Navyazlyvi lloje kusht, trajtim


Pandreqshëm çrregullim - pamjaftueshme ose absurde subjektivisht dhimbshme mendimet, frikat, impulset, idetë dhe veprimet që ndodhin pavarësisht nga, ose pa dashje pacientët, pavarësisht nga fakti se shumë prej njerëzve plotësisht të vetëdijshëm për natyrën e dhimbshme dhe shpesh përpiqet për të luftuar ato
Llogari ngulët
Shprehur si një aspiratë djegie të marrin në konsideratë çdo gjë që vjen në rrugën: butonat në dritare pallto kalimtar në shtëpi dhe hapa të tjerë. Gjithashtu, kjo formë e makthi mund të shprehet në një dëshirë për të kryer veprimet më komplekse: Numri shumëzimit shifra që kalojnë nga makinat; duke tërhequr shifra, të cilat janë ndonjë numër - e cila telefoni; në llogaritjen e numrit të përgjithshëm të letrave ose pikësimit në librin, etj


Obsessions (mendimet ngulët)
Manifestuar në shfaqjen e mendimeve krejtësisht të padobishme (mendimet - parazitëve), për shembull, pse kalë katër këmbët e dhe dy të njerëzve; pse hundët në njerëz të formave të ndryshme, etj .. Shkëlqyeshëm vetëdijshëm për absurditetin e këtyre pikëpamjeve shumë kritike trajtimin e tyre, një person megjithatë nuk mund të shpëtoj prej tyre
Çrregullim i pandreqshëm
Në shumicën e rasteve të shoqëruara me ndjenja të pakëndshme dhe të vështira janë të shprehura në dyshim të vazhdueshëm në lidhje me faktin se një person ka bërë apo korrigjuar një rast të veçantë dhe të përfunduar atë. Lloji më i zakonshëm i këtij lloj makthi - prania e dyshimit të dhimbshme: njeriu mbyllur derën para se të nisej, fikur e gazit dhe të shuajnë dritën dhe të tjerët. Shpesh vuajnë dyshim të tillë ngulët shumë njerëz kthehen në shtëpi për të parë nëse dera është e mbyllur, por ata duhet të devijojnë pak vetëm si dyshime u kthye, dhe njerëzit fillojnë të shqetësohen përsëri

Kujtimet ngulët
Shfaqja karakterizuar myyazytsilnym e kujtime të gjalla, veçanërisht zakonisht diçka - diçka e keqe për një njeri të asaj që ai do të donte për të harruar (dështoi provimit bisedë të pakëndshme, një ndjenjë të turpit në të gjitha - ndonjëherë, etj)
Frikën ngulët (phobias)
Gjendje e dhimbshme e shkaktuar nga fenomene të ndryshme dhe objekteve: frika e rrugëve të ngushta, sheshe të gjerë, lartësi. Mjaft shpesh në njerëz me phobias kam frikë se ka diçka të paautorizuar, penale ose të pahijshme (frika për vrasjen e fëmijës së tyre, frika e të bërtas me zë të lartë në heshtje absolute, etj), frika e mbytjes ose duke u goditur nga rrufeja, frika zbresin në shkallë lëvizëse, frikë godit nga një makinë, etj

Nozofobii
Grupi-i pandreqshëm çrregullim të veçantë, e cila është e shprehur në frikën ngulët që sëmurë - ose sëmundje (sifilofobiya, kardyofobyya, kantserofobiya), ose frika për të vdekur nga sëmundja dhe nga çdo - asnjë arsye të mundshme të tjera (tanatofobiya - frika e vdekjes).
Frika obsesive në shumicën e rasteve të shoqëruara me shfaqjen e reagimeve të theksuara autonome: skuqje e papritur apo zbehje, frymëmarrje të shpejtë dhe rrahje zemre, djersitje
Dëshirë obsesive (dëshira)

Manifestuar në një krejtësisht të papranueshme për normale dëshirat e duhura njerëzore, shpejt u hodh nga makina, numëruesi i parë tërheq hundë, pështyn në kokën e tij shkon përpara / ulur. Këto trena zakonisht nuk shkojnë në veprim, por për personin që ata janë shumë të dhimbshme dhe të vështirë
Kundërta mani
Shprehur si ndjenjat blasfemie, frikën dhe mendimet, fyejnë etik dhe moral - natyrën etike të njeriut. Një grua me një objekt të mprehtë mund të ketë ide të ngulët si ajo zhytet një temë e fëmijës së tyre. Në anën tjetër, një fëmijë që e do nënën e tij mund të përjetojnë mendime ndërhyrëse në lidhje me sjelljen e saj të mundshëm turpshëm dhe papastërtia fizike, por ai beson se kjo nuk është. Si dëshirë obsesive dhe dëshira, makthi kundërta nuk zbatohen

Veprimet ngulët
Karakterizohet kryhet automatikisht lëvizjet myyazytsilnymy (në njeriun rozyazyka tërheq një formë laps, duke thyer ndeshje, pa asnjë kuptim rearranges artikuj në tryezë, duke tërhequr veten nga veshi, përtypet thonjtë, etj). Ajo gjithashtu përfshin lëvizjet e tilla dhe veprimet si ashpër buzët, gishtat klikuar, shmыhanye hundën, duart fërkim, xhaketë, etj oderhyvanye
Ndryshe nga format e tjera të makthi, shifrat e veprimit dhe lëvizjet kryhen automatikisht dhe ata thjesht nuk e vërejnë, pasi performanca e tyre nuk është e shoqëruar nga prania e ndonjë siklet

Ritualet
Karakterizohet nga lëvizjet dhe veprimet që i bëjnë pacientët si një rit e nevojshme prej tyre, në rast se ata kanë praninë e dhimbshme e dyshimit apo phobias pandreqshëm. Veprimet e varrimit apo lëvizjet e kryera për të qetësuar ose kur dyshimet ngulët si mbrojtje nga fatkeqësia e pritshme. Për shembull, pacientët me një frikë të ngulët e kontaminimit të lajnë duart aq shpesh që një ditë të kaluar në një copë sapun.
Mani, ndryshe nga jerm, mund të jetë i pranishëm në njerëz krejtësisht të shëndetshëm (obsesion e një melodi ose motiv). Shfaqja e navyazchyvostey në njerëz të shëndetshëm ndihmon lodhje ose mungesa e gjumit

Për trajtimin navyazchyvostey përdorin drogat psikotrope (qetësuesit dhe ilaqet kundër depresionit). Tregojnë gjithashtu e psikoterapisë, duke përfshirë edhe të sjelljes.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. histerike Sindromi
2. sindromi hallucinatory (hallucinosis)