Struktura dhe vetitë e vaj bajame


Për shkak të përmbajtjes së lartë të oleik naftës acid bajame është zhytur lehtë në lëkurë, duke dhënë një sërë ushqyesve celularë. Kjo është veçanërisht vitaminë E, e cila në mënyrë të konsiderueshme ngadalëson procesin e plakjes dhe mbron kundër efekteve të dëmshme të rrezatimit ultravjollcë.
Pastaj - vitamina A, e cila nxit hydration të mirë të lëkurës, dhe F, i cili rregullon gjëndra dhjamor, duke parandaluar pamjen e puçrra fytyre, puçrra fytyre dhe Dilated poret. Përveç kësaj, vaj bajame përmban vitamina B dhe komponentëve të pavlefshëm të tjera që janë përgjegjëse për shëndetin dhe bukurinë. Në krye të arra Marc përmirëson qarkullimin e gjakut dhe rrjedhën e limfatike, duke lehtësuar largimin e toksinave nga epidermë dhe normalizimin atë të ndodhë metabolizmin. Dhe më e rëndësishmja, vaj bajame ka praktikisht nuk ka contraindications. Ajo është e mirë e thatë përshtatshme, lëkurë i krisur dhe venitje - ajo kthehet rinjtë dhe pamje të shëndetshme. Por llojet e tjera të naftës mund të gjeni lehtësisht qasjen e duhur! Problem - Clean, yndyrë - podsushyt, të kombinuara - ekuilibrave. Struktura dhe vetitë e vaj bajame - konsiderohet me të vërtetë kurative.



Në qëllime kozmetike mund të përdoret si vaj farmaci dhe ushqim bajame - nuk ka dallime të veçanta në përbërjen dhe vetitë e vaj bajame. Gjëja kryesore, që sъedobnom, dhe mundësitë terapeutike u aplikuar në 100% përqendrim -noy. Në lidhje me rregullat e, naftës duhet të zbatohen shtresë herë në ditë uniforme hollë në fytyrë, qafë dhe, nëse e dëshiruar, më poshtë, deri në shputë. Preferuar për të bërë atë gjatë natës, kur nuk ka nevojë të nxitojnë kudo dhe ju mund të jepni produkt normalisht të thithin. Në qoftë se ju "promaslylas" para se të nisej nga shtëpia, mos harroni të hiqni tepërt, rroba promoknuvshy fytyrë. Përndryshe trembë të tjerët të shkëlqejë me yndyrë.


Sigurisht, vaj bajame është shumë i dobishëm në versionin solo. Megjithatë, në qoftë se ju doni të rritur efektivitetin e saj në kanë të bëjnë me disa problem specifik, i kombinuar me komponentët e tjerë. Për shembull, për të trajtuar jo-ideal (me pimples dhe puçrra fytyre) e lëkurës ndihmon përzierje vaj bajame (2 h. Lugë) e vezë të papërpunuara të bardhë dhe Hypericum tretësirë ​​(1 tbsp. Lugë). Pastron epidermë dhe rrit maskë saj tone bazuar në miell tërshërë ngjyhet (1 tbsp. Lugë) duke shtuar ekstrakt bajame (2 ch. Lugë) dhe lëng limoni (1 tbsp. Lugë). Ngjyra të vërtetë të bukura në përbërjen dhe pronat e vaj bajame të ketë përzierje arre (1 tbsp lugë.) Me vajra esenciale - u rrit, limon, selvi dhe livando (1 pikë). Kjo kompani miqësore lehtë zbut linjat e bukura. Një vaj bajame bashkimi i livando, ylang-ylang, kamomil ose pemë çaji në 1: 1 raport për të ndihmuar kuruar sores ftohtë.


Rastësisht, ekstrakte nga arra Royal mund të përdoret si një mjet për heqjen e kozmetikë. Ashtu si çdo yndyrë bimore, ajo lehtë ri kozmetikë pa shkaktuar lëkurë të thatë, flaking dhe reaksione alergjike. Nëse keni vendosur të bukurisë drejtpërdrejtë duke përdorur vaj bajame, të jetë i sigurt për të blerë atë në formën e saj të pastër dhe nuk kërkojnë një pjesë e çdo produkt kozmetike, dhe mos harroni të shikoni në përbërjen dhe vetitë e vaj bajame. Në mënyrë tipike, këto preparate përmbajnë preservatives, i cili në natyrë vychavtsi e arra atje. Për shkak se një përqendrim të lartë të vitaminës E lejon atë që të ruhen për një kohë të gjatë pa aditivëve kimike. Gjithashtu, ju duhet të mbajnë në mend se me përdorimin e bajame të shpeshta, si çdo vaj vegjetal tjetër, bllokuar poret mund kështu të vënë atë në kurset tuaja lëkurës dëshirueshme (1-3 muaj), duke e bërë një pushim të vogël mes tyre (2-3 javë). Kështu nëse ekstrakte pastër nga arra mund të përdoren çdo ditë, maska ​​shtëpi në bazë të tij - në intervale prej një dite.