Vitamina C zvogëlon rrezikun e frakturaveShtuar med290 ditë më parë

Sipas një studimi të paraqitur në Diabetes Medscape & Endokrinologji nga 15 shtator 2008 Extra vitaminë C është e lidhur me rrezik të reduktuar të thyerje hip dhe fraktura nevertebralnыh.
Siç e dini, vodorostvorymыy Vitamina C është përgjegjës për resorption kockave pengon antioxidant dhe është e nevojshme për sintezën e kolagjenit. Duke vlerësuar Framingham Studimi osteoporozën, hulumtuesit e udhëhequr nga Shivani Sahni, PhD përcaktojnë marrëdhëniet ndërmjet marrjes vitaminë C (nga ushqimi, si shtojcave në dietë dhe rrjedhën e plotë të një dozë terapeutike) dhe rastet e thyerje hip dhe fraktura nevertebralnыmy. Studimi i përfshirë 958 njerëz të cilët filluan të mbushin "ushqim" pyetësorët në vitin 1988 dhe 1989. Më pas pjesëmarrësit shikuar në subjektin e thyerje hip deri në vitin 2005 dhe thyerje nevertebralnыh? 2003.Gjatë periudhës së vëzhgimit të 100 pjesëmarrësve ishin thyerje hip dhe 180? thyerje nevertebralnыe. Individët që marrin si dozë e plotë vitaminë C nga 97 mg / ditë përjetuar në mënyrë të konsiderueshme më shumë thyerje se duke marrë 305 mg / ditë. Në mënyrë të ngjashme thyerje në mesin e atyre që marrin shtesat e vitaminës C janë vërejtur dy herë më pak se në të nuk e ka marrë atë. Asnjë shoqatë e tillë nuk u vu re kur marrja e vlerësuar e vitaminës me ushqim. Sipas shkencëtarëve, doza e vitaminës C nga ushqimi nuk është e mjaftueshme, aq më shumë që këto shifra të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme gjatë vitit. Ekspertët rekomandojnë që të hani shumë fruta dhe perime dhe të marrin shtesë vitaminë C ose multivitamin. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ne duhet të braktisim ilaçe merr recetë, për të parandaluar shkatërrimin e kockave në favor të vitaminës C.