Mësues Zgjidhjen e Konflikteve fëmijës


Çdo prind pret kohën kur fëmija shkon në kopësht, kështu që ju mund të tashmë të thyer nga punët e shtëpisë, kalojnë kohë me përfitim për veten e tyre, vijnë në një gjendje normale mendore, pasi çdo ditë kishte për të kënaq të gjitha tekat e fëmijës. Tani, sigurisht, do të ketë probleme të reja, të tilla si kohë për të sjellë fëmijën në kopsht, veshin ngrohjes, për të dhënë disa gjëra me ta. Për të parë se si ai do të hajë me të cilin ai do të komunikojnë dhe të cilat bien mësues për të ndihmuar zhvillimin e saj. Tani problemi me komunikimin me mësuesin e kopshtit më akute. Në ditët e sotme është e vështirë për të gjetur një popull të sinqertë, të ndershëm dhe të respektueshme. Për pjesën më të madhe, mësuesi rregulluar një gratë punë apo vajzat e reja që nuk përfunduar edhe institucionin përkatës të kulturës, për të mësuar se si të kujdesen për një fëmijë dhe se si për të edukuar në përputhje me normë, ligjit dhe moralit.


Nëse mësuesi nuk i përshtaten prindërit e fëmijës, ajo sigurisht që fillon konfliktin, zgjidhjen që ata duhet qoftë vetë ose me përdorimin e drejtorit të kopshtit ose në gjykatë. Kjo ndodh gjithashtu se ajo shkon shumë larg. Fëmijët gjithmonë flasin të vërtetën në lidhje me mënyrën se si ata ishin tani në kopshtin e fëmijëve. Nëse prindërit e kuptojnë se lotët e fëmijës në sytë e tij dhe zemërimi është një sinjal se mësuesi nuk është shumë mirë i kryejnë detyrat e tyre, ata duhet së pari të kontaktoni atë person. Në një kohë kur zgjidhja e konflikteve është si mësuesi i fëmijës janë në anët e kundërta të barrikadave. E para duket në fëmijën sikur asgjë nuk kishte ndodhur, dhe të gjitha fjalët e shqiptuar nga një fëmijë vetëm thashethemet dhe naklevetat mundësi. Si atëherë për të zgjidhur konfliktin ndërmjet të rritur dhe fëmijë?


Para së gjithash është e nevojshme për të gjetur se sa kohë e bën këtë edukatorit në kopshtin e fëmijëve dhe se suksesin e tij në të gjithë kohën. Pastaj, prindërit besim mund të pyesni punonjësit e tjerë të kopshtit nëse ata kanë ndonjë shqetësim në lidhje me punën e mësuesit, ose diçka si që ka ndodhur, e cila është arsyeja pse ka pasur konflikte. Një mënyrë e shkëlqyer për të dini mendimin e fëmijëve të tjerë, të bisedoni me prindërit e këtyre fëmijëve. Ndoshta shejtan i vogël i tha në mënyrë të përsëritur mom dhe baba i tij se si kopshti ditë dhe se ata duhet të durojnë. Pas shikuar shfaqje televizive në lidhje me mënyrën se si gjërat janë tani në prindërit e kopshteve janë të tmerruar për të mësuar hedhur në sytë, nuk e njëjta gjë ndodh dhe në kopshtin e fëmijëve, ku ai kaloi pjesën më të madhe të ditës djali apo vajza e tyre. Së pari, konflikti mund të fillojmë me faktin se mësuesi bërtiste një fëmijë dhe tani ai pësoi një avari nervor, ndoshta, institucioni vepron një bronkit pacientit mësues, SARS dhe sëmundje të tjera të transmetuara nga pikat ajrore ose nëpërmjet kontaktit trupore. Rastet janë bërë tashmë edukatorët të cilët vuajnë nga varësia e alkoolit dhe duhanit. Por pse janë këta njerëz për të punuar? Pse nuk është kjo shikuar për gabimin e parë dhe nuk merr masat e duhura? Kjo për shkak se pozita e mësuesit është tani një numër i vogël i njerëzve për të punuar dhe për këtë arsye kanë rastin më të vogël për të gëzohen.


Prindërit për të zgjidhur konfliktin, pasi ata mësuan se mësuesi nuk është me të vërtetë duke përmbushur detyrimet e saj duhet të flasin drejtpërdrejt me të njëjtin mësues dhe për të gjetur se çfarë është për shkak të neglizhencës së fëmijëve. Pse ajo nuk i njeh detyrat e tyre nga fëmijët vazhdimisht vuajnë, ankohen dhe nuk duan të merren me më shumë kopshtin e fëmijëve. Rezoluta qetë konflikti gjithmonë ka avantazhet e tij: mësues do të korrigjohen gradualisht dhe për të kuptuar se në qoftë se sjellja e tij dhe do të lënë shumë për të dëshiruar, dhe ai do të humbasin punën. Nëse mësuesi - një vajzë, dhe madje edhe nëna ime, atëherë nuk ka probleme do të shpjegojë asaj rëndësinë e kujdesit të fëmijëve është përgjegjësi shumë e madhe, dhe fëmijët e tjerë duhet të trajtohen me dashuri dhe mirëkuptim si të tyren. Në qoftë se mësuesi nuk ka fëmijë, dhe ndoshta kjo ishte arsyeja për zemërimit të tij dhe pakënaqësi ndaj jetës, në mënyrë që ai trajton fëmijët, është e rëndësishme për të kuptuar se duke bërë kështu, caregiver dëmton vetëm veten e tij. Shumë prindër mund të sjellë shtesë mësues për një mbikëqyrur me kujdes për fëmijën e tyre, por në një mënyrë të tillë për të zgjidhur konfliktin dështon. Së shpejti ajo do të çojë në faktin se mësuesi do të jetë një qëllim - për të vjedhur të holla dhe mbikëqyrjen do të jetë jashtëzakonisht dhe shumë e rrallë.


Kështu, zgjidhja e konflikteve në mes mësuesit dhe fëmijës lan vetëm të zgjidhet me ndihmën e prindërve të cilët mund të soberly vlerësuar situatën dhe për të gjetur rrugën e duhur për mësuesit për të tërhequr vëmendjen e tij në kryerjen e detyrave.