Sapolindur Xhelozia për fëmijët më të vjetër


Sapolindur Xhelozia për fëmijët më të vjetër vjen nga kohët e lashta, dikush mund të thotë edhe të bashkësisë primitive. Dhe të gjithë për shkak se kur një fëmijë është i lindur në familje, të gjithë ngrohtësi, dashuri, kujdes dhe dashuri goditet atë vetëm dhe askush tjetër. Do të qëndrojnë fëmijë të vetëdijshëm plak, tani të gjithë të njëjtën gjë do të marrë një tjetër njeri, ai që qëndron në bark të nënës sime? Vështirë. Konkurrenca në mbarë botën është dhe gjithmonë do të jetë. Për të mbijetuar atë dhe të dal nga situata të ndryshme fitues, ju duhet të përdorni të gjitha aftësitë e tyre. Për shembull, kur nëna ime vjen dhe thotë se vajza e tij, i cili 10 vjet, 9 muaj në motrën e saj është, ju ndoshta do të jetë fillimisht një thirrje gëzuar, testuar ndjenja të mira, megjithatë, pak më vonë, vajza do të mendojnë mbi pyetjen: E pra, koha do të Anëtari i ri i familjes, atëherë harrojmë për mua? Jo këto mendime të rastit të lindin në një kokë të vogël, sepse, pavarësisht nga një moshë të re, fëmijët janë në gjendje të perceptojnë dhe të mendojnë.


Pra, pse fëmijët më të vjetër të ndjehen xhelozi e porsalindur?

Së pari, në qoftë se një fëmijë në një familje, e gjithë shqetësimi fokusuar në vetëm një dhe askush tjetër. Ai e kupton se, nëse babai bleu një tortë me çokollatë, ju ndoshta merrni pjesë më të madhe të saj. Nëse nëna bleu një kozmetikë apo të lartë të reja këmbë, pastaj një herë ata marrin lodhur nga ajo, ju me siguri do të japë vetëm vajzën dhe unike të saj. Por ka një tjetër fëmijë, i cili është një kohë për vëllain e dikujt tjetër apo motër, dhe gradualisht të grumbulluar qëndrim negativ. Pasi nëna dëgjon britmën dhe i lë të gjitha rastet apo bisedë të rëndësishme me një zyrtar i lartë dhe shkon për të gjetur se çfarë ka ndodhur. Newborn merr shumë kohë dhe energji, si dhe kohë të lirë, kështu që, natyrisht. Që nuk duhet humbur vëmendjen e mëparshme nga prindërit.


Së dyti, shpesh duhet të japë gjëra të vjetra që ju rrugët e porsalindur. Prindërit nuk mund gjithmonë të kuptoj pse veshje që ju keni për të jo të lidhur, ju nuk mund të japin anëtari më i ri i familjes. Dhe të gjithë për shkak se nuk është një pjesë e kujtesës së pikave të bëra në këtë fustan, ju nuk doni të shihni dikë të njohur me të njëjtën veshje me një person tjetër, dhe papritmas kjo është veshje do të duket shumë më mirë se sa fëmijë të vjetër. Dhe, edhe nastier është, për shembull, kur nuk u miratuan dantella pantallona të gjera të shkurtër dhe prindërit koftochka parë mendimi i tyre ishte negativ, si pasojë, disko nuk e le fëmijën. Deri tani, për disa arsye, duke parë të njëjtin fustan në një fëmijë tjetër, ata me gëzim thërrasin komplimentet dhe fuqimisht sugjerojnë për të shkuar të argëtohen me miqtë tuaj.


Në pjesën e tretë, shpesh, lejojnë një fëmijë më të rinj se vjetër. Sidomos kjo bëhet e dukshme në kohët moderne, kur shoqëria është duke u bërë gradualisht informacion. Përsëri ne kthehemi për ndihmë shembull: kompjuteri ka qenë prej kohësh konsiderohet i rrezikshëm për shëndetin dhe për shkak se prindërit e vendosur timers. Për të ditur se çfarë kohë fëmija i tyre ka qenë në kontakt me një ekran blu. Gjatë ulem në kompjuter nuk lejohet, kontrollohet çdo lëvizje kur fëmija ishte duke ecur në rrugë me shokët. Në kthimin e tij në skenë "fэyskontrol." Dhe tani, del se çdo fëmijë duhet të ketë njohuri kompjuterike, dhe për këtë arsye ka të drejtën për t'u ulur në kompjuter një shumë më të gjatë për të zhvilluar aftësitë e tyre, madje edhe vetëm duke luajtur lojë të lumtur, dhe jo shqyrtimin parimin e tabelës Excel . Ndërsa nëna ime bërtita nga ballkoni që të shkojnë në shtëpi, ajo ishte e shpejtë për të thënë lamtumirë për miqtë, dhe të mirë dhe të shpejtë kulturore dhe nxitim në shtëpi. Tani të rinjtë lirohen nga ky robërimi dhe komunikon me ata që dëshirojnë, doni dhe ku të doni. Çdo dekret prind, si i tillë, dekretin nr gjatë. Ato lejojnë një shumë, pavarësisht nga ndalimet dhe paralajmërimet. E kur fëmijët më të vjetër të shikojmë në të sapolindur, atëherë e kupton se për ta kjo është jeta, fëmijët dhe të rinjtë do të jetë një "karamele". Natë e pranueshme do të ecin krah për krah me një djalë, dhe partitë argëtues, dhe aftësinë për të ftoni miqtë dhe miqtë e palëve dhe blerje të shtrenjta. Xhelozia tani do të rrinë në pritë rreth çdo qoshe.


Përveç kësaj, prindërit janë ende në nevojë për ndonjë produkt për një fëmijë, të paguajë veten e tyre dhe të sigurojë atë. Ne kishim për të paraqesë një raport në çdo kohë që ju të blerë në qoftë se ajo është bërë pa prindërit e tyre pse ata kanë nevojë për të. Ajo që ne po shohim tani? Fëmijët janë absolutisht të lirë në zgjedhjen e tyre. Ata vetë mund të bëjë, duke filluar pothuajse nga mosha 10. Edhe në të njëjtën PC, ka vende ku duke treguar imagjinatën e tyre, fëmijët e lehtë të merrni të ardhura të vogla, por të qëndrueshme. Çfarë tjetër? Kjo është një mundësi për të mësuar sekretet "rritur" shumë më herët se sa pritej. Kjo rrjedh dhe aplikacionet që tani do të lejohet të porsalindur dhe internet hapësirën, ku edhe vendi i Barbie projektuesi ose në heshtje zvarriten me flamurin ballë me trupat lakuriq. Si të mos klikoni mbi një foto të tillë interesante?


Pra, si ju shmangur këtë xhelozi të sapolindur për fëmijët më të vjetër dhe të mbrojë familjen nga kolapsi? Çdo gjë është me të vërtetë e thjeshtë: është e rëndësishme për të përhapur dashurinë midis fëmijëve në sasi të barabarta, dhe të mos lejojnë veten të japë dikush më shumë liri se një tjetër. Ju nuk mund të stallë për fëmijët për të përdorur forcën fizike, por në qoftë se shpesh duke marrë më të vjetër nga mëkatari, Junior nuk zinin vend mbi dafinat e tyre për gabimet e tyre. Duhet të jetë në gjendje për të ndëshkuar në mënyrë që në të ardhmen nuk kishte trauma. Sa për dhurata, atëherë ajo më tepër seriozisht - shpesh fëmijët luftojnë për shkak të topat e Krishtlindjeve apo ëmbëlsirat nga kozmetika, të përpiqen për dhurata nuk mund të tregojnë se ju jeni një person fëmijët të ndjehen më shumë dashuri se më parë më shumë.


E rëndësishme - gjithmonë flasin me fëmijët për rëndësinë e integritetit të familjes, dhe atëherë do të ketë harmoni.