Neurozë - trajtim


Neurozë quhet sëmundje neuro-psikiatrike që rezultojnë nga sistemi overexertion nervor të njeriut. Në psikiatrisë moderne dhe nevralgji është lloji më i zakonshëm i çrregullim mendor.
Shkaqet kryesore të neurozë:

 • është nën ndikimin e vazhdueshëm të infeksioneve dhe viruseve;

 • Efekti i përhershëm në kushte të vështira e njeriut;

 • tendosje emocionale, mendore, sindromi i "lodhjes kronike";

 • lodhje;

 • alkoolizmi, varësia e drogës, abuzimin e substancave, abuzimi nikotina. • Klasifikimi i neuroses simptoma klinike:

 • nevralgji;

 • Sindromi i sëmurë çrregullim;

 • krizë nervash;

 • neurozë sistematike;

 • neurozë depresive;

 • psychasthenia;

 • phobias;

 • lloji hypochondria;

 • Pritjet neurozë;

 • neurozë strukturore.


 • Si neurozë manifestohet në jetën e përditshme?
  Para së gjithash gjendjen e pacientit dhe të shfaqen mendimet bezdisshëm, mosgatishmërinë akute dhe stresi frikë. Një person reagon ndaj një stimul apo agresion tearfulness. Ekziston frika dhe shqetësimet pa shkaqe të vërtetë ekzistuese. Përparimet phobias ndryshme. Pacienti merr lodhur shpejt, ai zhvillon mbindjeshmëri ndaj ndryshimeve të temperaturës, tingujt me zë të lartë, nuk ka fotofobi. Paralele funksion keq kujtesës, aktivitetin mendor. Shkëlqim shprehur një kompleks inferioriteti, frika e audiencës, izolimi. Shpejt ndryshimet humor, nervozizëm duket. Neurozë shteti i shoqëruar me vetëbesim të tepruar apo të ulët.

  Përballja me neurozë?
  Është e rëndësishme që menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Si për të përballuar me neurozë - neurologë të shpejtë apo psikiatër.
  Mënyra më e zakonshme për t'u marrë me sëmundje konsiderohet psikoterapi. Kur metodat aplikojnë kryer ndikimin emocional në psikikë e pacientit është psikoanaliza thellë dhe informacione përpunuar logjikisht mbi jetën. Shumë varet nga aftësia dhe terapist karakter.
  Metoda e dytë është quajtur - sugjerim. Pacienti jep informacion që ka nevojë për logjikën e përpunimit. Në praktikë, përdorni sugjerim indirekte dhe direkte.

  Metoda e tretë është quajtur vetë-hipnozë kujdes psikologjik. Puna është informacioni që ishte vazhdimisht në psikikën e pacientit.
  Trajtimi i neurozë në shtëpi
  Mbajt në lidhje me ilaçeve dhe psikoterapisë emërimeve. Neurozë është një sëmundje mjaft serioze që kërkon një qasje shumë aspekte. Disa mjekët rekomandojnë trajtimin e bimëve neuroza dhe infuzione. Dhe përveç kësaj të marrë pjesë në terapi, reflexology. Sepse ilaçe bimor shkaktojnë më pak plagosje se sa homologët e kimike.

  Trajtimi i mjeteve juridike neuroses popullore
  Një fabrikë duke përdorur komponente të thjeshtë. Më të rekomandojnë përdorimin e leh shelg, gjethet e geraniums, një zierje e buds jargavan, infuzion i nenexhik dhe limon balm, lëng i zi rrepkë, agave, limon (lëng, pure me lëvozhgë mjaltë).
  Masazh në neurozë
  Hiq tensionin ndihmon masazh dhe relaksohuni muskujt dhe të përgatiten për fillimin e terapisë. Kombinojnë atë me muzikë të butë dhe Aromatherapy.
  Pasojat e neurozë
  Pasojat e neurozë të rrezikshme për të ardhmen e shëndetit dhe të jetës shoqërore. Në fund të fundit, në qoftë se çrregullim nuk trajtohet do të zhvillojë llojin personalitetit neurotik.

  Neurozë Parandalimi
  Përfshin gjumë e duhur dhe pushim, ushqim të mirë, është e rëndësishme që të mos abuzojnë alkool. Great ndikojnë ushtrimet emocionale shtetërore jashtë Kërko kënaqësitë e vogla të jetës, kafshët shtëpiake dhe familjare ecën.