Infeksionet Qirinj maja gjatë shtatzënisë


Sot e grave më të zakonshme të sëmundjeve është mëllenjë, candidiasis që ndodh periodikisht në shumë gra. Megjithatë, përpara se të filloni trajtimin e sëmundjeve infektive, ne duhet të kujtojmë se efekti pozitiv i saj do të jetë vetëm në qoftë se të dy partnerët seksualë do të marrë ilaçe, përveç gjatë partnerë seksualë duhet të përdorin prezervativë në kohën e trajtimit .  


Shkaqet candidiasis

Ka shumë arsye për zhvillimin e maja, të cilat përfshijnë: infeksione kronike e sistemeve seksuale apo të tjera të trupit, e cila çon në dobësimin e sistemit imunitar, përmes çrregullimit hormonal që shkakton trashje, funksionin e zvogëluar tiroide dhe diabetit. Përveç kësaj, shkaqet e infeksionit maja janë prania e herpes gjenital dhe drogës hormonal, duke marrë antibiotikë të ndryshëm që shkaktojnë dysbiosis zorrëve apo i mungesës së imunitetit. Edhe para se sëmundja shkakton dietë të varfër, për shembull përdorimi i sasive të mëdha të yndyrore, ëmbël apo skuqur, dhe prania e sëmundjeve kronike të tilla si kolit apo dysbiosis.Nuk janë droga të luftuar mëllenjë

Të gjitha barnat që janë të efektshme kundër mëllenjë, janë të ndarë në lokale dhe sistemike. Për shembull, medikamente sistematike përfshijnë tableta që janë marrë me gojë, si rezultat i veprimit të tyre shtrihet në zorrët, dhe më pas në pjesë të tjera të trupit. Megjithatë, marrja shtatzënia e drogave të tilla është e ndaluar, kështu shtatzëna tableta trajtimit të grave nuk është e përshtatshme. Dhe në këtë rast një gjinekolog shtatzënë grua caktojë agjentë lokale këtë ointments, krem ​​dhe qirinj maja. Megjithatë, shumica e mjekëve të japë qirinj preferenca, pasi efekti i tyre më i sigurt për nënën dhe fëmijën.


Përveç kësaj, maja përshkruar drogë antifungal, të cilat përfshijnë të shkëlqyer tetraborate gjelbër dhe natriumi në glicerinë. Këto barna kanë efekt anti-inflamator dhe të ndaluar rritjen e kërpudhat në mukozën vaginale dhe hiqni këtë kërpudhat mekanikisht. Megjithatë, kjo zgjidhje duhet të përdoret me shumë kujdes nga fshirje atyre murin e vaginës me një top pambuku, e cila lagësht në këtë zgjidhje. Kryerja e kësaj procedure disa ditë. Përparësitë kryesore të kësaj metode të trajtimit qëndron në faktin se ajo është plotësisht i sigurt për shëndetin e fëmijës dhe nënës, sidomos në shtatzëninë e hershme, kur përdorimi i drogave të tjera është i ndaluar.


Qirinj në maja

Nëse një candidiasis butë grua shtatzënë, ajo do të emërojë qirinj maja, është ketokonazolin, Ginezol suspozitorii ose Livarol. Dhe më efektive në trajtimin mëllenjë në gratë shtatzëna janë qirinj dhe polizhinaks terzhinan që janë udhëzime të qarta për mjekun, sepse përdorimi i pavend i këtyre barnave mund të çojë në një shtypjen e microflora shëndetshme. Sot më të njohura në trajtimin e infeksioneve maja gjatë shtatzënisë janë qirinj. Pas të gjitha, ata janë më të sigurta për nënën dhe fëmijën, si pasuritë e tyre aktuale merr në gjak, kështu që nuk dëmtojnë shëndetin dhe zhvillimin e fetusit dhe është përdorur në vend, dmth nga vagina. Shumë obstetrit janë përshkruar shpesh të drogës shtatzënë në trajtimin mëllenjë Pimafucin, duke shpjeguar se përbërës aktiv i saj është antibiotik i këtyre qirinj nuk është toksike, dhe ka saktësisht numrin minimal të contraindications. Nëse mjeku përshkruan qirinj që përmbajnë flukonazolin, droga e mëposhtme përshkruara gjatë shtatzënisë vetëm nëse gruaja ka periodike dhe format kronike maja, por këto barna kanë contraindications në shtatzëni.


Në përgjithësi mëllenjë - është një rast për të menduar rreth imunitetit dhe sidomos në rastet kur sëmundja nuk është shëruar me anë të. Përveç kësaj, gjatë shtatzënisë kërpudhave candida shtohen shumë aktive, prandaj trajtimi duhet të merren me efekt immunomodulators tonik. Ne duhet të kini parasysh se qirinj gjatë shtatzënisë është metoda më e sigurt e trajtimit. Por, për trajtim më efektive gjithashtu përshkruajnë barna me Bifidobacteria, si ato të mbushen gjithë numrin e baktereve të nevojshme. Por në çdo rast, çfarëdo metodë e trajtimit nuk është zgjedhur, ajo duhet të përputhet me shikimin mjek i cili do të marrë në konsideratë të gjitha tiparet në dispozicion të trupit të një gruaje shtatzënë, veshkave, mëlçisë dhe ndjeshmëria ndaj alergjive.


Natyrisht, opsioni më i mirë është për të trajtuar shtatzënisë mëllenjë, si në këtë rast do të mbrojtur nënën time dhe veten dhe fëmijën. Sot mjekësia moderne ndihmon pa lëndime për të kuruar mëllenjë, edhe në qoftë se sëmundja ka qenë në periudhën e shtatzënisë. Natyrisht, me një diagnozë të tillë nuk është e nevojshme që të insistojnë se mjeku ka urdhëruar trajtim lokal që fjalë për fjalë javore mund të privojë një grua e mëllenjë. 
R3r3r383.