Simptomat histerike sindromi, llojet dhe trajtimi


Histerik Sindromi - negociueshme në shkeljet natyrore që ndodhin në situata konflikti dhe emergjente, si dhe shumëllojshmëri të ndryshme dhe ndryshueshmëria e simptomeve që shpesh imitojnë manifestimet e çrregullimeve të ndryshme somatike dhe neurologjike (çrregullime të vetëdijes, paraliza, hyperkinesis, zalisur, vizion imazhet gjalla, etj)
Simptomat
Tipari kryesor i sindromi simptomat histerike është nxjerr dhe tregon teatrale. Për të tërhequr vëmendjen e personit të tjerët e tij përdoren mënyra të ndryshme (shtrirë, shtrembërim i ngjarjeve samoohovorы, ekzagjerim të qëllimshëm, etj). Përgjithmonë shënuar kate emocion, papjekuri, ndryshueshmëri emocionale.


Struktura e sindromës histerike ndajë disa grupe të çrregullimeve. Çrregullim Lëvizja shkaktoi hyperkinesis histerike (kokën dridhje / gjymtyrë që është duke ndryshuar mjedisin ose pacientit çmenduri), simptomë astazyy - abazyy (rrëshqitje ngadalshëm, këmbët podkashyvanye, paaftësia për të ecur pavarësisht ruajtjen e plotë të forcës së muskujve dhe lëvizje në pozicionin e shtrirë në shpinë) dhe shqetësim ecje.
Manifestimeve Simptomat histerike janë të shoqëruara shpesh me energji elektrike pamjaftueshme psychogenic stimul shprehjes shpejtë të ndjenja dhe histerike përshtatet që të zgjasë nga disa minuta në disa orë, e shoqëruar me një shumëllojshmëri të manifestimeve motorike, sobs, thërret, trupi vыhybanyem bazuar në qafë pesë dhe ("hark histerike "), marramendje dhe çrregullime autonome.

Në paroxysms histerike (ndryshe nga konfiskimet) dhe ciliar shpëtuan reflekset rohovychnыe ruajtur reagimin e nxënësve në dritë, nuk ka rënie e papritur, nuk ka urinim myyazytsilnoho dhe kafshojë gjuhën.
Simptomat sindromi histerike mund të kombinohet me emocional dhe senestopatychesky - çrregullime hypochondriac dhe phobias navyazchyvostyamy. Por shpesh simptomat histerike vërejtura në psikogjenike (neuroza psikozë reaktive), sëmundje më pak të tjera (psikozë involutional, skizofrenia, etj).

Simptomet tipike histerike:
- Të vjella psikogjenike, e cila në shumicën e rasteve të kombinuara me spazma pilorike të stomakut (jashtë duket si një foto e barkut akute)
- Simptomat histerike fryrje të shtatzënisë rreme

- Ndjenja e dhimbshme rëndë në zemër, palpitations (imitator infarkt miokardi apo angina)
- Spazma në fyt, të shoqëruar nga një ndjenjë e mungesës së ajrit dhe dyspnea (sulmet psevdoastmatycheskye)
Trajtim
Roli kryesor në trajtimin e sindromit histerike rezervuara eliminuar faktorët që çojnë në pamjen e saj. Në qoftë se nuk mund të kryejë psikoanalizën e nevojshme dhe pritjen e mëvonshëm të qetësuesit (barnave qetësimin). Gjithashtu sot zhvilluar teknika të veçanta të fizioterapisë që synojnë qetësimin e pacientit.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. amnestike (Korsakov) Sindromi
2. sindromi hallucinatory (hallucinosis)