Zinku është efektive në trajtimin e diarresë


Praktika e përhapur e përdorur shtojcave dietë e zinkut në luftën kundër diarre ndoshta i paefektshëm, hulumtuesit nga India.
Shkencëtarët kanë studiuar efektin e marrë suplemente ushqimore të zinkut në 808 fëmijë nga qyteti i Nagpur. Ajo doli se nuk kishte asnjë ndryshim nga marrja e shtesave ushqimore dhe placebo. Megjithatë, eksperti i Organizatës Botërore të Shëndetësisë tha se 20 vjet e kërkimit provuar përfitimet e përdorimit të shtojcave zinkut.
Diarre - një sëmundje e cila është përgjegjëse për rreth 4% të vdekjeve në mbarë botën. Iyazytsirno zink ndihmon të mbani sistemin imunitar në një mënyrë të shëndetshme dhe ndihmon trupin për të absorbuar ushqyesve të rëndësishme dhe të ujit në gjak, shkruan BBC.


Mangësi zinkut është e përhapur në mesin e fëmijëve në vendet në zhvillim, si dhe rezultatet e studimeve të mëparshme kanë treguar se përdorimi i zinkut në ushqim zvogëlon kohëzgjatjen dhe ashpërsia e diarre. Por një studim i ri nuk mund të konfirmonte efektivitetin e trajtimit të tillë, ka thënë hulumtuesit nga India.