Agresioni Fëmijët a ka arsye për brengosje
Fëmija im është agresiv. A ka ndonjë mënyrë për të parandaluar këtë lloj sjellje?


Mënyra më e mirë për të parandaluar sjellje agresive e fëmijës së tij - të mësojnë atë për të korrigjuar sjellje nga një moshë të re. Atmosfera e qetë, një ndjenjë të sigurisë, disiplinë të rreptë dhe monitorimin e vazhdueshëm për të lehtësuar formimin e një mendje të qëndrueshme të fëmijës tuaj. Nëse ju nuk mund të mbani me vete gjatë gjithë kohës, ju keni nevojë për të gjetur një njeri i cili do të jetë një shembull i mirë i tij. Njeri që ju zgjidhni, jo vetëm që duhet të mishërojnë modelin e sjelljes inkurajuar, por të jenë në gjendje të tregojnë fëmijën tuaj kur ai është i gabuar.


Para Detyra juaj - për të mësuar fëmijët se çfarë është e pranuar në shtëpinë tuaj. Deri sa ju të bëni këtë, fëmija juaj do të bëjë atë që ai dëshiron. Për shembull, fëmijët të cilët janë vetëm duke filluar për të ecur, mëson përmes kontakt dhe studimit, dhe në qoftë se nuk është diçka që ju do të donte për të parë në duart e fëmijës suaj, të fshehur apo të zhvendosin një subjekt. Kini kujdes dhe se si për të ndarë shtëpinë tuaj në këto fusha ku fëmija juaj mund të luajnë dhe ku - nuk ka.
Metoda më efektive për të mësuar disiplinën apo dënimi është për të inkurajuar fëmijën të gjithë rrugën e edukimit të tij të. Nuk ka nevojë për të mbajtur jashtë deri në momentin kur fëmija bëhet tërësisht rebele. Trego atij pakënaqësinë ose promovimin e tij menjëherë, sa më shpejt që ai bëri diçka. Buzëqeshje në qoftë se ju e miratojnë sjelljen e tij. Një fëmijë ndihet respekt dhe mbështetje, shumë më të hapur për të mësuar bindje dhe ndryshim se ajo që keqtrajtuar dhe soromlyat. Mos bëni gabim që shumë prindër të lejojë - Mos abuzojnë fëmijën, nuk e urdhëroi atë për të ndaluar duke bërë diçka - të tregojë atë modelin e saktë të sjelljes dhe të rregullohet me një buzëqeshje dhe inkurajim.


Mos harroni se fëmija juaj ka një qetësi minimale natyrore. Kështu që ju duhet për të mësuar atë që të mos shtyjë, nuk mundi pa i ashpër në qoftë se ai nuk e pëlqen diçka, por më tepër, të mësojnë për të shprehur ndjenjat e tyre me fjalë. Është e rëndësishme që fëmija e kupton dallimin në mes fyerje reale dhe imagjinare dhe në mes të civilizuar të mbrojnë të drejtat e tyre dhe sulmet e mprehta shkaktuar zemërimin. Dhe mënyra më e mirë për të bërë si - heshtje shikojnë fëmijën tuaj, ndërsa ai është i përfshirë në komunikimin me kolegët e tyre. Për sa kohë që ka dallime në mes tyre ndodhin në mënyrë paqësore nuk ndërhyjnë dhe le ta rregullojmë problemin veten. Nëse mosmarrëveshje verbale shkallëzuar në një luftë që nuk ndalet edhe kur luftim tyre verbale është e gjatë, ose në qoftë se një nga fëmijët bie në tërbim pakontrollueshme, i shoqëruar nga sulmet mbi të tjerët, është e nevojshme që të ndërhyjë dhe t'i mbajtur ata larg nga njëri-tjetri për sa kohë që ata nuk janë të pushoni. Nëse lufta merr karakterin e tmerrshme të përfundojë mirë "duke luajtur lojëra" dhe tregojnë fëmijës tuaj se nuk ka rëndësi se kush "ka filluar". Ata të dy nuk ka falje për atë që ata u përpoqën për të bërë rastin e tyre duke përdorur grushta.

Për të shmangur shpërthime të tilla të bujë, të mësuar fëmijën për të shtypur zemërimin e tij para se ai do të rritet në sjellje agresive. Mësojnë atë për të thënë "jo" në një zë të fortë, të kthehet prapa tuaj për dikë që është i zemëruar, ose kompromis. Për shembull, një mënyrë e mirë - të mësuar fëmijën tuaj që fjalët janë shumë më efektive - dhe të civilizuar - se sa dhuna fizike. Inkurajuar atë për sjellje të përshtatshme dhe përndryshe të tregojë se si ai "i rritur", si sillen në këtë mënyrë - grushta jo thumbues, ka pynayas nuk lëkundje. Dhe më e rëndësishmja, të jetë i sigurt për të lëvduar atë kur fëmija tregon mirësi dhe dashuri.

Nëse sjellja e fëmijës kalon të gjitha kufijtë e normale, mos kini frikë për të "vënë atë në një qoshe." Nga pikpamja arsimore kjo është një mënyrë për të treguar nivelin më të lartë të pakënaqësisë suaj. "Angle" duhet të jetë një vend goxha i izoluar, ku fëmija mund të mendoni për sjelljen e tyre pa u hutuar nga ajo që po ndodh rreth. Shpejt shpjegojë atij se çfarë ju po bëni dhe pse - por nuk ka ligjërata.
"Dënimi" mund të hiqet një herë fëmija qetësohet dhe të bëhen "të qetë dhe shembullor." Gjëja kryesore që ai e kuptoi se "qoshe" është një tregues që ju doni të shihni atë uspokoyvshymsya. Ndryshoni qëndrimit tuaj në "qoshe", në varësi të moshës, nëse fëmija është dy vjet - dy minuta, tre vjet - tre, etj Sapo fëmija juaj të qetë, dhe të ju lejojë atë që të largohet nga "kënd" odaryte atë në vëmendjen e tyre, tregojnë se më shumë nuk merrni zemëruar, të drejtojë energjinë e tij në një drejtim pozitiv.

Mos filloni gabim - të parë për sjelljen e tyre. Mënyra më e mirë për të mësuar një fëmijë për të zotëruar veten - mishërojnë shembullin. Pra, nëse ju të shprehin zemërimin tuaj me qetësi, në mënyrë paqësore mundshëm stilin tuaj fëmijës pereyme e sjelljes.
Nëse fëmija ka merituar dënimin - bëjë atë pa ndjenja një faj dhe sigurisht nuk kërkojnë ndjesë. Nëse ai mendon se ju nuk jeni të sigurt për korrektësinë e veprimeve të tij, ai do të bindë veten se ai kishte të drejtë, dhe ju nuk jeni. Çfarë mund të bëni - procesi i arsimit mund të jenë të kënaqshme, dhe nganjëherë duhet të tregojnë çudit tij ju - babai dhe faji është i papërshtatshëm. Fëmija juaj duhet të kuptojë se ai është i gabuar, të marrë përgjegjësinë për veprimet e tyre dhe të bëjnë përfundim të përshtatshme.

Por ka raste kur prindërit nuk janë në gjendje për të kontrolluar sjelljen e fëmijës së tyre. Ju duhet të kontaktoni pediatrin tuaj nëse:ekspozitave fëmija juaj rritur agresionin për disa javë, dhe ju nuk mund të përballen me sjelljen e tij;
fëmija juaj qëllimisht dhemb veten ose të tjerët (kafshon, gërvishtjet, etj);
sulmuar ju ose të rritur të tjerë;
në qoftë se ai u dërgua në shtëpi nga shkolla apo të ndalojë të luajë me fëmijët e tjerë;
keni frikë për sigurinë e atyre që janë me të.
Shenja më e rëndësishme paralajmëruese është frekuenca e shpërthime të zemëruar. Ndonjëherë fëmijët me çrregullime të sjelljes të sillen në mënyrë të drejtë në heshtje nga dy ditë deri në disa javë, por pastaj mund të vijë një muaj kur prindërit nuk afat. Pediatri mund të rekomandojë metodat e arsimit fëmijës tuaj dhe të ndihmojë të përcaktuar nëse shkaku për ndjenjat.