Tregues përgatitjet litium dhe efektet anësore


Preparatet litium jo të gjitha të njohur, sepse përshkruara për trajtimin e manisë dhe depresioni. Përveç kësaj, këto mjete kanë contraindications, dhe pritja e tyre duhet të ndjekin një mjek. Shpesh këto barna janë përshkruar si një reduktim në intensitetin e sulmeve apo parandalimin e manisë. Duhet të theksohet se ata mund të shkaktojë dëme serioze në trup. Po, njerëzit mbi 60 vjeç të bëjë më pak se minimale e rekomanduar dozë terapeutike. Një mjek duhet vazhdimisht të matur nivelet e litium në gjak. Vlen të përmendet se edhe ai nuk është më lart normale, atëherë drogës mund të dëmtojë sistemin nervor qendror. Opsioni më i mirë është emërimi i litium kur pacienti është duke marrë një sasi mjaftë e kripës dhe veshkat e tij dhe zemrën e duke punuar si duhet. Përveç kësaj, ai duhet të informoni mjekun tuaj, nëse ai e ka vërejtur ose përjetuar epilepsi, sëmundje tiroide, sistemin kardiovaskular, alergji ndaj barnave të caktuara, sëmundja Parkinson, vështirësi urinimi apo prostatës zgjeruar, sëmundje të veshkave, goiter, diabet , leukemia, hyperthyroidism semundja e fundit serioze, skizofrenia, psoriasis, semundja organik i trurit, një dietë shumë të ulët në kripë. Gjithashtu, pacienti do të ketë nevojë për të informuar në lidhje me atë që ai e merr medikamente, duke përfshirë herbs, aspirina, vitaminat dhe mjete të tjera.


Litium drogës - nuk është një antibiotik, kështu që në mënyrë që të ndjehen efektivitetin e saj, duhet të presin deri në tre javë. Megjithatë, shumë të ndjehen përmirësim pas një jave të përdorimit të tij. Ne nuk e rekomandojmë ndërprerjen mprehtë. Mjeku duhet të qepur orarin e pacientit, gjatë së cilës do të ulet dozën, kështu që ju mund të shmangur shfaqjen e tërheqjes. Përveç kësaj, ju duhet rregullisht vizitojnë atë, e vetmja mënyrë për të siguruar se të drogës është efektive dhe se personi nuk ka efekte negative. Është thelbësore që një mjek rregullisht matur nivelin e drogës në gjak, apo shëndetësore do të dëmtohet. Në mënyrë tipike, pacientët që përshkruan të drogës, ka zhvilluar një dietë të veçantë për shkak të kësaj ai mund të mbajë peshën e tij në një etiketë. Ajo duhet të respektohet, përndryshe litium nuk sjellin efektin e dëshiruar. Ndërkohë që njerëzit nuk do të gjeni se si ajo reagon ndaj drogës, kjo nuk është e rekomanduar për të marrë pas timonit dhe të angazhohen në aktivitete të tjera që kërkojnë vëmendje. Nëse jeni duke planifikuar ndonjë kirurgji, duke përfshirë dentare, ju duhet të informoni mjekun se kolegu i tij i ka përshkruar litium, ai duhet të konsiderojë atë si reagimet e mundshme të papritura me medikamente të tjera. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se të drogës shpesh dëmton aftësinë e trupit për të shpejt të përshtaten me temperaturat e larta, duke rezultuar në rritjen e rrezikut të pash ngrohjes. Në këtë rast, ju duhet të dini në lidhje me simptomat e tij në kohë për të kërkuar ndihmë. Në mënyrë tipike, këto përfshijnë marramendje, dobësi dhe ethe. Ndërsa marrja e drogës e rekomanduar për të pirë shumë lëngje (ujë, fruta dhe lëngjet e perimeve). Kjo duhet të bëhet edhe në qoftë se nuk të vërtetë duan, me përjashtim të rasteve kur mjeku këshillon të mos e bëjë këtë. Nuk është e rekomanduar për të pirë pije alkoolike. Sa për tableta, ata janë të zgjatur, kështu që ata duhet të gëlltiten tërë. Drogës nuk ruajë në banjo dhe të ekspozuar ndaj nxehtësisë, rrezet e diellit direkte dhe lagështisë. Mos ngrijë formë të lëngshme e mjekësisë. Nëse një person aksidentalisht humbur duke marrë drogë, ajo mund të marrë, por vetëm kur doza tjetër ka mbetur më shumë se 2 orë. Përndryshe, më e mirë për të vetëm të kaloni atë që dy herë numri i këtyre barnave mund të shkaktojë dëm. E di litium si të rrezikshme. Medikamente kanë efekte anësore, sidomos në rastin e mbidozë. Pra, duhet të telefononi menjëherë mjekun tuaj nëse ka mbidozë e saj. Duke folur në fillim, atëherë personi mund të jetë diarre, humbje e oreksit, të folurit e vështirë, dobësi e muskujve, të qenët i përgjumur, të përzier ose të vjella, dridhje e gjymtyrë. Por, në një fazë të vonë zakonisht vërehet paqartë vizion, konfuzion, ngathtësi, marramendje, dridhje gjymtyrë, konvulsione, urinim i tepruar. Përveç kësaj, ndërsa duke marrë këtë drogë mund të përjetojnë simptoma të sëmundjes Parkinson - humbjen e bilancit, të folurit e komplikuar ose gllabërim, spazma e muskujve, dridhje të gjymtyrëve, fytyrën si një maskë, ngurtësi ose këpucë me majë, lëvizje të pazakontë. Përgatitjet Lithium ndihmojë të përballen me depresion, por ata kanë të meta e tyre, contraindications dhe karakteristika të aplikimit. Kjo është arsyeja pse pacienti, ku ata janë, kanë nevojë për monitorim të vazhdueshëm.