Mënyrat për të hequr qafe e mall patologjike për pirjen e duhanit


Krijimi Mashkull i duhanit sociale - një problem i madh social. Ka probleme të ndryshme shëndetësore që mund të ndodhë në njerëzit që pinë duhan. Vendin e parë në mesin e tyre është sëmundje e sistemit bronkopneumonare, ajo sëmundje të tilla si bronkit kronik, astma bronkiale. Imuniteti reduktuar lokale e indeve të mushkërive, përmes të cilit mund të lindin pneumoni dhe pleurit. Përveç qenë prej kohësh provuar se pirja e duhanit është një faktor i fuqishëm për të rrit zhvillimin e ndonjë kanceri, nga kanceri i mushkërive përfunduar me kancerin zorrës së trashë. Pirja e duhanit ndikon negativisht gratë në shtatzëni dhe në përgjithësi është një ujëvarë të çrregullimeve në proceset metabolike të trupit. Ju gjithashtu mund të shënojë një faktor i rëndësishëm në sektorin e financës moderne, blerja e cigareve njerëz hedhin shuma larg të mëdha parash. Në këtë artikull ne do të shikojmë mënyrat e gjetjes shpëtoj e mall patologjike për pirjen e duhanit.


Së pari, ju duhet të kuptoni se pse njerëzit ende pijnë duhan. Nuk është sekret se pirja e duhanit është e varur, është shkruar me shkronja të theksuara në çdo paketë të këtë në një televizion dhe radio valëve, pse njerëzit fillojnë dhe vazhdojnë pirjen e duhanit. Ka dy nivele të varësisë ndaj nikotinës dhe një të parë të dobët - fizike varësisë, varësia e dytë dhe më të rënda psikologjike. Konsideroni ato veç e veç.

Varësia fizike nga nikotina
Koncepti i varësisë fizike është e lidhur direkt me mall patologjike për pirjen e duhanit. Edhe në qoftë se një person ka vendosur të lë, dhe një pushim i disa ditësh, ai me siguri do të shkaktojë tym përsëri. Kjo është për shkak të gjendjes që marrë me substanca të cigareve të zëvendësuar disa funksione të substancave të tjera që janë prodhuar zakonisht në trup. Në momentin kur një person bën një pushim, këto substanca nuk janë të dallohen trupin që ka zhvilluar një mekanizëm me konsumin e tymit. Mos marrë asgjë trupi fillon të "kërkesë" nga personi për të pirë duhan. Vetvete Nikotina është shumë e ngjashme me acetilkolinės trurit neurotransmitter natyrore, dhe kryen funksionin e tij. Kur pushim acetilkolinės fillon të prodhojë menjëherë, por mungesa e gjatë krekos nikotina, funksioni i saj të prodhimit është restauruar dhe personi merr shpëtoj varësisë fizike.


Varësia psikologjike mbi cigaret
Një rol të rëndësishëm në varësinë psikologjike luan një qendër ashtuquajtur kënaqësi e trurit. Kjo strukturë e trurit në studimet e shkencëtarëve aktive në përdorimin e duhanit, alkoolit, drogës, dhe si një lojë e fatit. Të fortë për shkak të karakteristikave të brendshme të zhvilluara në njerëz kjo strukturë, aq më shumë ai do të jetë i varur nga pirja e duhanit. Metodat shpëtim në këtë rast duhet të jetë gjithëpërfshirës, ​​dhe çdo përpjekje për të lënë duhanin, ju keni nevojë për një qasje individuale. Mall patologjike për pirjen e duhanit edhe atje për shkak të qëndrimeve shoqërore dhe paragjykimet. Pavarësisht nga kompanitë e forta antytyutyunovi dhe ndërgjegjësimin e publikut se pirja e duhanit është e dëmshme për shëndetin, njerëzit ende vazhdojnë të besojnë se pirja e duhanit është në modë. Në kompanitë e rinj të cilët besojnë se tymi edhe shumë "cool", ose meshkuj të rritur, kur pirja e duhanit është një mënyrë për lehtësimin e tensionit dhe stresi, drag cigare, është konsideruar veprim normale të përditshme.

Për shkak të faktorëve të mësipërm, niveli luftarake psikologjik i mall patologjike për pirjen e duhanit është shumë e vështirë dhe problematike. Mënyrat për të hequr qafe të varësisë psikologjike qëndron në faktin se njerëzit nuk duan vetëm për të hedhur veten duhet të marrë produktet nikotinë, ajo duhet të kuptojnë se pirja e duhanit nuk është në modë dhe nuk ftohtë "që sanëz tabletë qetëson nervat shumë më mirë se sa një cigare tymosur, dhe më në fund Pas të gjitha, se nikotina është i ngadalshëm dhe i dëmshëm për probleme shëndetësore të hershme që nuk mund të ndodhin.


Metodat e duke u shpëtoj prej duhanit ekzistuese
Zëvendësimi cigare
Në tregun e konsumit shumë produkte të cilat pretendojnë është një mënyrë e gjetjes shpëtoj e mall patologjike për pirjen e duhanit, në mesin e tyre patches nikotinë, cigare elektronike, gomë dhe pilulë të veçantë. Parimi i të gjitha këtyre produkteve është se nikotina nuk do të vijë për shkak të cigareve dhe mënyra të tjera. Suva - përmes lëkurës, cigare elektronike, përmes mushkërive, por pa tym, çamçakëz - përmes tabletave mukozës orale - përmes traktit gastrointestinal. Problemi i këtyre zbulimeve është se njerëzit përdorin kur ata nuk e heqin qafe e varësisë ndaj nikotinës, vazhdoi ai, si dhe kur një njeri pirja e duhanit një cigare. Kur ju provoni dhe vidyazykatysya e këtyre substancave, personi dëshiron për të pirë duhan përsëri, dhe shumica e njerëzve, duke hequr suva apo pushim për të gëlltitni tableta, të frustruar dhe të vazhdojnë të përdorin cigare. Përveç dëmeve të provuar pothuajse të gjitha zëvendësuesit e cigareve të tilla si patch nikotina mund të shkaktojë kancerin e lëkurës, gomë - sëmundjet e gojës dhe ezofag me stomak.


Si të shpëtoj nga mall patologjike për pirjen e duhanit
Mënyrat për të hequr qafe reduktohet në një - nuk ka pirja e duhanit. Vetëm kap dhe hedhin. Është e rëndësishme për të mbijetuar pushim e parë të javës, është e rëndësishme që të mos fillojnë duhanin përsëri brenda gjashtë muajve. Bëni cigare - për një produkt të ndaluar. Përveç kësaj, ajo është gjithmonë e mundur për të kërkuar ndihmë profesionale për një psikolog për të ndihmuar në marrëveshje do të mbajë në faza të caktuara kritike kur tymi si shumë. Mënyrat për të hequr qafe të cigareve në vend të vështira në punën, duhet të ketë vullnet të mirë dhe vendosmëri.


Përfundim
Shumica e njerëzve, madje edhe duhanpirësit pajtohen me faktin se duhanit - e keqe. Megjithatë, do të përpiqen për të lënë, jo një përqindje e madhe. Nëse pini duhan, provoni sot - vidyazykatysya!