Çfarë ndodh nëse kushëriri i çmendur ku të shkojnë


Jeta Sot i plotë i stresit, stresi i vazhdueshëm ndikon në çështje të vogël të mendjes sonë. Pra, askush nuk është i imunizuar nga ajo që mund të kërkohet: çfarë nëse një i afërm i çmendur? Ajo megjithatë duhet të qartësojë kuptimin e frazës: "i çmendur". Si është ajo manifestohet? Çfarë është sjellje e papërshtatshme?

Shenjat e manifestimeve sëmundjeve

Manifestimet janë të ndryshme. Për shembull, një person fillon të shikoni për minjtë apo qentë, në shtëpinë e cila kurrë nuk ishte. Shumë ankohen për muzikën apo fjalët në kokën time. Ka pasur një rast kur një njeri i ulur në një pritje në psikiatri iu përgjigj pyetjes: "Çfarë pengon? " mjaft e lehtë që asgjë, por vazhdimisht në grupin tim kënduar kokë "Tatuazh". Kjo kështu ndodh që pacienti sheh një mur në rritje të flokëve që janë vazhdimisht duke u përpjekur për kurth atë. Njeriu është i aftë për të fshehur, duke thënë të tjerët se dikush dëshiron për të vrarë atë, por në situata shumë të rrezikshme që ai mund të hedhin në të tjerët me një sëpatë. Në jetën mund të jetë shoku i ndryshëm i fortë dhe stresi për shkak të këtij populli janë në gjendje të duhur bërtas, qaj apo edhe shqyejë rrobat. Ose shtrihen si të vdekur, nuk reagon për të tjerët. Përreth të perceptohen si shenja të një çrregullim mendor. Megjithatë, kjo nuk duhet patjetër të thotë se personi është viktimë e sëmundjes mendore. Tjetër agjitacion të fortë person i aftë për të hyrë në një gjendje tjetër që quhet psikozë reaktive. Në raste të tilla ndodh që një fjalë dashamirëse apo gotë normale e ujit mund të shkaktojnë pacientit ndaj ndërgjegjes dhe pastaj bëhet absolutisht e përshtatshme dhe në dispozicion për të komunikuar.
Çfarë duhet të bëni para ardhjes së mjekëve

Megjithatë, në qoftë se pyetja është se çfarë të bëni nëse një person shkon i çmendur atje, ia vlen të kujtohet disa rekomandime që do të lejojë disa kohë me një pritje të pacientit, derisa mjekët të vijë. Hapi i parë është që të fillojnë të flasin për tema të tjera të lira gjejnë temë krejtësisht neutrale të cilin pacienti është i gatshëm për të folur. Ju duhet me kujdes të shikojnë atë që mbizotëron në sjelljen e njeriut. Për shembull, nëse diçka e vështirë apo shumë e ngazëllyer, dhe sjellja tregoi një shenjë e ankthi, atëherë ajo mund të jetë iluzionet e persekutimit. Është e nevojshme për të gjetur saktësisht se kush është objekt i jerm apo anëtar. Nëse pacienti është i bindur se njeriu i cili Haunts - një njeri i cili është i afërt me të, të tilla si një të afërm, mund të ndodhë që agresioni i tij është i drejtuar kundër tij. Pastaj një njeri i vlerë për të qëndruar larg. Kur një jerm, e cila është duke kërcënuar, zëra të tillë kërcënojnë jetën e dikujt ose shëndetin, demonët ndjekje, kjo është njeriu i ardhshëm duhet t'i bindur ata se derisa ata janë aty, të zjarrta të bëjë asgjë me pacientin. Ju mund të ofrojë për të thirrur një mbrojtje shumë të fortë, e cila mund të bëjnë ose policinë dhe ambulancën, ndërsa duke shpjeguar se ai do të jetë nën roje shumë të rëndë, sepse askush nuk e merr atë që të shkaktojë dëm. Në asnjë rast nuk e argumentojnë kur një person i çmendur, çfarë duhet të bëjmë në këtë situatë? A nuk e përqeshin frikën e pacientit. Ajo duhet të tregojë dëshirën e tyre të madhe për të marrë pjesë dhe të ofrojnë ndihmë. Dhe e gjithë kjo duhet të trajtohet me shumë kujdes. A nuk gjithmonë dakord me të gjitha deklaratat delusional, le të vetëm të fillojnë të sugjerojnë diçka përgjigje të ndryshme për pyetje idiote. Ne vetëm mund të me kujdes, peshon çdo fjalë për të shprehur dyshimet e tij, por në qoftë se pacienti shpreh fuqimisht iluzionet e tij dhe ngul këmbë se është e mundur për të rënë dakord me të, por me përdorimin e fjalëve "ndoshta", "është e mundur". Nëse njerëzit përreth në momentin e pacientit jerm do të përgjigjet shumë shpejt dhe të vjen keq me ndjenjat e tij dhe të britmës së, "Wow! ", "Dhe ende të jetë! ", Pra, kjo do të jetë edhe më forcohet më tej. Është e nevojshme që të shqyrtojë me kujdes mjedisin rrethues. Pranë pranë pacientit nuk duhet të ketë ndonjë objekte, të cilat mund në asnjë mënyrë të dëmtojnë veten apo njerëzit aty pranë. Nëse e ardhshme për të pacientit nuk është një i afërm apo mik, ju nuk duhet të lejojnë familjaritet apo ndonjë vrazhdësi. Kjo mund të çojë në acarim dhe se do të ketë një përgjigje agresive. Rrinë më së miri në një distancë të caktuar. Që pacientët mund të bisedoni dhe kërkoni për kur ka filluar ky problem. Ju duhet të përpiqet të bindë se kjo situatë shpejt do të kalojë dhe kjo është vetëm nervat mërzitur. Keep bisedë simpatike dhe miqësore. Ajo është e mirë për t'iu qasur anën e ngushtë, dhe të vënë pacientit për të shmangur goditjen e papritur, ajo është e mirë për të vënë duart e tyre nga ana e njeriut. Ajo duhet të jetë biseda e sëmundjes së tij dhe manifestimet e tij mbi tema të ndryshme, edhe në qoftë se pacienti periodikisht kthehet në temën e sëmundjes, flisni përsëri nevojë për të transferuar në një tjetër temë. Pasi dikush ballafaqohet me mënyrën se si njerëzit të çmendem, ju keni nevojë për të bindur pacientin për të marrë mjekësi. Nuk ka ndryshim atë që është qetësues, në raste ekstreme, të përshtatshme edhe Corvalol ose nëse ka bozhure tretësirë ​​rrënjë ose Leonurus. Mos diskutoni me kusht pacientit tjetër, veçanërisht në qoftë se ekziston rreziku që ajo mund të dëgjojë. Ne duhet të kujtojmë se çdo mendje pomutyvshyysya kurrë nuk ndihet i sëmurë, ai mendon se kjo është absolutisht e shëndetshme dhe mund të thithin shumë keq nëse vëreni ndonjë mosbesim. Mos e humbni vigjilencën, sepse një gjendje e tillë e paqëndrueshme, sjellja mund të ndryshojë në një çast. Kur një pacient duket ngacmim shumë të fortë me motor, e cila është manifestuar në tentimeve për vetëvrasje apo sulme shumë agresive në njerëzit rreth tyre, është e nevojshme për të bllokoj atë. Ju mund të përdorni të tillë pushime neto hamak ose të përfundojë në ndonjë batanije. Ajo duhet të mbahet mend se në pacientët delusional shpesh kaq të çuditshme shumë energji dhe vullnet për të ushtruar rezistencë maksimale, edhe kur kërcënuar plagosur rëndë. Kur njerëzit pyetja: çka në qoftë se një person i çmendur, ju duhet patjetër të kërkojë kryesisht për specialistët. Në fund të fundit, qëllimi kryesor - është për të tërhequr njerëzit nga kjo situatë të rrezikshme.