Sa e vërtetë në klishe rreth psikoterapisë televiziv
Miti: rasti nëna juaj


Nëse ju jeni në fuqinë e stereotipeve që gjatë vizitave në terapist ju do të shtrihen në një shtrat të butë dhe të flasim për fëmijërinë e tij, të jenë të përgatitur për të papritura. Terapia e vërtetë ishte i ngjashëm me imazhin që futur në mënyrë aktive në kokat e njerëzve të zakonshëm përmes televizionit dhe filmave. Përkundër faktit se diskutimi i së kaluarës mund të jetë shumë i dobishëm në disa raste, terapi synon shpesh në zgjidhjen e problemeve në të tashmen.


Fact: metodat gjë
Terapist prezanton pacientin me metodat që mund të ndihmojnë të shpëtoj nga problemet aktuale dhe për të përmirësuar cilësinë e jetës. Metodat mund të përfshijnë aftësitë për ndërtimin e marrëdhënie, menaxhimin e zemërimit apo këshilla se si për të kontrolluar mendimet dhe veprimet e tyre. Për terapi efektive nuk duhet të mbani mend që ju goditi figurën e parë në kopshtin e fëmijëve, të mjaftueshme për të përcaktuar qëllimet dhe mjetet për arritjen e tyre.


Miti: thjesht shkoni te terapistët psychos


Psikoterapia origjinën si një degë e mjekësisë që përpiqet për të lehtësuar gjendjen e çrregullimeve të rënda të pacientëve rozuyazykamy. Megjithatë, me kalimin e kohës ajo ka lëvizur në një nivel dhe të synuar audiencë të re. Ju nuk keni nevojë që të vuajnë nga çrregullime mendore, të marrin në konsideratë terapi e dobishme. Dhe vizita te mjeku nuk është një shenjë e dobësisë. Në të kundërtën, ju tregojnë kurajën dhe dëshirën për të kontrolluar jetën e tyre. Në fund të fundit, kur rruga e zakonshme shkatërruar, vetëm psikoterapi mund të ndihmojë të shikoni në këtë çështje nga një këndvështrim tjetër.
Fact: psikoterapi të dobishme për të gjithë


Aktualisht, çdo person ka për të përballuar me problemet në punën, familjen, shëndetin dhe marrëdhëniet shoqërore. Psikoterapia mund të mësojmë nga situata të vështira me më pak humbje, nëse ju jeni një prind, i rraskapitur nga stresi dhe mungesa e të kuptuarit të fëmijës, apo kreu tepër emocionale (ose të dyja në të njëjtën kohë). Marrja e kontrollit problemet rutinë, ju më mirë të jetë në gjendje të shprehin veten e tyre në punë dhe në familje, dhe për të marrë më shumë nga jeta.Miti: Ju do të vizitoni një jetë terapist


Ideja e një trajtim që merr shumë vite, jo më shumë se klisheve televizive. Në të vërtetë, disa njerëz kanë nevojë për kujdes afatgjatë, veçanërisht në qoftë se ata vuajnë nga një çrregullim kronik mendor. Megjithatë, shumica e problemeve mund të zgjidhen me sukses disa javë, në raste ekstreme, muaj.


Fact: Punimet afatshkurtra psikoterapi


Pas 03:59 seancat e psikoterapisë ju tashmë gjeni ndryshime të rëndësishme në jetën e tyre. Dhe pikat pozitive nuk është i kufizuar për të hequr stresin dhe tensionin. Terapi afat-shkurtër mund të përmirësojë marrëdhëniet tuaja ndërpersonale, mendonin rolin si i ati për të mbështetur gjumë normale, të menaxhuar peshën tuaj, të fillojnë të ndjekin një mënyrë jetese të shëndetshme dhe të jetë shumë më i suksesshëm në arritjen e qëllimeve të tyre.Miti: Psikoterapistët vetëm dëgjoni


Ky iluzion ishte shaka e përhapur. Terapist ashtu si i ulur këmbëkryq, dhe herë pas here pyet pyetje si: "Si ndiheni në lidhje me këtë?". Ndërsa duke dëgjuar të pacientit është një nga pjesët më të rëndësishme të kësaj pune, terapistët kanë shumë për të thënë. Ata duhet të bëjnë pyetje drejtuese, të ju ndihmojë të ndërtuar një sistem të prioriteteve dhe të mësojnë për të arritur qëllimet. Terapist mund të ju jap edhe detyrat e shtëpisë në mënyrë që të konsoliduar aftësitë e fituara.Miti: Të gjitha llojet e terapisë janë të njëjta


Të gjitha llojet e terapisë, në fakt, reduktohet në bisedë. Megjithatë, përmbajtja dhe struktura e saj ndryshojnë shumë në varësi të metodës së zgjedhur. Terapia për qëllim gjetjen e zgjidhjeve të ndihmojë në identifikimin dhe zbatimin e strategjive në praktikë që ka punuar edhe në rastin tuaj para. Terapi Interpersonal është projektuar për të përmirësuar marrëdhëniet me të tjerët. Gjithashtu shpesh përdoret modeli (CBT) terapi njohëse-sjelljes dhe pranimin e përgjegjësisë (TPO).


Fakte rreth CBT


Terapi njohëse-sjelljes është një formë më të studiuar të psikoterapisë. Kjo qasje mëson pacientëve për të njohur dhe për të ndryshuar obrekayuschye pari që dështojnë mendimet dhe veprimet. Veçanërisht efektive kjo terapi në trajtimin e depresionit, neurozë, alkool dhe abuzimit të drogës. Por CBT dobishme në raste më pak dramatike, të tilla si për të përmirësuar dhe të zhvillojnë zakone të shëndetshme gjumë. Metoda standarde e trajtimit për CBT zgjat 6-20 seancave.Terapi dhe pranimi i përgjegjësisë (TPO)


Kjo është një specia e CBT për të ndihmuar pacientit të jetë më fleksibël në zgjidhjen e problemeve të jetës. TEC këmbëngul për pranimin dhe kuptimin përvojë të keqe, dhe duke marrë përgjegjësinë për ngjarjet që ndikojnë direkt qëllimet tuaja të jetës dhe qëndrimet. Terapia e tillë provuar shkëlqyer në që kanë të bëjnë me stresin në vendin e punës, dhimbje kronike dhe probleme të tjera afatgjata mjekësore.


Fakte rreth terapi familjare


A mendoni se familjes terapi është e nevojshme vetëm partnerët të cilët janë në prag të divorcit? Gaboj. Kjo është shumë më e dobishme dhe të përshtatshme, kur marrëdhëniet janë duke u zhvilluar në një mënyrë pozitive dhe partnerët mund të mësojnë për të kapërcyer pengesat me respekt, pa shkaktuar çdo shpërdorim të tjera serioze. Në fund të fundit, të ndërtuar një urë guximshëm mbi një shumë të vogël luginë e lehtë se sa duke u përpjekur për të marrë nga humnera pafund. Kjo është arsyeja pse mjekët këshillojnë të mos vonojë shumë me fushatën për psikologun e familjes.Fact: terapistët përshkruajnë pilula


Qëllimi mjekim - vetëm një nga shumë mënyra që mund të ofrojnë një terapist profesionist. Përdorimi i barnave është kryesisht i varur në atë që ju prisni nga trajtimi dhe ashpërsia e sëmundjes tuaj. Për butë për të moderuar format e depresionit zakonisht duhet vetëm sesione me terapist. Në rastet më të rënda, shumë njerëz kanë dhe të kombinuar medikamente dhe klasat me një specialist. Pra, mos kini frikë se ju do të, pas konsultimit të parë të emërojë një listë të madhe të drogës. Ju së shpejti do të prezantojë në dijeni dhe të shpjegojë pro dhe kundrat e trajtimit të mundshme.Miti: psikoterapi - shtrenjta


Psikoterapia shumë mendojnë luksoze, por çmimet për shërbimet e specialistëve është shumë më e ulët se sa kemi përdorur për të menduar. Për më tepër, edhe pse gjatë sigurisht do të jetë më efektive, kjo nuk do të zvogëlojë fatale dhe shumë më pak të kushtueshme.


Fact: Psikoterapia mund të jetë të rehatshme


Nëse ju shmangur viteve të gjata të psikoterapi, akumulojnë problemet intrapersonal dhe familjare, duke arsyetuar vetëm mungesa e kohës, mendoni dy herë. Shpesh, specialistë punojnë në mbrëmje ose në fundjavë. Dhe me zhvillimin e teknologjive të informacionit mundësinë për të kryer seancat shëruese me telefon dhe madje edhe Skype (nëse ju nuk ishte çrregullim të vërtetë serioze). Në vend të klasave tradicionale, të cilat zgjasin një orë, disa terapistët ofrojnë shkurtër bisedë 15-minutëshe. Kjo qasje e shpejtë është e justifikuar për detyra të veçanta, të tilla si përmirësimi gjumë dhe menaxhimin e zemërimit.