Si të dobishme Propolisi dhe si të aplikoni


Kush e di, që përfaqëson një Propolisi, të shpjegojë se ajo është një substancë natyrore dhënë njeriut nga natyra për përdorimin e metodave të ndryshme. Për Propolisi aroma karakteristike të këndshme, të kujton balsam. Konsiderojnë si të dobishme Propolisi dhe si të aplikoni atë në qëllime terapeutike dhe profilaktike.Get Propolisi bletët të ndihmuar njerëzit që kanë një koleksion të materialit aromatik dhe të dobishme në degët e rinj, pemë e plepit, thupër, Aspen, hirit dhe gështenjë. Vendet më të njohura në vend, ku bletët mbledhin këtë substancë rrëshinor është thupër dhe plep. Në mjekësinë popullore, Propolisi është popullor përdorur për përgatitjen e barnave për trajtimin e shumë sëmundjeve. Për shekuj u shënuan nga rregulla të caktuara, si të aplikoni, për të maksimizuar efektin terapeutik dhe parandaluese.Si të dobishme Propolisi? Propolisi për shumë shekuj të famshme për vetitë e saj shëruese, të cilat janë shkaktuar nga prania në pjesën e tij të komponentëve fenolike. Ky acid fenolike dhe flavonols dhe flavones. Përveç kësaj, Propolisi është i pasur në mirëmbajtjen ferulic, kafe, acid benzoik. Këto acide janë konsideruar ilaç përbërësit bioactive. Prandaj efekti i tyre në trupin e njeriut ka një natyrë terapeutik dhe parandaluese. Acid ferulic, për shembull, trupi mund të vrasin shumë lloje të baktereve. Për acidet fenolike natyrës viskoze të veprimit tipike sepse Propolisi është përdorur edhe në formimin e plagëve të lëkurës dhe Ulçera formacioneve të. I njëjti komponent ndihmon në përmirësimin e capillaries, forcimin e enëve të gjakut dhe të shkaktojë një efekt choleretic dhe diuretik.


Është e qartë anti-inflamator dhe Propolisi. Zonat ku përdorimi i Propolisi është i mrekullueshëm, të ndryshme. Kjo kirurgji, stomatologji, urologjisë, pediatri, Oftalmologjia.

Prania e përbërjes acidit benzoik e Propolisi e bën atë një agjent i fuqishëm antibacterial që nuk ka vetëm të ngadalësojë dhe të parandaluar shfaqjen dhe zhvillimin e trupit të baktereve të dëmshme dhe të rrezikshme, por edhe të të vrasin ato ekzistuese.

Në Propolisi edhe të vogla, por të përshtatshme për trupin e njeriut, nuk janë sasitë e vitaminave B. Dobia e saj është rritur nga prania e proteinave dhe aminoacideve të tilla si aspartik dhe glutamik.


Është interesante dhe fakti se të gjitha këto ushqyesve në mënyrë harmonike së bashku se natyra e marrëdhënieve të tyre është pothuajse e përsosur. Kjo proporcionalitetit natyrore mund të ndikojë negativisht dhe dëmtojnë trupin e njeriut dhe jo për të siguruar funksionimin e duhur.

Përveç kësaj për të qenë i pranishëm në Propolisi minerale të dobishme dhe komponentët aty mbeten sekrecione nga bletët. Ata gjithashtu të përpunuara dhe të bëhet pjesë e kompleksit aktive biologjike.

Propolisi përcaktuar cilësinë në bazë të asaj se sa dylli dhe qëndrueshmëri në të cilën ajo është e pranishme në përbërjen e tij. Për shembull, Propolisi, e cila është marrë nga holstykiv konsiderohet cilësisë më të lartë, të butë dhe i butë. Cilësia e saj është konsideruar më të mira, dhe për këtë arsye të dobishme efekte në rritje të trupit. Propolisi, e cila është një ngurta, bletë vështirë-duke punuar e përdorur në mënyrë për të mbyllur vrimat ekzistuese dhe të çara. Në këtë Propolisi shpesh papastërtitë që zvogëlojnë karakteristikat e tij të cilësisë.


Propolisi nuk është vetëm një rrëshirë të zakonshëm siç është quajtur. Kjo është një droge e vërtetë, e cila mund të përfitojë në situata të ndryshme.

Propolisi ka një tipar karakteristik. Ajo i përket medoproduktam. Por ai është një në mesin e shumë të aftë për të mos humbur të gjitha përfitimet e tyre dhe pronat e shërimit pas valë për një orë. Kjo është një cilësi shumë të dobishme që përcakton se si të aplikoni atë si Propolisi mund të përdoret në një shtet tjetër: ngrohje, zier, e kombinuar me ujë të nxehtë apo të ftohtë.


Metodat, si të aplikoni dhe janë të njohur në sasi shumë të mëdha. Ju mund të gatuaj zgjidhje alkoolike e Propolisi veten duke përdorur objekte shtëpiake. E njëjta zgjidhje mund të bëhen pa alkool, me bazë uji. Atëherë ajo duhet të jetë zier për të paktën një orë. Propolisi mund të përdoret gjithashtu si një mjet të jashtëm, dhe si e brendshme. Në formën e shenjte ajo mund të bëj. Propolisi është shtuar shpesh në mjaltë, e cila kushton vetëm rritet. E njëjta tretësirë ​​ujore alkoolit dhe mund të përdoret jo vetëm për aplikim të lëkurës dhe plagëve, dhe për përdorim të brendshëm.


Si propolis dobishme në trajtimin e infeksioneve fungale? Propolisi mund të ndikojnë në mënyrë të favorshme vendndodhjen e kontaminuar me kërpudhat. Thjesht fshij këtë vend Propolisi paprekur. Largimi i dhëmbëve të rënda dhimbje të jetë e mundur, kur të aplikoni aplikimet e bëra me Propolisi.

Çfarë është e dobishme në sëmundjet e Propolisi mbrapa? Duke përgatitur me Propolisi veçanta pjatë, ju mund të lehtësojë dhimbjen me radiculitis dhe osteokondroza.

Për të marrë përfitimin maksimal nga Propolisi, dhe jo të jenë të pakënaqur në pronat e saj, është e nevojshme për të blerë vetëm ata njerëz ju e dini. Me blerjen e rreme dhe me cilësi të ulët Propolisi, ju ndjeni efektet e saj shëruese, dhe nuk lënduar, por më vonë krejtësisht padrejtësisht do të konsiderojnë atë produkt të panevojshme.


Para Propolisi përdorimi për qëllime mjekësore për të trajtuar sëmundjen tuaj, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj për këshilla në lidhje me mundësitë dhe fizibilitetit të zbatimit të saj në këtë rast. Mos të ndërhyjë dhe të sigurojë ndonjë alergji të Propolisi dhe produkte të tjera të bletëve për të shmangur pasojat e pakëndshme. Ndiqni këto përmasa, dhe trajtimi i Propolisi domosdoshmërisht përfitojnë!