Përgatitjet neutralizuar marimangat pluhur


Një pjesë integrale e pluhurit shtëpi dhe pluhuri marimangat janë. Dhe kjo është në të njëjtin nivel me komponentët e tjerë të pluhurit shtëpi - domethënë produktet e jetës së insekteve të vogla, sporet e kërpudhave (maja dhe myk), celulozë (pluhur bibliotekë), fibra të ndryshme, qelizat epidermik vdekur të njerëzve dhe kafshëve. Dhe ky organ është duke jetuar për shekuj në të njëjtën zonë me një burrë. Besohet se shtëpia ata së pari hyri në njeriun me një pendë dhe poshtë ose pulave produkteve nga bujqësia. Cilat janë medikamente të neutralizojnë marimangat pluhur?


Marimangat Pluhuri janë kaq të vogla - është më pak se 04 mm, të shqyrtojë atë me sy të lirë nuk mund të. Megjithatë, shumë prej tyre rreth nesh - një gram pluhur për disa qindra mijë, dhe një krevate dopio 300-400 milion. Ku janë marimangat pluhur? Ka vende kryesore ku ata jetojnë, i përkëdhelur flokët; lodra; veshje; rugs, qilima; mobilje; në shtrat, duke përfshirë pillows, batanije, dyshekë dhe shtratit; fshesë me korrent - ose më mirë qese pluhur. Përveç kësaj, marimangat pluhur të jetojnë dhe të vetë njeriu, të tilla si lëkurë dhe flokë.


Çfarë është të hahet marimangat pluhur?
Burimi kryesor Fuqia e marimangat pluhur - është veshje e guaskës. Peels personi Përditshëm dhjetëra miliona thekon lëkurës, dhe një vit rekrutuar rreth 2 kilogramë qelizat e vdekura. Kështu, ushqimi i vazhdueshëm e shoqëruar me errësirë, me të ngrohtë 25 ° C, me lagështia e 70-80% ofron mirë vendbanim grimë pluhur. Dhe kështu në shtrat, në shtrat, dyshek përmban deri në 70% të marimangat pluhur. Por në qoftë se dyshek është përdorur për tre vjet dhe nuk i nënshtrohen trajtimit, ajo do të jetë deri në 100% të mite dhe jashtëqitjet e tij.


Shëndetësore thikë rrezikshme marimangat pluhur?
Marimangat Pluhuri - si saprofit apo organizëm që bashkëjeton bashku organizëm tjetër - në këtë rast me një njeri, ai sjell asnjë dobi, as dëm shumë. Marimangat Pluhuri nuk janë infeksione shitës shetitës, si mund të kafshoj njerëzit. Por për disa njerëz kjo është e rrezikshme për shkak komponent alergjike nga pluhuri i shtëpisë. Për të qenë të saktë, alergeneve nuk janë marimangat dhe produktet e tyre metabolike, ka feces, mbeturinat chitinous carapace marimangat vdekur. Çdo ditë, çdo feces grimë pluhur shpërndan më shumë se 20.


Plus, marimangat pluhur në jetën e tij - rreth 4 muaj, paraqet 300 vezë, që komplikon më tej problemin e prodhimit të saj. Dhe problemi është, dhe ajo qëndron në faktin se alergeneve, në rritje në ajër, pastaj të vendosen për një kohë të gjatë. Kështu ata marrin një shans për të marrë lehtësisht në traktin respirator është e vendosur, dhe të shkaktojë një të ftohtë, duke përfshirë kronike, sëmundjeve të ndryshme të lëkurës, astma alergjike. Si neutralizimin agjentëve të cilat mund të shpëtoj nga marimangat pluhur? Shkencëtarët thonë se marimangat pluhur mund dhe duhet të luftojë. Për këtë qëllim sot nuk është vetëm metoda tradicionale, por metoda e bazuar në përdorimin e kërkimeve moderne shkencore.


Mënyra tradicionale për të luftuar marimangat pluhur përfshijnë: rrezatimit ultravjollcë - diellin; efekti i temperaturave të ulëta - të ftohtë; larjen e shtratit në temperatura nën 65 ° C; zëvendësimin në kohë e batanije, dyshekë, jastëkë; pastrimi i rregullt i lagësht përdorur 20 zgjidhje% e kripës; Shtrati magazinimit Liri në vend të thatë. Nga metodat moderne të luftës kundër marimangat pluhur përfshijnë: aditivëve protyvoalerhenni për lavanderi; përgatitjet për neutralizimin përpunimin antyklischove; pastruesit me avull, pastrues ajri; Pastruesit vakum të veçanta.


Sot bota moderne ofron na lloje të ndryshme të pastruesit vakum: zakonshëm, të punës, pastrimin, pastruesit vakum me aquafiltering. Duke folur në përgjithësi, të gjithë pastruesit e vakum janë të dizajnuara për një qëllim - për të luftuar me të fëlliqur dhe pluhuri, dhe kështu e marimangat pluhur. Udhëheqësi në mesin e të tillë një larmi të madhe të fshesë me korrent është një Rainbow amerikan (Rainbow), përveç funksioneve klasike që ka të aromatizuese, dezinfektimin dhe humidification. Ai gjithashtu garanton eliminimin e marimangat pluhur, mikrobet dhe bakteret, kërpudhat, myk. Siç u tha nga prodhuesi - për të justifikuar çmimin e lartë - është e kursimeve tuaja të parë për shkak të pohimeve të tyre, këtë fshesë me korrent për jetën, dhe së dyti pastrimi Ura me korrent do të ju jap disa vjet të jetës.


Pastruesit - janë pajisje që janë përdorur dy tifozët projektuar posaçërisht filtër dhe llambë ultravjollcë është hequr nga ajri i grimcave të pluhurit, viruset, alergeneve, bakteret dhe për të eleminuar odors. Në mënyrë tipike, pastrit e ajrit në shtëpi janë të dizajnuara për një sasi të vogël të hapësirës. Por, pavarësisht nga kjo, ata janë konsideruar si një zgjidhje e shkëlqyer për zyrat e vogla dhe apartamente të qytetit. Ata kanë një nivel të ulët të zhurmës, në mënyrë që ata të mund të jetë i instaluar në dhomën e fëmijëve, dhomë gjumi.


Prodhuesit kimike shtëpiake sapo kanë dëgjuar për ekzistimin e problemit të grimcave të pluhurit - problemi ishte shprehur nga publiku - menjëherë filloi të zhvillohet agjentët neutralizues për të luftuar marimangat pluhur. Acarosan (Gjermani), Mylbyol (Gjermani), Mite-Nix (SHBA), Allergoff (BE) - të gjitha këto markave që prodhojnë automjete për zbukurim, tapiceri e mobiljeve, si dhe fonde të cilat janë shtuar në makinë larëse. Gjithashtu gjatë këtyre markave janë prodhuar dhe prodhuar edhe testet për praninë dhe shkallën e përqendrimit të grimcave të pluhurit në dhomë. Ata janë të lehtë për t'u përdorur dhe me veprime të thjeshta mund të zbulojë marimangat pluhur në dhomën tuaj.