Simptomat e skizofrenisë ajo shkakton dhe adaptimi


Skizofrenia - një fjalë e tmerrshme dëgjuar ne fillojmë të pëshpëritje, gjuha tik-tak, thonë ata, është një makth, dhe injorojnë njerëzore vuan këtë sëmundje. A është e vërtetë? Simptomat e skizofrenisë ajo shkakton dhe përshtatja le të përpiqen të kuptoj atë.
Në këtë artikull ne nuk do të renditur të gjitha fazat e sëmundjes, dhe pour në terma shkencore, kufizojë karakteristikat kryesore gjuhë të kuptueshme dhe të përpiqet të shpjegojë thelbin e sëmundjes.

Skizofrenia, çfarë është ajo?
Kjo sëmundje e trurit, ajo i jep një person aftësinë për të menduar si duhet, të ruajtur komunikimin me njerëz të tjerë, për të ruajtur kontrollin e emocioneve të tyre, për të zgjidhur disa çështje, të marrë një vendim. Skizofrenia është shkaktuar nga ndryshimet në reaksionet kimike të trurit. Urtësia konvencionale është se ajo është e formuar nga keqtrajtimit të fëmijës në fëmijëri, të rreme. Pacientët me skizofreni, shumica e tyre nuk janë të rrezikshme për njerëzit rreth tyre, pavarësisht nga sjelljet e tyre të çuditshme dhe të paparashikueshme nga ana. Ata nuk zhvillojnë "megalomania" ose "personalitet të ndarë."Skizofrenia dhe simptomat e saj
Ka disa simptome e komplekseve, ata nuk mund të shihet ndaras, ata të gjithë, në një mënyrë apo në një tjetër, karaktere dhe sëmundjeve të tjera të trurit. Duke u bazuar në to mund të jetë vetëm së bashku.

Ndryshimet në sferën emocionale, pacientët skizofrenise përgjigjur, ngjarjet aktuale të përditshme në mënyrë adekuate. Ajo shprehet në faktin se kur probleme ose mjerim ata qesh, dhe, anasjelltas, i zhgënjyer, dëgjuar lajme të mira. Kjo ndodh në mënyrë që ata nuk mund të jetë emocion i dukshëm në të gjitha, ose ata nuk e bëjnë në mënyrë të konsiderueshme, krahasuar me njerëz të shëndetshëm. Ata mund të gjatë të banojë në veten e tij dhe të plotë të ngjarjeve vidyazykatysya që ndodhin. Është e qartë se me shkelje të tilla, në pacientët me skizofreni nuk mund të jetë komunikim normal me njerëz.


Nuk janë iluzionet dhe hallucinations. Pacientët dëgjosh një zë dhe të shohim se subjektet imagjinare imagjinare. Mund të kryejë marrëzi, idetë Bedova dhe besojnë në to, të tilla si ato paraqesin veten apo Perëndia janë absolutisht të bindur se mendimi i tyre mund të lexojnë njerëzit dhe kontrollin nga jashtë të tjera. Me të njëjtën kategori përfshijnë iluzionet rreth rrëmbimit të tyre nga të huajt. Ajo duket si një konfuzion të mendimit, i shprehur fjalim palidhur.

Pacientët sjelljes manifestuar veprime të ngadaltë, mocionet e përsëritura ata prodhojnë me këmbëngulje të shquar, të tilla si larja e vazhdueshme e duarve. Nganjëherë pacientët me skizofreni kanë vështirësi që kryejnë punët e shtëpisë e tyre të caktuar, ndjenjë ndarje të plotë dhe ata nuk kanë dëshira. Në raste të avancuara, në qoftë se këta pacientë nuk mund të përshtatet shoqërore, në aspektin e mjedisit dhe shoqërisë, nganjëherë të mbyllur në vetvete, nuk flasin apo edhe shëtitje të gjatë mund të jetë se ata të ngrirë gjatë në një pozicion.

Të gjitha këto simptoma nuk mund të shfaqet në të njëjtën kohë, për më tepër, ata kanë aftësinë, të ndryshojë në të njëjtin pacient, varësisht nga faza e sëmundjes dhe faktorët që provokojnë energji.

Shkaqet e skizofrenisë
Përkundër historisë së gjatë të sëmundjes, ende nuk mund të përcaktohet saktësisht, është vetëm një supozim. Besohet se sëmundja shkakton një shqetësim të strukturës së trurit dhe proceset kimike që ndodhin në të. Kërkuesit, disa prej të cilave sugjerojnë se arsyeja që çoi në skizofreninë është dëme apo viktima të trurit në fëmijërinë e hershme: një infeksion viral apo trauma të lindjes. Megjithatë, konfirmimi më mori teori trashëguar në favor të saj thonë "Familja" rastet e skizofrenisë.


Kush dhe kur ka skizofrenia?
Sëmundje e fshehtë mund të shfaqet në çdo moshë dhe në çdo person, por shpesh bie në moshën fillimin e 15 deri në 30 vjet. Sëmundja prek meshkujt më shpesh se më parë sëmundje manifestuar veten, aq më e vështirë rrjedh dhe e bën më shumë komplikime. Nëse një person mbi 40 vjet dhe në mesin e të afërmit të tij atje me skizofreni, mundësia e kontraktimit, të barabartë me 1% në qoftë se pacienti është një nga prindërit, motrat ose vëllezërit, sëmundja yyazytsirnist arrin 10% në rast se binjakët pacientit identike, rrezikun e deri në 60% .


Rehabilitimin social të pacientëve me skizofreni
Ende mjaft një proces kompleks që varet nga njerëzit rreth pacientit si ato lidhen me këtë dhe të marrë pjesë në përshtatjen e saj në jetën reale. Pacientët e tillë me të vërtetë nevojë për dhembshurinë, respekt dhe mirëkuptim, këto komponente pa ndonjë trajtim do të katandiset në asgjë.

Në spital psikiatrik, nëpërmjet përpjekjeve të stafit mjekësor, pacientët të ri-mësuar disa aftësi jetës, shtëpisë, sende personale higjienës, mbajtja e buxhetit, etj Por, në fund, ata ende u kthye në familje, dhe ka një lloj testi. E gjitha varet nga njerëz të afërt të tij. Medikamente mjekësi vetëm me takim pezullon fatkeqësive të sëmundjes. Një plotësisht të parandaluar gënjeshtrën rikthim në supet e të afërmve. Shpesh, kjo nuk është një situatë e shëndetshme në familje provokon përkeqësimin. Pas një diagnozë që shpesh shkon të thyer, e cila ndikon në shëndetin e pacientëve duke rritur distancën mes publikut dhe nga pacienti. Pacientët me skizofreni në periudhën e mizhnapadnyy mjaft njerëz normal dhe të zakonshëm të cilët edhe e kuptojnë thelbin e sëmundjes së tyre dhe ata duan të ndihmojnë veten e tyre, ata kanë nevojë vetëm të afërmit mbështetje. Është shumë e rëndësishme që pacientët të vazhdojë karrierën e tij se sa gjendja e tyre e lejon.


Skizofrenia, një sëmundje e nuk është e njohur, nuk është kuptuar shkaqet e saj, por ajo ka një simptoma të ndritshme, pacientët vuajnë dhe që do të ndihmojë ata të përshtaten me këtë botë armiqësore, shoqëria i ka vënë ata më tolerante dhe nuk regjistrojnë ato në robëri.