Pesë këshilla për krijimin e bashkimit harmonik të jetës private dhe të punës


Nëse ju keni ndryshuar dhe ju të bëhet gjithnjë e më e vështirë për të përballuar me përgjegjësitë në punë dhe në jetë, e di këtë: ju nuk jeni vetëm.
"Shumë njerëz nuk mund të gjejnë një ekuilibër midis punës dhe jetës private, nëse organizata ka filluar një valë të shkurtimeve dhe pushime nga puna. Ata kanë frikë se edhe ata mund të përjashtojë për shkak se ata janë të gatshëm të punojnë me kohë të më hedhur ", thotë psikologu Robert Brooks, Ph.D., bashkë-autor i librit" forcë vitale, arrijnë harmoni, besim dhe guxim. "
Brooks thotë se edhe në qoftë se ju vetë nuk mund të kontrollojë koha e kaluar në punë pyesni veten: si tjetër unë mund të sjellë gëzim në jetën tuaj? I kushtoj vëmendje për ato gjëra që ju mund të kontrollit.


Ne ofrojmë 5 mënyra për të arritur ekuilibrin e përditshme mendore:


1. Pushimi në vend për orarin e kohës së tij të lirë


Kur ju shkruaj një orar javor, të jetë i sigurt për të lënë kohë për familjen dhe miqtë apo hobi të saj. Koha e kaluar me të dashurit do të ju ndihmojë të shpëtojnë nga puna dhe perezaryadytysya.
Nëse orari juaj është planifikuar tashmë mbrëmje me gruan e tij ose futboll me miqtë, ju do të duhet për të planifikuar me kujdes të gjitha gjërat e tjera që kishin asgjë për të anulluar.

"Kur ju oraret, do të ishte mirë që të mendojnë me çdo gjë që më parë", thotë Laura Stack, një ekspert në fushën e produktivitetit dhe autor i "Super kompetent:. 6 çelësat për performancën më të mirë" "Kur kam takuar me miqtë e saj, ne çaktivizoni të gjitha telefonat tanë mobil dhe planifikoni takimin e ardhshëm të muajit", - tha Laura.

Laura Stack gjithashtu planifikon kohë që ajo shpenzon me familjen e tij, për shembull, duke shkuar në kinema apo park çdo të dielë. Laura thotë se ka në plan për të edhe gjëra, sepse në qoftë se orari nuk është asgjë, vetëm fluturon dhe prodhimit janë kryer pa asnjë përfitim.

Michael Neytard, aktor dhe producent televiziv që jetojnë në Nju Jork. Ai zgjohet në 3:00 të fillojë të punojë. Në të, ai mund të kandidojë ose të kalojnë kohë me të shoqen dhe një fëmijë të vogël.
"Shumë nga miqtë e mi të zgjoheni, shkoni në dush dhe menjëherë të shkojnë në punë. Ata shpesh ankohen se ata nuk nuk kanë kohë ", thotë Michael. "Nëse unë kam tre orë në mëngjes, unë e di se unë do të jetë ditë e më produktive të punës. Jeta ime me siguri do të jenë të ndryshme në qoftë se unë nuk e kam marrë deri kaq herët. "2. A nuk angazhohen që ju merr kohë dhe energji


"Shumë njerëz të humbur kohë për të praktikuar apo njerëzit të cilët nuk kanë asnjë vlerë për ta. Për shembull, shpenzojnë më shumë kohë në punë, si kolegët vazhdimisht ankohen për diçka apo gënjyer, "tha Marilyn Pyuder York, Ph.D., psikolog dhe specialist në Nju Jork dhe Konektikat. Ajo rekomandon qafe e aktiviteteve që nuk ndikojnë në karrierën tuaj apo jetën personale dhe minimizuar kohën që ju kaloni në to.
Nëse puna ju nuk do të vizitoni faqet sociale në internet, të bëjnë thirrje dhe të verifikojë bilancin bankare personale, ju do të jetë në gjendje për të lënë punën më herët. Laura Stack beson se zakonet e tilla dhe të na bëjnë të vonojë punën tonë më pak efektive, edhe pse ne nuk e kuptojnë.3. Rishikoni detyrën tuaj.


Mendoni se nëse ju mund të sjellë dikë për të përmbushur punët tuaja shtëpiake ose detyra të tjera që marrin shumë kohë.
Ndoshta ju mund të:Produktet Zayazykaty dyqan online për ofrimin shtëpi
Të punësojë një të riu në rrugë, ai zotohet për lëndinë tuaj
Pyetni për veshje me pastrim kimik solli në shtëpinë tuaj ose zyra
Blej markave online që nuk kanë për të shkuar në zyrën postareEdhe në qoftë se ju keni një buxhet të kufizuar, ju do të kuptojë se koha e kursyer është e vlefshme.

Stack gjithashtu ofron shërbime të ndryshojnë me miqtë tuaj. T'u ofrojë atyre një shërbim që ju sjell kënaqësi ose që në çdo rast të planifikuar.
"Ne mund të ndryshojë shërbim për të punuar në kopsht në kujdesin ndaj fëmijëve të shërbimit", ofron Stack. "Nëse doni të gatuaj, mund të gatuaj dhe të ngrirë ushqim për miq në këmbim për atë që ata paketë paraqet për ju."


4. Lëvizja - jeta.


Është e vështirë për të gjetur kohë për sportet, kur orari juaj është e plotë, por ekspertët besojnë se sport përfundimisht të ju ndihmojë të bëni më shumë. Pas hipur marrë pagesën nga ju me energji dhe të japin aftësinë për t'u përqëndruar.

"Studimet kanë treguar se ushtrimi mund të ju ndihmojë të gjeni një përgjigje të shpejtë", thotë Brooks. "Kam vënë re se, kur unë nuk e bëjmë sportive për shkak se një gjysmë ore duke u përpjekur për të punuar, reagimi im është ngadalësuar."
Samantha Harris është një avokat dhe punon në organizatat jo-fitimprurëse në Filadelfia. Samantha thotë se një javë më parë ajo filloi duke shkuar në një palestër në mëngjes, ndërsa familja e saj është ende në gjumë. "Kjo është një shtytje e madhe e energjisë, të cilat ndihem gjatë gjithë ditës. Unë mendojnë se mendja ime u bë më i qartë. "


5. Mbani mend, relaksimit është e rëndësishme.A nuk mendoni se në jetën e ju duhet të bëni ndryshime të mëdha për të gjetur ekuilibrin e duhur dhe harmoni. Brooks rekomandon për të caktuar objektivat realiste dhe objektivat, për shembull, për të shkuar nga puna në fillim një herë në javë.
Ajo vë në dukje se nevoja për gradualisht, ngadalë të përpiqemi të gjejmë kohë për raste të reja në orarin tuaj. Yyazytsirno, duhet t'i jepet një orë nga koha juaj për të kapur apo të planifikuar një udhëtim me gruan e tij një herë në vit.
Stack sigurt se edhe njerëzit më të zënë mund të gjeni 10-15 minuta një klasë, e cila kundërsulm. Ju mund të:
Merrni një dush
Lexoni një novelë të lehta
Dëgjoni muzikëJu keni për të gjetur pak kohë për të praktikuar atë t'ju sjellë gëzim.