Recipes mumje mjekësisë tibetian


Mumiyo nga greqishtja do të thotë "trupi mban." Mendime janë të shumta, por plotësisht i justifikuar edhe një mendim dhe nuk punojnë, dhe kjo pavarësisht nga fakti se në vitet e fundit të interesuara mumje në mjekësi zyrtare tibetian, ajo filloi të studiojë atë në klinikat dhe laboratorët. Le të flasim në lidhje me receta unik e mumje mjekësisë tibetian.
Ka heohypotezы dhe byohypotezы e mumje origjinës. Mbështetësit e mumje origjinës heohypotez gjejnë mbikëqyr shkëmbinj gjeologjike që formuar çara në shkëmbinj. Mbështetësit byohypotez besojnë se mumje është një produkt i dekompozimit të mbetjeve organike të bimëve, bletët egër qiri, rrëshirë, jashtëqitjeve të kafshës. Njerëzit të cilët prodhojnë mumje, e quajti atë "lotët e maleve." Kjo përzierje natyrore të ngjarë të ketë përzier origjinë organike dhe inorganike.Mumiyo atje në male - në dëmtimit të dhëmbëve të ndryshme dhe të çara e shkëmbinjve dhe është një peshë e errët ngjyrë kafe apo të zezë të ngurta të retinoid, me shije të hidhur dhe sipërfaqe me shkëlqim. Ky material zbut kur të nxehtë dhe mund të shpërndajë edhe në ujë. Ende nuk Përbërja mumje sqaruar plotësisht, ashtu si origjina e tij. Një gjë e dimë me siguri se mumje përmban 30 mikro - dhe makro, substanca organike. Mumiyo gjithashtu përmban tar dhe smolopodobnoy substanca, vajra esenciale, vitamina, aminoacidet, oksidet e metaleve. Ata gjithashtu gjetën disa komponentë të tjerë në helm shumat specifikuara arsyet Humic bee - komponimet komplekse natyrore që nuk janë në organizmat e gjalla.


Disa studiues të mjekësisë tibetian besojnë se ato rezultojnë nga dekompozimi i mbetjeve organike, dhe janë të larta komponimet Pesha molekulare përmbajnë azotit, dhe që kanë natyrën kështu acid. Që këto substanca nuk janë kuptuar plotësisht, atëherë e kuptojnë të gjithë personi mesatar është shumë e vështirë. Përbërja mumje është shumë kompleks, përveç ndryshuar përbërjen e saj - të gjitha varet nga lloji dhe lokacioni, megjithatë, është ajo e mumje inorganike më organike dy ose katër herë.


Në pjesën organike përfshin - oksigjen, karboni, hidrogjeni dhe azotit, por jo në formë të pastër, dhe në acidet, resins, proteinat. Si pjesë përfshin minerale inorganike - alumin, magnez, kalium, natrium, kalcium. Gjithashtu pjesë e mumje erdhi elementët gjurmë të rralla - krom, plumb, stroncium, barium, antinom, cezium, rubidium. Si pjesë e substancës, pjesa e tyre është i papërfillshëm, disa janë thjesht gjurmë, megjithatë, shpesh këto objekte janë në furnizim të shkurtër në trupin tonë, dhe të përdorin për qëllime mjeksore mumje mbushur këtë deficit. Substancat që janë në mumje për shumë procese në trupin tonë kanë një ndikim të rëndësishëm, duke përfshirë proceset e metabolizmit dhe të rimëkëmbjes.


Aplikimi dhe trajtimi mumje
Mumiyo ka anti-inflamator, antiseptik efekt, tonik, është e përfshirë në sintezën e ADN-së, rivendos indeve dëmtuar nervore. Nëse mumje pastruar nga papastërtitë, atëherë shkon homogjene në masë ngjyrë kafe të errët me cilësi elastike, sipërfaqe me shkëlqim, dhe një erë të veçantë, shije e hidhur. Mumje ruajtur më gjatë, aq më e vështirë bëhet. Edhe pse mumje me një sedimenteve të vogël të ujit është lehtësisht i tretshëm në mumje alkoolit praktikisht i pazgjidhshëm.

Tretësirë ​​ujore në recetave mumje transparente dhe ka ngjyrë buruvate, përbëhet nga komponente - oksidet e metaleve, elementët gjurmë, dhe kështu me radhë. Komponentët e kësaj zgjidhjeje, si individualisht ashtu edhe kolektivisht, kontribuojnë në rigjenerimin e indeve dhe të ndikojnë në proceset në proceset e trupit. Për shembull, micronutrients të rritur mbrojtjen imunitar, që ndikojnë në gjak, proceset e rritjes dhe riprodhimit, reagimet Redox, yndyrë, proteina dhe metabolizmit të karbohidrateve. Kështu, ekziston stimulimi i punës normale të trupit, të shëruar plagët e ndryshme dhe plagët. Veprimi mumje gjithashtu manifestohet në nivel qelizor, qelizat ndahet dhe rritet, shkëmbimi i acidet nukleike dhe proteinave totale përmirëson. Prandaj, aplikimi lehtëson rrjedhën mumje sëmundje rrezatimi, rikthen qelizat dhe indet: palcën e eshtrave, gjakut dhe të organeve të brendshme.


Edhe pse mumje përbërja ende nuk është përcaktuar, por për mostrat e ndryshme të saj u rrjedhin vetëm formula. Kjo formulë rrjedh përmes hulumtimeve në Institutin e kimi e Tokës dhe Kimisë Analitike. Vernadsky. Dhe kjo formulë është: Ca Si [(K, Na) ch C4 H10 2 o. Sipas këtij mumje formulë konsiderohet një mineral natyral, edhe pse lloji. Molekula e këtij minerali përmban qëndrueshme organike pjesë dhe minerale komponentët e këtij minerali kryesisht shumë të tretshme që trupi i njeriut është shumë e rëndësishme. Edhe pse mumje në procesin e ndarjes qelizore dhe ka një efekt stimulues, ajo nuk shkakton ndonjë tumoreve, e cila sugjeron se mumje nuk kanë pronat kancerogjene.


Mumiyo jo-toksike, nuk shkakton gojën e thatë, e bën asnjë efekt të theksuar në punën e muskujve, sistemit respirator, enët e gjakut, zemër, nuk do të shkaktojë marramendje. Pirja e një shumë të mumje nuk shkakton asnjë anomali, asnjë efekt në pjellori dhe në zhvillimin e embrionit. Edhe reaksione alergjike u vu re, në parim, nuk ka zbuluar ndonjë contraindications për përdorimin e mumiet, megjithatë, mbidozë mund të ndodhë dispepsi. Nëse kjo ndodh, thjesht përkohësisht të ndaluar marrjen e drogës apo të zvogëlojë recetë dozë. Kundërindikimet për marrjen e një mumje, siç është thënë, nuk shkakton anomali, por nuk rekomandohet që të marrë gjatë shtatzënisë, laktacionit, fëmijët nën 12 vjet.