Trajtimet Depresioni, simptomat, shkakton depresion


Depresioni ose shteti depresive - një shtet i çrregullim mendor për të cilat karakteristikë "treshe depresive". Kjo treshe është e karakterizuar nga një rënie e mprehtë në besim dhe vetë-respekt personale, humbje e interesit në jetën dhe aftësinë për të përjetuar momente të gëzueshme, inhibimin motorike.
Çdo vit numri i pacientëve me depresion dhe çdo banor i pestë i planetit ka vuajtur në depresion e tij të jetës. Rreziku i kësaj sëmundjeje duket kërcënuar abuzimin e ilaqet kundër depresionit, drogës psikotrope, alkooli, droga. Të gjitha me sukses për të trajtuar depresionin, por pavarësisht numrit të pacientëve me depresion të rëndë është në rritje dhe kurë universale për depresion nuk është gjetur. Çrregullim mendor vuan 10% të planetit tonë mbi 40 vjet, dhe në mesin e njerëzve mbi 65 vjeç çrregullime depresive janë tre herë më shpesh. Depresioni është e zakonshme në mesin e të rinjve në rangun prej 10 deri 16 vjet. Si të dal nga depresioni, si dhe se si të përballen vetëm me depresionin? Çudi shumë njerëz. Së pari, ju duhet të saktë të identifikojnë llojin e depresionit në të cilën ekspertë të ndihmojë


Shkaqet e depresionit
Arsyet për origjinën e depresionit dhe shteteve depresive janë të ndryshme. Ajo mund të jetë përvoja dramatike në lidhje me humbjen e një personi të dashur apo punë dhe pozitë në shoqëri. Në këtë rast, depresioni reaktiv lidhur me ngjarje ose situatë të jashtme. Dhe në mungesë të arsyeve psikologjike apo fizike është fjala për depresion brendshëm endogjen. Një teori e depresionit - mungesa e aminet biogenic (dopamine, serotonin, norepinephrine). Mungesa e dritës së diellit shkakton depresion sezonal. Efektet anësore të barnave gjithashtu shkakton depresion në njerëz. Nëse anuloni mjekim vjen çlirimin nga depresioni. Pritja neuroleptics neuroleptiku provokon depresion të rëndë që zgjat për dy vjet. Dhe alkoolit, sedativë dhe opiateve, stimuluesve dhe droga zhvillon më shpesh depresioni. Somatohennыe zhvillimin depresioni për shkak të sëmundjeve somatike. Dhe këto sëmundje janë të shumta dhe përfshijnë neurologjike, endokrine dhe sëmundje të tjera fizike.

Semundjet neurologjike: sëmundja Wilson, goditje, traumatik - dëmtimi i trurit, dementia, sindromi apnea e gjumit gjate gjumit, epilepsia, narkolepsia, korea e Huntington-it, sëmundja e Parkinsonit, hydrocephalus, tumoret e CNS
Çrregullime endokrine: sëmundja Cushing, sëmundja Addison, ndryshimet hormonale pas lindjes hiperparatyreoyidyzm, hypoparatyreoydyzm, diabet
Gjendja somatike: uremia, hepatit kronik, kanceri, porphyria, infeksionet virale, avytomynozы, hiperkalcemia, hyponatremia

Simptomat Depresioni
Simptomet e depresionit manifestuar në çrregullime të gjumit dhe syçeltësi, rritjen e nervozizëm dhe zemërim, apati, trishtim dhe vetmia, lodhje dhe rënie vitalitet, pesimizëm, overeating, dhimbje koke, humbje e oreksit, dhimbje barku, diarre, ankthi dhe braktisjen e detyrave Përpjekjet për vetëvrasje
Llojet e Depresioni
Të gjitha llojet e depresionit ndryshojnë për nga natyra, simptomat dhe kohëzgjatjen e kursit. Ka disa lloje: klasik, neurotik, psikogjenike, paslindjes, rrethore, akute ose klinike, kronike apo dysthymia, atipike, dypolar apo maniak, depresioni sezonal dhe psyhotycheskaya

Depresioni Trajtimi
Trajtimi i depresionit mund të bëhet pacient i jashtëm, por në qoftë se pacienti është kompleks të thellë depresioni, trajtimi duhet patjetër të bëhet në spital. Praktikë mjekësore ka provuar një trajtim të suksesshëm depresioni me ilaqet kundër depresionit moderne, qetësuesit dhe teknikat psikoterapi që janë të dy orientimi individuale dhe grupore. Ndihmë psikologjike për depresion është i rëndësishëm për pacientin. Mësojnë psikolog përballen me frikën e tyre, shqetësimet, për shkak se shumë lloje të depresionit të ketë pasoja shumë negative. Forcon kontakt me pacientin, mjeku i jep pacientit të kuptojnë se depresioni shërohet me sukses sa më shpejt të jetë fillimi i depresionit ndodh. Është e rëndësishme për të mësuar të njohin simptomat e depresionit dhe kompetencë për të gjetur një rrugëdalje nga depresioni. Është shumë e rëndësishme që të bëjë të qartë për pacientin që trajtimi i depresionit është një proces i gjatë. Dhe kurë e mirë për depresion është durimi dhe koha. Shërim Afati kohor në rajonin e gjashtë muaj. Për të qenë efektiv, trajtimin e depresionit është e rëndësishme që të përdorin kombinim të sigurt dhe efektive mjekim, si forca kryesore të përqëndrohet në eliminimin e nervozizëm, ankth, apati, frika, normalizimin e gjumit dhe eliminimin e dhimbje koke

Trajtimin e depresionit me ilaqet kundër depresionit

Metoda më i suksesshëm e trajtimit në të cilën janë depresioneve origjine ndryshme. Ilaqet kundër depresionit të marrë në funksion të reduktimit të disponimin negativ apo të japë depresive të ndikojë. Është e rëndësishme që ata nuk shkaktojnë eufori dhe nuk ndikojnë në përmirësimin e humorit, si substancave psikotrope. Përdoren shumë frenues monoamine oxidase dhe triciklike, dhe fundi filluar për t'u përdorur droga ne trajtimin e depresionit katër rrethore, si mono dhe bytsyklycheskoy strukturës. Gjenerata e re e ilaqet kundër depresionit dojë efikasitetin e saj në trajtimin dhe është e rëndësishme që të mos ndikojë negativisht në aktivitetin mendor. Normalizimi i gjumit dhe oreksit - janë shenjat e para të shërimit pas marrjes ilaqet kundër depresionit. Pastaj gradualisht reduktuar nivelin e ankthit dhe frenim motorike, ndjenja e shpresës dhe dëshpërim, ka energji dhe përmirëson gjendjen shpirtërore, rrit mendore, si dhe trupin e përgjithshëm. Ilaqet kundër depresionit përshkruara nga mjeku nëse është e nevojshme me gojë, intramuskulare ose intravenoze. Shumë droga duhet të përdoret vetëm një herë në ditë në kohën e gjumit. Ju duhet të përmbahen në mënyrë rigoroze për të caktuar mjekut trajtimi i regjimit. Gjatë trajtimit të depresionit duhet vidyazykatysya metodat e alkoolit, ngarje, punon me përqendrim të lartë. Në praninë e sëmundjeve kronike, shtatzënë, vuajnë nga çrregullime depresive të njoftojë mjekun tuaj që monitoron procesin e shërimit dhe rregullon dozen e ilaqet kundër depresionit. Skemat shkelje marrë ilaqet kundër depresionit ose refuzimin e tyre të çon në rikthim apati, paaftësi dhe rastet vetëvrasjeje. Për të shmangur këtë, pas daljes nga spitali duhet të mbetet në kontakt me mjekun, si dhe në mënyrë rigoroze të ndjekin urdhërat e tij. Është e rëndësishme të dini se një mbidozë e ilaqet kundër depresionit ndihmon agjitacion, pagjumësi, reaksione alergjike, çrregullime ritmin e zemrës

Antidepressants gjeresisht përdorur në trajtimin e çrregullimeve depresive
Ilaqet kundër depresionit nxitës: inkazan, moklobemyd (auroryks) inkazan, fluoxetine (Prozac), befol, dezypramyn (petilil) sydnofen, tsefedrin, nortriptyline ose imipramine (melipramina, tofranyl) nuredal (nyalamyd)
Ilaqet kundër depresionit veprim i balancuar: clomipramine (anafranil, hydyfen) noksyptylyn (ahedal) tetryndol, kynupramyn (kynupryn, kevoryl, kynupryl), sertraline (Zoloft), pirazidol, paroxetine (aropaks, paxil, seroksat), maprotiline (ludiomil)

Ilaqet kundër depresionit-sedatyky: trymipramin (syurmontyl, herfonal) synekvan (doxepin), mianserin (tolvon, myansan), trazodone (dezeryl, tryttyko) azafen, fluvoxamine (Fevarin, floksyfral) befol, opypramol (ynsydon, pramolon) nyalamyd ( nyamyd, эspryl, nuredal, novazyd) moklobemyd (auroryks) pyryzydol (pyrlyndol) tetryndol, inkazan (metralyndol) ftoratsyzyn (synekvan), amitriptyline (tryptyzol, damylen, Elavil), doxepin (synekvan), fluvoxamine (Fevarin, floksyfral), doxepin
Parandalimi Depresioni

Masat parandaluese për parandalimin e depresionit përfshijnë: shmangien e stresit dhe konfliktit, kujdesi për shëndetin e tyre, duke marrë parasysh saktë ushqim të fortifikuar, pikat e regjimit të pajtueshmërisë, organizimin e rekreative, komunikim të rregullt me ​​njerëzit e mirë
Folk trajtimin e depresionit
Përfshijnë në dietën tuaj të përditshme e banane, karrota, lëng karrote. Përdorur me sukses në trajtimin e concoctions depresioni popullore e bimëve të ndryshme dhe lule daisies, asters, xhensen, rrënjë angjelika, zog Polygonum, Aralia Manchu, gentian mushkërive, karamele mente. Në kombinim me medikamente popullore trajtuar depresioni jep një rezultat të mirë. Dhe mbani mend, i cili do të në etiologji saj nuk ka qenë depresioni, është e rëndësishme të dini se kjo është një çrregullim mendor që kërkon psikiatër kujdesit të kualifikuar.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Klasike 2. atipike depresioni Depresioni