Yndyrë Rybyachyy dhe ADHD


Pasi mjekët e kuptuan ku simptomat e dukshme çrregullim hyperactivity deficiti vëmendje (ADHD) raste janë regjistruar më shpesh. Deri më sot ka të bëjë me ADHD zakonshme çrregullime të sjelljes fëmijë - ajo është subjekt i 5% të fëmijëve të shkollave, shumica e të cilëve janë djem.
Simptomet e ADHD manifestohet në aktivitetin e shqetësuar, bërbëlit pashuar, nespokiynosti dhe rritur në krahasim me bashkëmoshatarët. Në mënyrë tipike, ADHD zhvillohet gjatë fëmijërisë - të parashikueshme, në moshën 4 vjeçare, por baza nga simptomat e mësipërme mund të gënjejë dhe anomalitë e tjera mjekësore. Zakonisht diagnostikuar pas shfaqjes së simptomave fizike, ndërsa sjellja e fëmijës vetëm konfirmon mend.


Shkaqet e ADHD nuk janë gjetur ende, por ka spekulime se ajo është e bazuar në faktorët trashëgues dhe uyazyka mjedisit. Studimi gjithashtu tregoi se ADHD zhvillon në të njëjtën kohë me zhvillimin e trurit të fëmijëve, dhe, interesant, më shpesh të shoqëruara me nivele të ulëta të omega-3 acide yndyrore në gjak e fëmijëve. Nuk është e qartë se cila është arsyeja pse: Mungesa e acideve yndyrore - Kujdes deficitin Hyperactivity çrregullim ose ADHD - shkaku i mungesës së acideve yndyrore? Megjithatë, disa studime kanë treguar qartë se djemtë diagnostikuar me ADHD priren të kenë një lëvore paraballor finer.


Ndërsa trajtimi kryesor i ADHD është konsideruar psikoterapi dhe duke marrë medikamente të caktuara, mund të ketë një efekt të dobishme mjetet juridike në shtëpi dhe shtojcave ushqimore në formën e, në këtë vaj peshku rast. Por duhet theksuar se ne duhet të vënë atë në vëmendjen e mjeku. Për shkak të faktit se mjeku treguesit e kontabilitetit të rregullt kryesor, ndryshime dhe përmirësime, ai duhet të dinë se çfarë medikamente që ju përdorni. Në mënyrë tipike, mjetet konvencionale propysыvaemыm mjekun për të reduktuar nivelin e aktivitetit fëmija është një stimulues - është e rëndësishme të dini se si ata ndërveprojnë me vaj peshku.

Në vitet e fundit ajo ka qenë e vërtetuar se vaj peshku ofron një efekt të përgjithshëm shëruese në trupin e njeriut, dhe ADHD nuk është përjashtim. Edhe pse nuk ka asnjë dozë të saktë vaj peshku përshkruar treguar në ADHD, ajo është e rekomanduar për të dhënë fëmijëve 1-2 gram. Rritja në trupin e fëmijës në omega-3 acide yndyrore dhe ndihmën peshk yndyror apo shtesa të posaçme.
Është e njohur se acidet omega-3 yndyrore të luajnë një rol kritik në sistemin qendror nervor e cila përfshin të palcës kurrizore dhe shpinë. Truri i njeriut përbëhet prej më shumë se 60% të yndyrave që vijnë nëpërmjet ushqimit. Kjo do të thotë se ushqyesve të marra në një vakt do të ridrejtuar në sistemin nervor dhe qelizave membranat qendrore. Nivele adekuate të ushqimit omega-3 acide yndyrore të sigurojë trupin me sasinë e nevojshme të yndyrë, pasojë do të jetë funksionimi i saktë.

Përveç sa më sipër, omega-3 acide yndyrore janë të stimuluesve të zhvilluar niveli i kërkuar i dopamine, e cila karakterizohet nga përmbajtje të ulët të ADHD. Acidet yndyrore të promovuar dhe funksionet e rregullimit themelor qendër dhe lëvore paraballor.
Megjithatë, aditivëve në formën e acideve omega-3 yndyrore nuk mund të konsiderohet trajtimi kryesor për çrregullim hyperactivity deficiti vëmendje, dhe mbidozë mund të ketë një efekt negativ në koagulimit të gjakut. Një mënyrë e sigurt është konsideruar si një rritje në konsumin e ushqimit të peshkut me vaj të ulët në merkurit. Në çdo rast, para se të marrë ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.