: netschatelnaya larja zakon që të përtyp ushqimin vetëm njëra anë e nofullës, konsumimi i pamjaftueshëm i ushqimit të ngurta. Edhe depozitat mbi dhëmbët paraqiten në ata që kanë probleme me proceset metabolike. Para së gjithash, problemi i metabolizmit kripë. Çfarë duhet të bëj që të të shpëtoj prej gurit?

Hiq gur
Pas zbulimit të gurit ose pllakatë ju lutem kontaktoni klinikën dentare të drogës moderne. Nuk ju fshini ato, edhe nëse ata janë në vendet më të paarritshme. Duhet të vizitoni dentisti të paktën një herë në vit, duke vizituar të mirë të 3 herë në vit.


Dentistët pllakë hiqet duke përdorur furçën dhe përgatitjet veçanta. Gjithashtu, përdorni mjete të ndryshme dhe të projektuar posaçërisht për këtë makinë (ultratinguj). Herën e fundit guri ishte hequr duke përdorur grepa të veçanta. Në ditët e sotme ata janë tashmë të përdorur vështirë. Kjo procedurë është e pakëndshme për pacientin, dhe kur heqjen e gurit dhe pllakë në këtë mënyrë guri nuk është hequr plotësisht. Përdorim më të mirë të pajisjeve tejzanor. Drogës veçantë dërgon valët tejzanor. Në një pajisje të tillë kanë nozzles të veçantë që ju lejon të xhiruar gur të butë dhe me kujdes. Gur hiqet në një grykë goditjes dhe sipërfaqja e pllakës ngurta ose me anë të cavitation, në të cilën janë formuar flluska dhe fluksit vorbull i lëngjeve. Ajo ngrihet shtojcë të ngushtë në dhëmb dhe jo të gurit, vetëm lumturi prej tij disa distancë. Nëse guri nuk është shumë e vështirë, ju nuk duhet të prekni nga afër. A nuk të jetë e shtyrë e vështirë për të rrokut në çdo rast.


Në aplikuar metodën e cavitation prodhuar nga oksigjen të lëngshëm. Kjo oksigjenit dezinfekton gojën, guri përpunuara dhe zonën përreth. Sipërfaqja pastrohen rrënja e dhëmbit dhe mishrat. Guri është hequr plotësisht. Ndonjëherë, duke përdorur mjete të posaçme që prekin mënyrën razmyahchayuschym guri. Heqjes së mëtejshme të gurit dhe pllakë është shumë më e lehtë. Pas heqjes së dhëmbëve guri të lëmuar. Si rezultat i kësaj, ata janë të pastër dhe të qetë. Hiq përdorur pajisje tejzanor - procedura është pa dhimbje. Megjithatë në disa njerëz kjo mund të shkaktojë përvoja jo tërësisht të këndshme.


Paragjykimi për të hequr gurit?
Ka njerëz të cilët nuk arrijnë të hequr gurit, duke besuar se ajo do të sjellë dëmtimin e dhëmbëve. Besohet se ndërsa smalt dhëmbit bëhet më e hollë. Edhe frikë se në rrjedhën e procedurës mund të rozdryapaty sipërfaqen e dhëmbëve. Së fundi, e konsiderojnë se e drejta për të fshini gur padobishme, pasi ajo do të shfaqet përsëri. Dëmet dhe gërvishtjet mund të shkaktojë dhëmb, për të përdorur heqjen guri i përafërt do të thotë të tilla si një goditje. Por, siç kemi thënë, një procedurë e tillë në ditët e sotme praktikisht nuk përdoren. Sa për pajisjet tejzanor, ata nuk mund të shkaktojnë dëme të dhëmbit. Në kontakt dendur hundë në sipërfaqen e gurit, vibracionet tejzanor ndaluar. Dentistët përdorin formulime të veçanta që polish dhëmbët. Ata e bëjnë këtë në fund të procedurës. Kompozime të tilla si pastë dhëmbësh ose të shkaktojë dëmtim të smaltit të dhëmbit.


Trajtimi parandalues ​​i pllakatë dhe gurit
Gjëja më e rëndësishme është që të dhëmbëve duhet dhe me efektivitet të pastër. Kjo duhet të bëhet jo vetëm në kohë dhe rregullisht. Për më tepër, dentistët këshillojnë për të pastruar në të njëjtën kohë më shumë se dy dhëmbët, furçë me pritje në 45 gradë në lidhje me mishrat. Duhet të ketë gjuhë të pastër, si ajo akumulon një numër të madh të baktereve dhe pllakë formuar gjithashtu. Trajtojnë me kujdes duke zgjedhur një furçë dhëmbësh. Ajo është e mirë në qoftë se ai është i vogël me shpohet e fortësi të mesme, të cilat harmonishëm fund. Ejani dhe furçë dhëmbësh elektrike. Përdorimi është xhel të tilla që ndihmojnë ngadalshëm depozitat kripë dhe kështu të parandaluar gurit.