Gratë e martuara pijnë më shpesh dhe burrat e martuar - më pak


Martesa ose divorci mund të shkaktojë një person për të ndryshuar zakonet e tyre në lidhje me alkoolin? Ajo rezulton në këtë mënyrë, dhe të gjitha varet nga seksuale, ose si tani të flasim për identitetin gjinor. Panairi pije martesa seksi më shumë se vetëm apo divorcuar, dhe njerëzit, nga ana tjetër, më shumë pije divorcuar.
Natyrisht, rezultatet e studimit japin mesataret, dhe nuk janë gjithmonë të ndarë mashkull dhe teetotalers nuk konsumojnë alkool zonjë e martuar. Megjithatë, studiuesit theksojnë se martesa dhe divorci kanë efekte të ndryshme në prirjen e burrave dhe grave që përdorin alkool. Po, meshkujt kanë dëshirë për të pirë rënie në martesa dhe divorci përshkallëzohet.


Dhe para se ai ishte i njohur se meshkujt pijnë më shumë se femrat, por në vitet e fundit seksi i bukur ka bërë përpjekje të rëndësishme për të reduktuar hendekun. Përveç kësaj, burrat e martuar po tregojnë një tendencë për të zvogëluar numrin e dehur pas martesës, veçanërisht nëse ajo është martesa e parë.
Kjo foto menjëherë pas martesës, por ajo që për përvojën më të pjekur dhe të rëndësishme të jetës familjare? Dhe çfarë ndodh pas divorcit? Këto pyetje shqyrtoi stafin Universiteti i Cincinnati.
Në studimin Mostra përfshiu pak më shumë se 5300 njerëz. Ata ishin në pyetje në vitin 1993 dhe 2004. Ata të moshës në 1993 ishte 53-54 vjet. Për më tepër, një tjetër anketuar 130 të anketuarve.


Ajo u gjet se gratë e pamartuara dhe divorcuara pini më pak se ata që gjithmonë të martuar. Në meshkuj ndryshe: më të pini holluar vetëm, dhe u martua - të paktën të gjitha kategoritë e tjera.
Martuar zonjat pini nëntë doza konvencionale të alkoolit në muaj, divorcuar - 65. burrat, këto shifra janë 192 dhe 215 doza respektivisht. Përjetuar divorc, gratë të menaxhuar 10 doza të alkoolit në muaj, dhe njerëzit kanë nevojë për 26.
Çfarë po ndodh? Në disa raste, gratë thonë ata pijnë për kompaninë me burrin e saj. Pas divorcit të tyre Askush nuk e shtyn për të pirë.

Si për burrat, ata përdorin alkool të merren me stresin. Gratë për këtë qëllim janë drejtuar për të komunikuar me të dashurit dhe overeating. Përveç kësaj, burrat e pamartuar më shumë yyazytsirnistyu do të komunikojë me dashamirët e tjera të kohës së lirë për një pije.
Mesin e të rinjve, veçanërisht të rinjtë se 25 vjet, nuk ka të dhëna të besueshme mbi efektin e gjendjes civile në dëshirën për të pirë. Shkencëtarët pajtohen se jeta familjare zvogëlon prirjen për libacionet, por është e paqartë nëse kjo vlen edhe për burrat dhe gratë në mënyrë të barabartë.

Pse shkencëtarët kanë ndërmarrë për të gjetur se kush është më i pije? Abuzimi Alkooli është një problem i rëndësishëm, jo ​​vetëm për të pijshëm, por edhe për mjedisin e tij, veçanërisht për gjeneratën e ardhshme. Është e nevojshme për të shqyrtuar atë kategori janë veçanërisht në rrezik, dhe se si martesa te meshkujt dhe mbarimin e martesës për shkak të divorcit apo vdovstvom.