Bardhë Depresioni


Nëse ju vazhdimisht ndjek lodhje dhe mërzitje, në qoftë se ju nuk keni arsye për gëzim dhe dëshirë që të ketë argëtim, në qoftë se ju fle dhjetë orë në ditë dhe vysypayetesya, atëherë ju kapur dimër "e bardhë në depresion" dhe të mos përpiqet vidzhartuvatysya se hapësira thjesht rënë në letargji.

Depresioni Winter është i ndryshëm nga depresioni sezonal që fillon jo, aq serioze, ajo shkon si një kusht sfond, dhe kështu ajo shpesh shkon pa u vënë re dhe është perceptuar si një reagim normal për zyyazykay sezon. Megjithatë, një qëndrim serioz për gjendjen e tij psikologjike mund të çojë në pasoja shumë të pakëndshme, të tilla si varësia e alkoolit. Përveç kësaj, zyyazykay shpretkë ndryshe dëshpëruar vjeshtës rrallë që lidhen me humbjen e dashurisë, rënie seksualitetin, arsye shteti kryesore - mungesa e emocioneve.Ka pas festave të qëndrueshme të qëndrueshme ulje sfond emocional mund të zgjasë deri në fund të shkurtit dhe të dukshme si apati, rrit jostabilitet emocional (p.sh. tearfulness) reflektimet e trishtuar për jetën (kriza e moshës së mesme, kapacitet profesionale).

Për të mësuar se si të njohin dhe humbjen e "depresionit të bardhë", thotë mjeku-terapist regjistrit Evropian Igor V. Lyakhov.


Si një i burgosur i "depresionit të bardhë"


Më të prirur për depresion "bardhë" njerëzit emocionalisht vetmuar jeta e të cilëve është shpenzuar sipas skemës: "në shtëpi - punë, punë - shtëpi". Apati zhvillimit në raste të tilla është kryesisht për shkak të mungesës së emocioneve.


Në mënyrë tipike, rrjeti i "mërzinë borë" të marrë njerëz në jetë janë informatat minimale vyzualyzyruyuschaya, orarin e tyre të përditshme thyer ritmikisht vetëm për të fjetur, duke shikuar televizion dhe të punojnë. TV gradualisht imperceptibly zëvendëson jetojnë emocionet e njeriut. Prandaj, zakonisht viktima të "depresionit bardhë" tregojnë TV në dhomën e tyre shkon vazhdimisht, edhe kur ata janë në gjumë, pasi kjo krijon një prani të drejtpërdrejtë emocional.

Shumë shpesh personi që është në apati duke u përpjekur për të "ëmbël" e alkoolit humor mbrëmje shpesh zhvillon jashtë në mënyrë të pafajshëm "alkoolizmi birrë", e cila në thelb nuk ndryshon nga çdo formë tjetër e pasionit shkatërruese. Kur një person ulet çdo natë përpara vetëm me një shishe birrë një ekran blu, vetmia e tij emocionale gradualisht bëhet më e fuqishme, dhe si rezultat, reduktuar veprimtarinë shoqërore. Në të ardhmen, pavarësisht nga disponueshmëria e ftesave tërheqëse, ai qëndron në shtëpi, dhe në qoftë se ata bien dakord, me vështirësi shumë të madhe. Shndrit vetminë në shtëpi në mbrëmje zyyazytsi kafshët shtëpiake janë, megjithatë, disa prej tyre këtë kohë të vitit rrjedhës së shumë të lehta në shtetin e "letargji", por ecje të rregullt në rrugë me një qen në mënyrë të qartë të mbush me gëzim dhe të japin vitalitet.


Në qoftë se sindromi i personit emocionale Burnout në mënyrë të qartë nuk duan të shkojnë në punë, dhe vetëm kur ai zgjohet përsëri interes në profesion mund të konsiderohet shërohet, atëherë personi zyyazytsiy depresion nuk mund të përcaktojë nëse janë apo jo ai do të merret me detyrat e zakonshme profesionale, ai " dështimi emocionale ", sepse ai nuk ka kujdes.

Pothuajse të gjithë profesionistët HR dhe liderë të organizatave të ndryshme theksojnë se në periudhën zyyazykay punonjësit e tyre punojnë më pak efektive, "bilanci i energjisë" e tyre është shumë më e ulët se në sezonet e tjera.


"Depresioni Bardhë" - është sfond emocional, të cilat mund të zhvillojnë sëmundje më serioze. Dhe atëherë situata nuk mund të shpjegohet thjesht si njerëz beriberi që kanë gjithçka në mënyrë që me konsumimin e vitaminave të marrë listat e viktimave ", shpretkë dimrit."

Në mënyrë paradoksale, por kundër acar shënuar përmirësim në gjendjen psikologjike, fuqizuar animates ftohtë si në qoftë se "ngrirë" emocionet dhe na bën të harrojmë humor apatike.

Rasti i praktikës psikoterapistëve regjistrit Evropian Igor Vyacheslavovich Lyakhov.


Duhet të theksohet se në bazë të sundimit të konfidencialitetit dhe anonimitetit, të dhënat personale, dhe të ndryshojë disa detaje të biografisë. Çdo rastësi me njerëz të vërtetë të rastit.

Në mes të dimrit, fjalë për fjalë, në ditën e tretë pas festimeve të Vitit të Ri në pritje erdhi një njeri i ri, le të thërrasë atë Alex. Alex biznesmen shumë i suksesshëm, ai ka një biznes të qëndrueshëm serioz, puna e tij nuk ka ndryshime sezonale. I riu e pyeti në lidhje me uljen e dëshirës seksuale. Doli se ai nuk ka partner të përhershëm. Duke folur për veten e tij, Alex ka thënë se kohët e fundit më të lehtë për të kaluar kohën e tyre të lirë në shtëpi vetëm me një gotë konjak. Më parë, ai i pëlqente të jetë në klubet e natës në modë, por kohët e fundit ajo filloi të shkojë atje si një punë, në vende ai ishte i rregullt, të gjithë e dinin atë, dhe shumë shpejt, madje edhe në kompaninë gëzuar ai ndjeu trishtuar.


Megjithatë, humor i trishtuar gjithmonë lindin Aleksei zyyazykay në kohë, çdo vit ai mezi prisnin në fund të marsit, kur më në fund u shfaq shenjat e para të pranverës siberian, dhe ndonjëherë edhe shkoi në qejf. Rëndësishmja, Alexei njeri shumë intelektual, i zhytur në mendime, dhe në ditët e fundit para se të shkojnë për t'u konsultuar me ndjenjën e tij të brendshme të mërzinë ka arritur madhësinë e një malli të dhimbshëm. Ai nuk ishte i kënaqur kënaqësi, kënaqësi është në verë, vjeshtë, ai pëlqente sauna, por edhe këtë dimër malluar nahanyaly për të.


Gjatë konsultimeve të parë zbuloi se ajo është një përkeqësimi i krizës së moshës së mesme. Gjatë psikoterapisë fokusuar analitike u zbulua se secili dimrit një njeri problem i ri në rritje ndodh gjatë kësaj periudhe e fatkeqësisë ai të ndodhë në jetën tuaj personale dhe në punë.

Alex tha një ëndërr që ai ëndërronte disa ditë para Vitit të Ri dhe të frikësuar shumë. Në ëndërr ai ishte në banesën e tij pas punës. I riu shkoi në pasqyrë dhe pa se shumë të vjetër dhe ajo rotted dhëmbët dhe ai ndjeu një dhimbje dhëmbi fortë. Pastaj Alex vrapoi në bar derdhur pijen konjak, por jo i dehur, ai përsëritet përsëri dhe përsëri, por alkooli në atë në qoftë se nuk ka vepruar.


Çuditërisht, gjumë efekti ka ndryshuar, ai e pa veten në mes të fushës bardhë makinë, ku ishte asgjë, ka pemë, ka bush vogël, ai ndjeu një neyyazytsirnu dhimbshme e etur. Alex nuk e ka parë, por mendonin se neyyazytsirno vjetër, duart e tij që mbajnë timonin ishin çrregullësi rrudhat hulli. Dukej në kokën e tij, vetëm një mendim: "Ai i vetëm, kjo nuk është asgjë, nuk ka pritur." Në jetën reale, i riu ndjerë të vetmuar, ai kishte shumë miq, ai vazhdimisht ka vizituar klubet e modës, ku të gjithë e njihnin.


Gjatë rozyazyka tej zbuloi se dy vjet më parë shteti filloi të ngushta, pasi Alex seriozisht grindur me miq të ngushtë që ata janë tani, ende duke folur, pasi ata kanë një biznes të përbashkët, por besimi në mes të tyre dhe nuk rifilloi. Njeriu më i ri nuk ishte me të vërtetë miq të ngushtë dhe një marrëdhënie të besuar. White Dream shkretëtirë bora simbolizonte vetminë e pafund që është ndjerë thellë poshtë Alex.

Ne gjithashtu duhet të theksohet se i riu ishte fenomeni i "dobësisë psikologjike". Në mendjen e tij ishte skemë e qartë një model i përvojës së kaluar, e cila e ka formuar këtë "rreth vicioz" në marrëdhëniet me seksin e kundërt. Ai u bë i njohur me vajzën, pastaj pasoi marrëdhënien seksuale, disa kohë në mes të mosbesimit në rritje që kontribuoi për rezultat shpërbërjes. Arsyeja për grindjet ishin arsye të ndryshme, por ato janë të bazuara vë një pyetje: ". Ajo që është me të vërtetë e rëndësishme për këtë vajzë, vetë apo paratë e mia"


Sigurisht, mendimet e tilla mund të kontribuojnë në zhvillimin e mëtejshëm të marrëdhënieve, të riu shpesh inatosur, frika e vazhdueshme pabaza kontribuar jo vetëm një humor të keq, por sëmundjeje. Si rezultat i rritjes së agresionit thjesht grisi fillojnë marrëdhënie.
Në themel të gjitha këto struktura psikologjike gënjyer kompleks inferioriteti. Ai ndërhyri ndërtuar marrëdhënie jo vetëm me seksin e kundërt, por edhe me miqtë. I riu u përmend gjatë konsultimeve që ai në mënyrë të përsëritur negociuar me kompaninë që të kaloni një pushim në natyrë, për ski, por në mesin e dëfrim sikur nuk duroi një gëzim të çuditshme thyen dhe u kthye në qytet.


Gjatë këshillimit të mëtejshëm Alex tha se ishte shumë më pak tezgë në të tjerët, vartësve të tyre, dhe në përgjithësi ndjehet shumë më mirë. Pas disa kohe i riu përbashkët lajmin e mirë, ai ishte takim një vajzë. Në këtë fazë konsultimi ka përfunduar, por thënë lamtumirë, Alex ka thënë se puna nuk është përfunduar, megjithatë, deri në janar të vitit të ardhshëm dhe nuk duket.

Një vit më vonë, në mes të janarit, i riu u kthye përsëri në konsultim, ai më tha se ndihet më mirë se një vit më parë, por disa nga problemet e tij të fundit ka mbetur i pazgjidhur. Me vajzën që kishte grindur, miq të ngushtë ai nuk është paraqitur, dhe ai ende shkon në klubet e natës si në punë.


Gjatë këshillimit të mëtejshëm Alex u bë sport i ri dinamik të interesuar, dhe një tjetër tre konsultime ndjerë mirë. Ai u shfaq për të kapur miqtë dhe interesat e tyre nuk janë të lidhura me biznesin e përgjithshme, jo me vajzat.

Në prag të Vitit të Ri Alex quajtur thjesht dhe tha se ai është i mirë, ai ka një magjepsje të ri dhe miq të rinj, komunikimi me të cilin sjell atij kënaqësi. Ai pothuajse i lumtur.

Komente për sytuatsyy.Lyubыe aktiviteteve të qëndrueshme të grupit të punësimit, nëse klubit fotografisë amatore, grupi i trajnimit psikologjike apo ski udhëtime, shumë mirë rrjedhin nga gjendja e depresionit sezonal, pasi njom jetën e përditshme emocionet."White Depresioni" - epidemi dimrit


"Depresioni Bardhë" ndodh jo vetëm për njerëzit të vetme, nuk i burgosur e saj të rrallë të merrni familje të tëra. Ka çifte që bashkërisht të rrjedhin në shtetin e splines dimrit, dhe ata fillojnë të shpenzojnë më pak larg, nuk shkojnë në vende publike, humor depresion reflektohet në seksuale, marrëdhëniet ndërpersonale, ka një palë "dumbness emocionale."

Në raste të tilla është përpjekje mjaft e natyrshme për të kompensuar mungesën e emocion nga konflikti. Në sipërfaqësore "noton" nuanca të cilat më parë kishin asnjë vlerë. Ajo është nervoz, ai nuk e mbylli tubat e pastë dhëmbësh, ajo nuk mund të lëvizë që përhap në të gjithë historinë e saj. Këto zakone ata kanë qenë gjithmonë, por arsyeja e konfliktit janë vetëm gjatë "depresionit të dimrit". Është e natyrshme që konfliktet e tilla nuk sjellin zgjidhje për problemet, por në këtë mënyrë të kompensojë mangësitë e marrëdhënieve partnere emocionale. Iniciatori i skandalit mund të bëhet si ai, dhe kjo zakonisht është ai që shkon më e vështirë e depresionit. Pas një grindje, kur ka pasur një përparim emocionale, të dy partnerët të ndjehen lehtësim psikologjik, ata bëhen aktive fillojnë të bëjnë gjëra që ju duan.


"Depresioni Bardhë" përfshin familje të tëra, zakonisht pas ata bëjnë një pemë e Krishtlindjeve nga shtëpia. Pas një javë në secilin nga anëtarët e familjes mund të shihni manifestimet e ndryshme të "ankthit dëborë." Në përgjithësi, kjo duket si një rënie në aktivitetin brenda familjes, zonjë, duke qenë shtet apatike, harrojmë për çështjet e zakonshme të tilla si gatim. Sigurisht, kjo nuk duhet të bëhet një problem serioz, vetëm të mbështesin njëri-tjetrin, të tilla si chip dhe të shkoni në darkë në të mirë kafene në rrugë tjetër.


Megjithatë, nëse konfliktet data shpërthen, ajo mund të mbulojë jo vetëm të gjithë anëtarët e një familjeje, por fqinjët në ulje. Në këtë rast, lufta - një ilaç për mërzitje, dhe kjo nuk është e rëndësishme se çfarë ose ndaj të cilit ajo është parë, gjëja kryesore është shprehja e emocioneve, lirimin e agresionit akumuluar.

Jo alternativa më e mirë, kur për të zbatuar emocionet e tyre personale të fillojnë të rriturit, përdorim shpesh të pandërgjegjshme e fëmijëve. Kështu, në këto momente, disa familje mund të shohin një nivel më të lartë të kërkesave për fëmijët e zakonshme, të rënda me pasion ndjekja përparimin e tyre. Sigurisht, në qoftë se kjo nuk ishte para se fëmija e kupton se nuk është atje, për të marrë rrjedhë të panevojshme agresioni nuk është shumë e bukur.

E pra ato familje që janë në gjendje për të bërë miq me njëri-tjetrin dhe me familje të tjera për të mbledhur, ndajnë emocionet, për të krijuar dhe për të ruajtur traditat e tyre, njerëzit e tillë nuk kanë frikë nga "depresioni të bardhë."

"White Depresioni": problemet e diagnostikimit

Disa njerëz kanë një numër të festave të Vitit të Ri mund të provokojnë një lloj frustrimi me jetën. Shembull hyri në një vit të ri, por jeta e mbetur e njëjtë, të vjetër. Ashtu si ai ka punuar në të njëjtat kushte në dhjetor dhe ditët e fundit gri në janar, asgjë të re.

Ndryshe nga depresioni sezonal, kur ajo është e ndritshme të mjaftueshme për të blerë një çadër dhe të planifikojë një udhëtim interesante, depresioni dimëror pothuajse tërësisht pa u vënë re redukton sfond të përgjithshëm emocional: përralla të gjitha pritjet pushime pas të pranverës larg, dhe nuk e di se çfarë do të jetë. Megjithatë, në shumë raste, shijimi i parë i forcës pranverë vidtanuty emocioneve të ngrira.


Depresioni Winter - reduktimin sfond emocional, të cilat janë ekspozuar për më shumë njerëz që jetojnë në grupe të qëndrueshme shoqërore, neobъedynennыh emocionalisht. Shumë shpesh "depresioni i bardhë" shërbëtorë vuajtjet. Njerëzit aktivitetet profesionale të cilëve, zgjon në to vetëm mërzitje, zemërim, apatia, reduktohet sfond të përgjithshëm emocional.

Identifikimi shenjat e "depresionit të bardhë" nuk është e vështirë:
Festat janë mbi, ju hequr xhingël shkëlqim dhe pema e Krishtlindjeve, ngjarjet e mëposhtme larg, dhe shpirti i pakuptueshëm ankthi, zemërimi dhe lotët derdhje në çdo, madje edhe me makinë më të maloznachytelnomu

Ju fituar peshë të shpejtë, që është thjesht duke u përpjekur për të "kapur" mërzinë pakuptueshme dhe depresioni
Për t'u çlodhur ju, kështu që të ulen të qetë në një karrige në frontin e një ekran blu me një gotë diçka alkoolike.
Fun Zyyazytsi si hipur një slitë, patinazh, ski nuk është për ju, ju kohët e fundit më të lehtë për të biseduar me miqtë në telefon se sa të bëjë përpjekje dhe të kapërcyer pesë ndalesa.
Ju gjithmonë duan të fle, edhe në qoftë se ju fle për të paktën dhjetë orë në ditë.
Nëse ndonjë nga këto deklarata vjen tek ju atë që keni nevojë për të ndryshuar diçka në një jetë të njohur në vend shpëtuar nga robëria "ankth dëborë."


Shpesh një burrë thotë se ai dëshiron të shkojë në shtrat, dhe në përgjithësi disastrously nuk po fle sa duhet, por ëndrrat praktikisht pothuajse aq sa në gjumë. Ky lloj përpjekje për "gjumë" kohë për udhëtim jashtë periudhë të vështirë të jetës. Pra, ka një rreth vicioz: shteti i "presin" Vetëm më tej rrit izolimin social që gradualisht përkeqëson situatën.

Nëse "depresioni i bardhë" të bëjë asgjë, ajo mund të çojë në më shumë probleme serioze psikologjike. Për shembull, zhvillimi i varësisë alkoolit. Acarim të vazhdueshme, mërzinë dhe apatia shkaktojnë dëshirë mjaft të natyrshme për të "lehtësuar stresin", ndërsa zgjedhur më e lehtë, por jo alternativa më e mirë - alkool. Pra, ka një tjetër rreth vicioz, një pije, por kjo nuk do të bëhet më e lehtë, por situata është vetëm duke u përkeqësuar, një ndjenjë e fajit dhe komponentëve të tjerë varësisë keqe pak psikologjike, alkooli eventualisht mund të çojë në degradimin e individit. Si rezultat, ajo është më e lehtë për të pirë një gotë vodka vetëm, me makinë në tjetrën dhe chat në kompani. Është e mundur për të shkuar për të vizituar miqtë, por nuk ka dëshirë, dhe të preferuar për të komunikuar me anë të telefonit. Sigurisht, asgjë e tmerrshme nuk ka ndodhur ende, por ka diçka që të marrin në konsideratë seriozisht.


Një tjetër formë e varësisë, e cila mund të gjenerojë "depresioni dimëror" - kumar - interes të tepruar në kumar. Disa entuziastë kazino theksohet se zyyazykay herë që ata zgjuan një interes të veçantë në lojë, ndërsa në verë mund të jetë një për të mos përmendur kohë të gjatë ekzistenca e shtëpisë kumar.

"White Depresioni": nuk e le veten të ngrirë

Shteti "depresioni i bardhë" i merr pothuajse asnjë ndryshime të jashtme të dukshme. Ndryshimi sfond emocional është e lehtë për të rregulluar, për shembull, të lexoni një libër interesant, kështu që "të ushtruar" botën e tyre emocionale, të përjetojnë emocionet harruar. TV, pavarësisht nga imazhet ndritshme, nuk e ngarkuar emocionalisht. Shumica e shpejtësisë nuk është informacion i rëndësishëm, ndërsa në "depresion borë" emocionet e nevojshme, ndjenjat, përvojat. Pra, nëse ju vendosni për të ende të "kuruar" nga "ankth borë" posredstvam TV, marr posaçërisht për këtë film interesant, posmiytesya ose një britmë të mirë së bashku me karakterin kryesor, Shkoni ndiqeni në vorbull të aventura dhe neyyazytsirnyh "ankthi borë" Retreats nën presion Përvojat kinematografik.

Largim ideal nga "mpirje emocionale" - duke vizituar teatrin, ku ka një prani unike. Është po aq e rëndësishme për të diskutuar pasi kompania pa të dashurit, pjesa relive emocionet.

Teknologjitë moderne ofrojnë mundësi të reja për komunikim të zakonshëm. Nëse ju kanë pushuar gjatë për t'u takuar me miqtë e tyre dhe herë pas here thirrje në telefon, problemi i komunikimit, të njohurit e reja mund të zgjidhet lehtë duke përdorur internetin, sistemi ju lejon të gjeni World Wide Web jo vetëm miq të rinj, por edhe dashuri të re. Si akute dhe një mungesë kronike e emocion në sezonin zyyazykay lehtë kompensohet kur komunikimi në chat dhoma, ICQ.


Ndryshe dëshpëruar vjeshtës me "depresion bardhë" një prej diellit, ngjyra - dhe terapi të lehta nuk janë të mjaftueshme. Ju duhet të merrni informacion emocionalisht me ngjyrë. Pra, dimrit është e rekomanduar që të mos heqin dorë nga kontaktet sociale shkojnë për të vizituar, të angazhohen në ekipe sportive. Ajo ka qenë prej kohësh vërejtur se ata të cilët rregullisht e viziton pishinë, rrallë vuajnë nga depresioni sezonal.

Shkëlqim shkëlqim veshje të brendshme ju lejon të ndryshoni emocionalisht, të fituar përvoja të reja. Emocionet e reja që ju mund të jetojnë me të dhe komunikimin me njerëz të rinj interesante, siç janë grupet psikoterapi trajnimit, të cilat ju mund të vizitoni me gjysmën e tij të dytë.


Nëse ju vazhdoni të flisni për mundësinë e rritjes së sfond emocional, dimrit - koha më e mirë për të ndryshuar brendshme e njohur, jo domosdoshmërisht të kryejë ndryshime globale nganjëherë të mjaftueshme për të përcaktuar ndryshimin humor mërzitshëm perde ose disa detaje të tjera të vogla të brendshme, ndryshimi rrethim.

Depresioni, sidomos në dimër, është një gjendje në të cilën pavarësisht nga të gjitha stereotipeve, stresi shumë të dobishme. Prandaj, paraqitja e mërzinë butë në mënyrë të sigurtë të ulen në sajë, veshin patina apo ski dhe për të marrë në dial tuaj me shpejtësi, ndërsa ju nuk janë kapur shpretkë dëborë. Active zyyazykay sport - një të mirë psikologjike tronditje-up që do të ju njom me emocione të reja, por edhe një shëtitje të thjeshtë nëpër përrallë automobilave zyyazytsiy mund të përmirësojë në masë të madhe gjendjen tuaj.


Gri dhe sfond të bardhë emocionale që i jep një ndjenjë të mbajtur konstante, paaftësia për ta kthyer rreth hapësirës në të cilën ndjenjat tona, emocionet, ndjenjat ngrijë, duke e kthyer në blloqe akulli. Ilaqet kundër depresionit në rastin e "depresionit të bardhë" të paefektshme. Njeriu vetë vetëm mund të sjellë veten nga kjo gjendje, ai e di vetëm një mënyrë mbrapa, në fakt, ai solli veten në këtë shtet. Ndonjëherë është më e lehtë të shikoni për një mënyrë në kompani, sepse parandalimin dhe trajtimin e "depresionit dëborës" trennynhovыh efektive të trajnimit në grupe, mënyra ndonjëherë më e lehtë për të kërkuar duke përdorur udhëzues udhëzues kartë drejt mënyrën e dëshiruar, atëherë pse të mos nënshkruajë për këshilla individuale.


Çdo formë e krijimtarisë eliminon apati, kjo nuk ka rëndësi, ju ende mund të tërheqë, gdhend, për të shkruar muzikë, poezi, ndoshta tani është koha për të treguar talentin e tyre. Kërko hobi, hobi interesante, do të thotë për të hequr qafe mërzinë, për të bërë vaksinimin parandalues ​​të "depresionit të bardhë." Nga rruga, kanë njohur gjatë se tonë mendore mirëqenien në një farë mase përcakton shëndetin fizik, ndoshta për shkak se i gëzuar, njerëzit miqësore rrallë sëmuren në dimër.
Svetlana Kuhteryna