Stresi në jetën e njeriut modern


Një shumë e stresit mund të dëgjohet. Mundohuni të kuptoni se çfarë nënkuptohet me këtë koncept. Trupi ynë kërkon ekuilibër. Por ka situata të ndryshme kur ky bilanc është humbur. Kjo është rezultat i sjelljeve të papërshtatshme dhe të pahijshme. Prandaj, trupi duhet të punojnë në raste urgjente për të siguruar funksionimin normal të të gjitha proceseve. Si mbijeton stresit në jetën e njeriut modern?
Stresi: të jashtëm dhe të brendshëm
Thekson jashtëm që veprojnë në trup nga jashtë dhe brenda nga brenda.Shkaqet e stresit
Shkaktarët e jashtëm të stresit, tragjedi dhe fatkeqësi që mund të ndodhin në jetën e njeriut modern, përvojat personale (p.sh., një çrregullim në familje), duke dëmtuar mjedisin, ngarkesa të rënda në punë, ekspozimi i zgjatur ndaj diellit direkt, zakone të këqija. Shkaqet e brendshme të stresit, dietë të pahijshme dhe të sëmurë, mungesa e substancave dhe vitaminave të nevojshme anomali në sistemin endokrin dhe sistemet imun, diabet, alergji ushqimore.

Ndarja në streset e jashtme dhe të brendshme është më e kushtëzuar. Le të shohim pse. Shkaqet me të vërtetë e vërtetë e jashtme të stresit mund të quhet një tragjedi dhe fatkeqësi si ato nuk ndodhin nga vullneti i njeriut, por në komandën e Fatit. Ju gjithashtu mund të nxjerrë në pah mjedisin. Një person ka të drejtë të zgjedhë një vend tjetër të banimit, më të favorshme dhe të pastër. Edhe pse ndonjëherë njerëzit thjesht nuk e kuptojnë se rreth një mjedis të ndotur, pa mjete të posaçme nuk është përcaktuar. Arsyeja tjetër është zgjedhja e individit. Sa për punën dhe marrëdhëniet. Gjithkush mund të ndryshojë punë dhe për të gjetur më të mirë dhe më të përshtatshme, dhe në raport me njerëzit e tjerë për të treguar përmbajtje dhe durim.


Si stresi ndikon në trupin tonë?
Stresi ka një ndikim negativ në trup. Edhe në kohët e lashta, njerëzit e shpellave, kur jashtë gjueti, kërkuan ndihmën larguar pikërisht për shkak të stresit. Në situata të jashtëzakonshme, hormonet e trupit tonë që drejtpërdrejtë energjinë saktësisht ku kërkohet. Kështu që njerëzit mund të vrasin pre e tyre ose të ikin, ikin. Në ditët e sotme ne nuk kemi nevojë për të ndjekur kafshët, por ka mbetur e njëjtë reagim. Pasi nuk është një situatë e vështirë, hormonet e stresit të gjakut dhe i tërë trupi merr qitjes pozicion.


Në trup në këtë kohë ka shumë ndryshime. Zemra fillon të mundë të shpejtë, duke e tundur më shumë gjak, enët e gjakut zgjerohet që të mund të qarkullojë më shumë gjak. Frymëmarrja bëhet puna të shpeshta, intensive fillon shpretkë, rritjen e koagulimit të gjakut. Me që nxënësit të bëhen më të gjerë, ngadalëson procesin e tretjes, në mënyrë që trupi drejton gjithë energjinë e tij për qëllime të tjera: për të punuar muskujt tuaj dhe të trurit. Njerëzit e lashtë ishin duke pushuar pas gjueti, rekrutuar forca të reja, gjatë pushimit dhe kohën e trupit për të grumbulluar forca të reja. Në mënyrë të ngjashme, grabitqarët ndjehen. Pas gjuetisë ata do të pushojë, edhe në qoftë se viktima ka dështuar për të kapur herë të parë.


Natyra konceptuar për të stresit në trup mund të shpejt të lundruar në intervale të shkurtra. Njerëzit e lashtë ishin në gjendje për të pushuar dhe kështu rivendosjen e trupit tuaj në kohën tonë nuk është gjithmonë dhe jo të gjithë është në gjendje për të pushuar, sepse kjo rezulton se trupi ynë është gjithmonë në një gjendje të gatishmërisë, që ai nuk do të pushoni. Në situata të tilla, kjo nuk është e ëmbël. Trupi është në kërkim të ndonjë mënyrë për të rivendosur ekuilibrin. Ai fillon të përshtatur, në qoftë se stresi merr një kohë të gjatë. Redukton sasinë e glukozës në rritet presionin e gjakut, trupi zgjedh opsionet e ndryshme në kërkim të më të mirë. Shpesh ne nuk e ndihmojnë trupin tonë të përballen me një situatë e vështirë, por në vend të përkeqësojnë situatën dhe nxisin pasionet reja. Për shembull, përdorin kimikate, duke shpresuar që të përdorin ato për të hequr qafe të stresit. Por këtë ne vetëm dëm.


Të shëndetshme dhe stresi
Kohë të gjatë në stres ekzistuese, trupi nuk mund të duhet të mbrojnë veten e tyre. Sistemi imunitar është vazhdimisht duke qëndruar në roje, dobëson pozicionin e saj. Pra, trupi i prirur për infeksion dhe ftohjet. Sistemi imunitar është më e rëndësishme se sa gjendjen e rrezikut, jo një barrierë mbrojtëse kundër infeksionit, sepse veprimtaria e qelizave që nuk e le organizmat huaj dobësuar. Në këtë kohë, infeksioni mund të lehtë të zhvillojnë funksionin mbrojtës të trupit mungon. Nëse stresi është për të ngrënë një shumëllojshmëri të ashtuquajturat "goodies" që janë shitur në dyqan, kështu që ne pastaj më tej ngarkesës trupin tonë. Rezervat e fundit të energjisë zhduken. Zhduket oreks të shëndetshëm, peshë ose fillon të rritet, apo të ulet, personi që shoqëron lodhje, disponimi janë të paqëndrueshme në natyrë, duket depresion dhe disheartened.


Nëse ju nuk e vënë pikë dhe nuk e përfunduar këtë proces, jeta moderne po bëhet keq e më keq. Ju mund të shihni se vajzat tona ose gratë të duken më keq sesa moshatarët e tyre në Evropë, dhe jeta e njeriut modern në vendin tonë më pak. Pse kështu? Nëse ju nuk mund të ndryshojë arsyet që e ka shkaktuar stres, ajo mund të ndihmojë trupin të përballuar me situata të vështira të krijuar uyazyka favorshme. Para së gjithash, ju duhet të hani e drejtë, në mënyrë që trupi mund të marrë ushqyesve dhe për të ruajtur normale.


Si për të ngrënë, kur theksoi
Gjatë kohës së stresit trupi prodhon një numër i madh i radikaleve të trajtojë ato vitamina esenciale, minerale dhe ushqyesve. Kjo kërkon zink, selen, vitaminë A dhe E. Prandaj dobishme për të përdorur domate, kungull, vaj ulliri, kumbull, ushqim deti, farat e susamit, frutave agrume, perimet jeshile.