Të gjitha sëmundjet të nervave të Psychosomatics


Aktualisht sëmundje Psychosomatics provuar plotësisht. Kjo mund të jetë sëmundje psikosomatike, madje edhe ato që tërësisht nuk pranohen si të tilla. Shumë njerëz mendojnë se të gjitha sëmundjet ndryshme Simptomet, shkaqet, dhimbje të lokalizuara dhe patologji. Besohet se nëse një person, të tilla si një dhimbje të fytit - ajo është e ftohtë, në qoftë se trupi i nxituar - ngrënë diçka të gabuar. Pak njerëz e kuptojnë se në fakt të gjitha sëmundjet e nervave. Përkundrazi, shumë kanë dëgjuar këtë deklaratë, por ai nuk mund të besoj se shumica e sëmundjeve janë psikosomatike. Sëmundje psikosomatike origjinës të tilla si hipertension, ulcerative kolit, anorexia nervosa, gastrit, bën askush nuk dyshon. Por kjo është vetëm shembujt më të habitshme që tregojnë se ka sëmundjet e nervave. Një person i cili vazhdimisht mendon stresit në punë ose në shtëpi, thjesht nuk mund të jetë i shëndetshëm. Sistemi i tij nervor pothuajse vazhdimisht në një gjendje tensioni. Truri dërgon impulset nervore të organeve të tjera për të trajtuar ato ose probleme të tjera. Tashmë provuar se nën stres truri dërgon një impuls në zemër, duke rezultuar në njerëz rritur presionin e gjakut dhe rrit rrjedhjen e gjakut. Teorikisht, është e nevojshme që të ketë punën më të mirë të trurit, e cila së shpejti do të shtypë stresin. Në një situatë stresues personi nuk duan të hanë. Arsyeja për këtë janë sinjale të caktuara që vijnë nga truri. Këto sinjale të reduktuar prodhimin e lëngut të stomakut, e cila është shumë efektive suppresses uri dhe do të lejojë trupit për të hedhur të gjitha përpjekjet për të luftuar tensionin nervor.


Këto janë vetëm shembuj të marrëdhënieve ndërmjet ndodhjes së një situatë e vështirë dhe zhvillimin e sëmundjeve të caktuara. Aktualisht, kjo marrëdhënie kushton një ilaç të tërë kapitull - Psychosomatics. Studimi i tij i përfshirë shkencëtarët më të talentuar nga e gjithë bota. Por ata janë psikologë, psikiatër dhe psikoterapist. Duhet të theksohet se sëmundje psikosomatike nuk ka të bëjë me simulim konvencionale. Në këtë rast, njerëzit me të vërtetë të sëmurë dhe nuk e kuptojnë se shkaku i sëmundjes së tij ishin çrregullime fiziologjike, si dhe psikologjike. Kjo sëmundje shfaqet në një formë që kërkon ndërhyrje mjekësore. Ideja se shumica sëmundje mund të shërohet vetëm pas një vizitë në një terapist, është e gabuar. Kur një person mëson të sëmundjes së tij, sëmundja është tashmë në një fazë që kërkon trajtim të menjëhershëm. Së bashku me trajtimin në një specialist të ngushtë, ju keni për të trajtuar një psikolog apo terapisti. Mjeku do të ndihmojë për të gjetur shkakun e frustrimit dhe të rregulluar atë. Në qoftë se vetëm trajtojnë specialistë sëmundjes, ka të ngjarë shpejt rikthim ndodh si shkak i çrregullimit nuk është gjetur. Psikoterapistët janë tri shkaqet kryesore të çrregullimeve psikosomatike. Arsyeja e parë - tendenca gjenetike ose kushtetues të një organi. Për shembull, një person mund të ketë një trashëgim të keq dhe vuajnë nga alergji çdo herë fillon të marrë nervor. Një shembull i kësaj tendence mund të jenë edhe tiparet e strukturës së ndihmon tretjen e ushqimit dhe sistemeve kardiovaskulare trashëguara. Arsyeja e dytë - është, në fakt, shumica e stresit. Në këtë rast, një njeri të vetëdijshëm se trupi i tij është një ngarkesë e madhe. Disa mjekët thonë se një organizëm sëmundje jep një mundësi për të marrë një pushim. Për shembull, nëse një person është duke punuar në zyrë gjatë gjithë ditës dhe shtatë ditë në javë, atëherë ai do të bëhet i sëmurë, duke e lejuar atë për të harxhuar disa kohë ndërtimin dhe pushim nga nxitim. Pra nuk është një restaurimi i natyrshëm i vitalitetit. Shkaku i tretë i sëmundjeve psikosomatike - konfliktet e brendshme të vetëdijshme dhe të pavetëdijshme. Disa njerëz kanë tendencë që të angazhohen në vetë-viktimizimit". Ata gjithmonë mendojnë për duke u përpjekur për të dramatizuar çdo gjë. Kjo është një cilësi shumë të dobët dhe, në praktikë, kjo çon në sëmundje të rënda të tilla si sëmundje të zemrës, ulcerat, dermatit atopic, sëmundje tiroide. Ka raste kur një person është duke përjetuar konflikt të brendshëm, por nuk është i vetëdijshëm për këtë. Për shembull, ai ka të bëjë një gjë, por poshtë thellë ai dëshiron krejt të ndryshme. Pavarësisht nga fakti se një person nuk mund të ndjeni ndonjë siklet të dukshme emocionale në lidhje me këtë, ai mund të jetë ende i sëmurë, si të gjithë pa ndjenja ka të njëjtin efekt në trup si të ndërgjegjshëm. Ajo është tani pothuajse vërtetohet se tensioni nervor, çrregullime mund të shkaktojë zhvillimin e sëmundjeve të rënda të tilla si tumoreve beninje dhe malinje. Në azhno kuptojnë se të gjitha sëmundjet psyhosomatychekye duhet të trajtohen së bashku. Mundësisht trajtimi do të bëjë dy ekspertë, por ata do të punojnë në çifte dhe të zgjedhin së bashku mënyrën më të mirë për të zgjidhur të gjitha problemet shëndetësore që kanë dalë në pacientët e tyre. A nuk nënvlerësojnë punën me psikologun. Një specialist kompetent do të ndihmojë për ta bërë të eliminuar rikthim. Nëse është e nevojshme, mjeku edhe mund të caktojë trajtimin e pacientit në një spital, ku njerëzit mund të shpëtojnë nga e gjithë kjo i shqetësuar në lidhje me të, dhe të mendoni mirë për shëndetin e tyre, si fizike ashtu edhe shpirtërore. Pohimi se të gjitha sëmundjet e nervave - jo fjalë boshe. Aktualisht, shumë sëmundje Psychosomatics provuar plotësisht. Prandaj, shumë ekspertë sugjerojnë pacientët e tyre të shërohet jo vetëm trupin, por shpirtin.