Hysteria - një sëmundje e vërtetë neurologjike


Studimet e aktivitetit të trurit konfirmoi gungë në kurriz se sëmundja pashpjegueshme të ketë një arsye shumë materiale
Hysteria - një gjendje në të cilën pacientët ankohen për sëmundje, të cilat nuk mund të zbulojë ndonjë ekzaminim - jo një gjendje e sëmurë mendore - si rezultatet e hulumtimit të kryer në Kanada.
Në mënyrë për të zbuluar dëshmi të mosfunksionim cerebrale në tre gra me këtë diagnozë - një gjendje e njohur gjithashtu si "çrregullim prek konversyonnoe" - shkencëtarët morën skanimet e trurit për të mbajtur.


Çrregullim Konversyonnoe zakonisht ndodh pas një ngjarje traumatike - ka simptoma të pakëndshme fizike që pacienti transferuar nga stresi nuk mund të lidheni. Për shembull, një person humb votimin pas situatës në të cilën ai ishte i frikësuar për të folur. Ky çrregullim - një nga çrregullime somatoform.
Çrregullim mjaft e vështirë për të njohur, por ajo trajtohet mjaft sukses Konversyonnoe. Ky çrregullim shoqërohet shpesh nga depresioni. Kjo mund të ndikojë në një person të çdo moshe dhe gjinie. Të gjithë ata që zhvillon çrregullim konversyonnoe përjetuar një situatë që lënduar, por ka faktorë të tjerë që rrisin çrregullime të zhvillimit yyazytsirnist:

Sëmundjet e psikikës në histori;
Dhuna, sidomos seksuale transferuar kryesisht në fëmijëri;
Gjinia: Female;
Moshë: të rinjtë;
Problemet financiare;
Anëtarët e familjes me çrregullime të konvertimit;
Anëtarët e familjes me sëmundje kronike;
Depresioni i tanishëm apo ankthi.Studimi duket 12 dhjetor 2011 në revistën shkencore "Neurologjisë." Ata bënë një kontribut të rëndësishëm në kuptimin e çrregullimit të konvertimit - një sëmundje neurologjike në të cilin pacienti ankohet për simptoma të pakëndshme, por mjekët nuk mund të gjejnë personin në ndonjë sëmundje.

Tre gratë që morën pjesë në studim u ankua për mpirje në këmbën e majtë apo krahun. Mjekët përdorin MRI, për të vëzhguar se si truri e grave do të përgjigjet për stimulimin e gjymtyrëve numbed.
Të tre gratë, pavarësisht nga stimulim, një zonë e trurit që përgjigjet për të prekur, ka mbetur joaktive. Por njëkohësisht stimuluese gjymtyrët mpirë me një dorë të dytë apo në këmbë, zona e trurit korrespondues të dhënë një reaksion normal.
"Rezultati kryesor i studimit - stimulimi i gjymtyrëve mpirë nuk aktivizohet zonë somatosensornuyu e trurit, në krahasim me stimulimin e të dy gjymtyrët" - tha në njoftimin për punën e autorit Dr. Omer Haffar nga hulumtimi Qendrës Sannybruk Shëndetësisë në Toronto.

Ndoshta stimulimit të njëkohshme dhe të shëndetshme, dhe gjymtyrët e mpirë roli shkëputur kryer nga kalimi vëmendje pacientit.
Sipas Dr Haffara, hulumtimet e ardhshme do të zgjerohet këtë punë hedhur themelet, duke zgjeruar zgjedhjen e subjekteve dhe çrregullimeve. Një studim që shqyrton rolin e distractions në çrregullim konversyonnom tashmë në proces.